Nem értem miért kellene bárkinek is XR-E ledes lámpát venni/ajánlani ÁLTALÁNOS felhasználásra 2011-ben. Mi az általános felhasználás egyáltalán? Pl pincébe, padlásra vagy wc-re járás éjjel 2kor? :D, ház, lakás, áramszünet, autó, kert stb. Ehhez is ideálisabb az XP-G, szórtabb fény, erősebb, tovább bírja.
pl Fenix LD20 Q5 vs R5. Azon kívül, hogy elhanyagolható mértékben az XR-E messzebbre világíthat, mi szól mellette? Árban nincs különbség. Ha nem 11-ért adnák a Q5-öst is hanem 5-6 ezerért akkor nem szólnék semmit. Úgy valóban nem lenne értelme az R5-öst választani egy átlagfelhasználónak.
Egyedül a thrower, lencsés vagy fókuszos lámpáknál látom még értelmét az XR-E lednek. De fókuszosból is kevés a minőségi darab, általában nem szép a fényük és flood állásban elfogy az erejük. A megvilágított területen kívül pedig nem látsz semmit.
Normál lámpába még nagyon jó. Elég jól lehet belőle throwert és flood lámpát is csinálni. És általános felhasználási célokra elég ez a fény is (mondjuk Q5, R2). És ez az úgynevezett átlagos felhasználási cél szerintem lefedi az elemlámpa használók 99,9%-át.
Az más, hogy egy eszement fényerejű lámpába már karcsú. Ez a maradék 0,1% felhasználónak kell, lumenb..ziknak, fegyver és taktikai lámpának (tényleges taktikai felhasználásra gondolok itt), külömböző céllal járőröző, kutató embereknek, vadászoknak távolsági keresőlámpának stb.
sziasztok egy kérdést szeretnék feltenni hogy adott egy lumina 1300 lumenes led lámpa és egy jeatbem mx1m-es 750lumenes lámpa melyik a jobb minőségű árban meg kb 8000 ezer forint diferencia vann
Megnéztem milyet vetít, de nincs olyan hasonlóan kisméretű lámpa, ami homogénebb megvilágítást ad (tehát ami nem ilyen hotspot jellegű, majd hirtelen gyengül oldalra)?
Egyenlőre attól is jobb az XR-E, már próbáltam azt is. Bár ez a lencsézés még eléggé gyermekcipőben jár mert még mindig 1db konvex lencséről beszélünk. Más karakterisztikájú konvex lencsével, urambocsá' konkáv (homorú) lencsével, vagy több tagból álló lencserendszerrel még változhat ez a helyzet.
Szépen látszik, hogy lencsével azért még mindig az XR-E a király. Az XM-L sem rossz, főleg ha azt nézzük, hogy az SST ledeket közel sem lehet ennyire összeszűkíteni.
Olcsó és jó AA lámpái vannak az Uniquefire-nak, S10 és G10 néven (előbbi XR-E R2 utóbbi XP-G R5). XR-E R2-esem már volt, elég jó fénye van sima AA elemről is (14500-al persze még fényesebb, de azzal már melegszik rendesen). Biciklire praktikus a több üzemmódost megvenni a strobe miatt.
Unaloműzőnek egy kis teszt. Kipróbáltam a 44mm-es lencsét xr-e Q2-vel. Szokásos 1.5A-el hajtás. :)
A lencse peremét leköszörültem, mert útban volt. Voltak kétségeim, úgyhogy védőszemüveg, kesztyű a biztonság kedvéért, szerencsére sikeres volt a "műtét". Így a lencse kb 41mm-re csökkent, de a hasznos részbe nem köszörültem bele.
Kicsit erősebb, mint a lencsés xm-l (~70e lux), és a spot mérete is elég nagy. Tök jó lencse.
Vagy egy P60 host, egypár Trustferi 18650 akku, meg egy OEM töltő és az egészhez egy 1 módos (1400mA) XM-L ledes dropi. Na jó bevallom, utóbbi konfigurációt én is használom bringán. És ettől erősebb fényforrás normál felhasználásnál szerintem nem indokolt.
AA akkuval működő, normális minőségű, vízálló, erős, jó fényeloszlású, könnyű lámpa kellene biciklis felhasználáshoz (tehát nem bánom, ha van hozzá tartó is).
Nem tudom, hogy mennyire lehet hatásos a hűtése. Bár a recoil ledet nem muszáj nagyon erősen hajtani (van fénye az optika miatt rendesen) de a flood lednek kell lumen, hogy minden optika nélkül használni lehessen. Utóbbira a gyártó helyében tettem volna valami nagyon kisméretű másodlagos optikát.
Egy "normális" kábelezésnél nem szabad a kábel ellenálládának bezavarnia. Arra viszont ügyelni kell, hogy az elektronika bemenő és kimenő negatív pólusa nem mindig egyezik meg (7135-ös IC-k esetében például pont a plusszos pólus közös)
ráadásul free shipping Mo-ra is, de jelenleg nincs V10R ti, ha türelmes vagy,akkor figyelve el fogod tudni kapni.Más általam ismert helyen + szállítási költség is van, ami sokszor nem kevés.
Jó ha tudod, illetve tudjátok, hogy az általam a múltkor rendelt 60$-os áru azért lett áfaköteles, mert ilyenkor hozzáadják a szállítási költséget
is ami akkor nekem 30$ volt, így a 90$vámérték után 6000forintot kellett fizetnem, hogy megkapjam (ebbőlaz összegből a semmiért a posta is lenyúlt 2000 ft-al)De ez előre nem kiszámitható,mert van hogy akár jóval nagyobb értékű áru is simán postázódik.
Ezért is jó választás azemlített HK.
Jó választás, ha veszel írd már le majd, hogy működik-e 3V feletti recheargeable Li-ion akksival.