Üdv urak! Én csak lelkes,de nem órás kötődésú olvasója vagyok a fórumnak. A minap egy ismerúsöm adott egy "kacat-vacak" zsebórát, azzal, hogy nála csak hányódik.Már akkor mondtam neki, hogy a rugóházon levő Cortebert felirat miatt ez nem igazán kínai. Szóval egy Cortebert cal.592 werk van egy jellegtelen, hiányzó üvegú házban. A szimpla hátlapon két nagyméretú, egybefonódó L betü, a hátlap belsejében Nickel Chromé 2013108 , 5907 felirat van. A szerkezeten csak az 592 szám olvasható, egyébként dísztelen, csak csíkozott. A számlap fekete, festett arany indexekkel, a 6-osnál másodpercmutatóval. Az óra nem működik, csak azt láttam, hogy nem törött a billegő tengelye, alaposabban nem néztem. Meg tudnátok mondani, hogy mit is kaptam valójában? Érdemes felújítani, vagy csak a werket célszerűbb felhasználni egy szebb tokban? Esetleg jobb ha eladom, elcserélem egy hozzáértőbbel? Köszönöm a segítségeteket Lally
Elolvastam a levelezést, egy 18e ft-os kínai órán tok és szerkezet sorszámot, jelölést számonkérni kicsit naív dolog. Az eredetiség megkérdezése is picit megmosolyogtatott.
Köszi az infókat! Az olcsóbb acél, esetleg titántokos kis női órákat nézegettem, dátumablakkal, 40-50ezerrel bezárólag.
Azért indultam a Helvetia-tól, mert a boltos azt írta rá, hogy Citizen gyártmány és Miyota werk van benne.
Titán tokos, üvegéről nincs infó, de gondolom sima ásványüveg. Ezt utóbbi engem spec. nem is izgat.
Viszont ha Miyota werk van benne és valóban Citizen gyártmány, az eleve nem lehet olyan rossz. Vagy mégis? Kérdés, hogy a boltos igazat beszél-e, és tényleg ez a japán páros áll a kis Helvetia mögött, vagy csak vakít, és valójában kínai az óra. Honnan tudom ezt leellenőrizni...? Hátlap gravírjából kiderül?
Sziasztok! Tudja valaki, hogy hol lehet kapni szürke csíkos (James Bond) nato óraszíjat? A Westendben sehol sincs, ahogy a Vaterán és a Teszveszen se. Átmeneti megoldásként vettem egy feketét, de a csíkost szeretném.
KÖSZÖNÖM mindkettötöknek a felvilágosítást, Kihagyom az ultrahangos masinát.....))
maradok a jól bevált kotyva, sebbenzin verziónál!
feleslegesen nem veszek kütyüket, sajna a mesterem egy éve már eladta az óramosólyát egy kecskeméti gyüjtőnek a zsakójával együt..... amit bánok nagyok , és most már ő is ........... de a többi szerszáma már nálam van, így tudok othon dolgozni, csinosítani az óráim :))
Azt szereetnem kerdezni toled h milyen tapasztalataid vannak a citizen oraddal kapcsolatban? Mert pontosan erre a modellre faj a fogam, mely neked is van!:) Az elkovetkezendo napokban meg is szeretnem venni... Neked ha jol lattam a titan van...
Az is a dilemmam, h melyiket valasszam acel v titan. Es meg egy dolog: Mi az evjarata ennek az oranak? Mert en nem talaltam meg....
Mint ahogy pacs_425 által linkelt APT hozzászólásban is benne, van, ultrahangos mosó nem a szerkezetek takarítására való. Inkább tok, csat, szemüveg, ékszerek tisztítására.
Ezekről az olcsó készülékekről még annyit, hogy a teljesítményadatait kell figyelni (meg a frekit is, de általában a szükséges 40000 Hz-et mindegyik tudja).
Ezek a kicsi otthoni használatra szánt eszközök 20-30 wattot tudnak, esetleg 50-et, szemben az ipari több száz, vagy akár ezer wattos teljesítménnyel. Persze az utóbbiak árai is ennek megfelelőek, 100-150 ezertől indul, milláig.
Az élettartamuk is kérdéses, ezek az olcsó eszközök kivétel nélkül mind időzítővel vannak ellátva, 3-7 perc működés után automatikusan leállnak (nem véletlenül).
Ismerek órást, aki használ ilyent (persze ipari kivitelt), míg a szerkezetet tisztítja-szereli, a tok-szíj kap rendesen ultrahangot ez idő alatt.
Én rábíznám szakemberre. Ha jó helyre mész, nem kérnek érte pénzt, csak a tömítéscseréért. Certinákat gyárilag jobb tömítéssel szerelik, vagy jobban, mint szervíznél. A DS amúgy is macerásabb egy átlag tömítésnél. Órás ismerős mondta, hogy vigyázni kell velük.
Inkább óráshoz vidd el, szerintem egy jelképes összegért állítanak rajta. Ha leszeded a hátlapot, de nem sikerül visszatenni, az órásnak nem fog tetszeni...
Eléggé rá szokták nyomni ezeket a hátlapokat, timexeknél fordul elő gyakran, hogy gyárilag préssel nyomják össze és sorjásodik a pereme a hátlapnak, leszedni még csak-csak le lehet, de utána visszatenni már elég macerás...
Erre így nem lehet válaszolni. A Citizen palettáján van egyszerű réztokos, ásványi üveges olcsó óra és van zafíros, acél/titán/eco-drive/rádiós óra is, sőt, kvarc kronográf mechanikus stoppermodullal. Nagyon széles a választék. A drágább modellek egyébként szépen, tisztességesen vannak megcsinálva. Az Eco-Drive-ról tudni kell, hogy a számlapoknak eléggé sajátos, fátyolos színezete van emiatt. Nekem inkább a fekete számlapon tűnik kevéssé zavarónak. Ez az internetes képeken nem látszik. Meg kell nézni élőben.
Alapjában véve szerintem egyik márkára sem lehet kijelenteni, hogy az vacak (senkinek semmilyen igényét nem elégíti ki), vagy hogy jó (mindenkinek kielégíti minden igényét).
Egyébként mit értünk itt a fórumon szervíz alatt? Mert az alant írt alapdíj csak a szerkezetre vonatkozik. Beleértendő a szervízbe a tömítésgarnitúra (bár ez régi óráknál értelmetlen kérdés), a polír, új üveg/plexi/korona? Vagy az már restaurálás?
Van, akit semmilyen szempont nem érdekel. Ez tetszett, vagy ezt kapta a lányától, vagy ez volt otthon a polcon.
Ismerek olyat, aki jómódú, de se órája, se autója. Olyat, aki középszinten él, de szereti az autóját, így arra többet költ. Én az autókat nem szeretem, de az órákat igen.
Nem lehet kategóriákat felállítani. Mindenki arra ad ki több pénzt lehetőségei szerint, ami érdekli. Akit az óra nem érdekel semmilyen szempontból, azt nem lehet bekategorizálni a jövedelme szerint.
köszönöm ..........Óra tegnap este késsz lett, csilli-villi, / ezt az órát , márciusban szervizelték, ne tudd meg milyen koszos szutykos volt, eszem megáll, és az öregem 10 rongyot hagyott az "Órásnál".