Keresés

Részletes keresés

Tilia Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1424

Én is autoimmun alulműködő vagyok. Majdnem 2 évbe tellett, mire most nagyjából elfogadhatóan érzem magam, mióta elkezdtem szedni az L-Thyroxin-t (a gyógyszerneve szinte mindegy, mert mindegyikben ugyanaz a hatóanyag).

 

1 éve úgy szedem, hogy a napi adag felét reggel éhgyomorra, a másik felét pedig 14 óra körül, ebéd előtt. Most jó a vérképem is (csak a vasam alacsony), meg más tekintetben sem érzem magam olyan rosszul, mint az elején. Sokat panaszkodtam itt, ha visszakeresel, biztos megtalálod...

Előzmény: pearl12 (1418)
Bridget1978 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1423

dehogynem erről szól. nem nyitok vitát. jellemző ránk magyarokra, hogy még itt sem tudunk csak egymást hüjézni és butának titulálni.

hát csak csináljátok MAGYAROK. másra képtelenek vagyunk.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1422)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1422

Ez ráadásul nem is erről szól!

 

 

Előzmény: Bridget1978 (1420)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1421

Kizártnak tartom, hogy ne mondta volna az orvos... Legfeljebb nem figyeltél.

Ez annyira alap! Ráadásul le van írva a gyógyszer használati utasításában is.

 

Amúgy meg, ha szabad tanácsot adni, ne a kb. 12 éves gyerekek által látogatott "gyakori kérdések" weboldalon tájékozódj! :-))

 

 

Előzmény: Bridget1978 (1420)
Bridget1978 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1420

Szia, elolvastam. Mennyire befolyásolja szerint? Sztem ahány ember, orvos, tapasztalat, annyi válasz, megoldás. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-kerdesek__1150742-pajzsmirigy-alulmukodesre-gyogyszert-szedo-szoptato-anyukak-hogyan-kell-menne

Én még beállítás időszakában vagyok: egyébként egyik orvos sem mondta el hogyan kell szedni. Ezért olvastam el. Bridget

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1414)
könyvmoly Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1419

Szia!

 

Csak részben tudlak megnyugtatni azt hiszem. Nekem is autoimmun pm alulműködésem van, úgyhogy a saját tapasztalataimmal tudok szolgálni.

 

Az nem mond sokat, hogy fél vagy egy szemet szedsz, mert különböző hatóanyag tartalmú változatok vannak Euthyrox-ból.

Amikor elkezdtem szedni, 25mikrogrammal (fél szemmel) naponta, az első pár napban nekem is majd kiugrott a szívem, szóval szerintem a fizikai tüneteket részben vagy teljesen nyugodtan ráfoghatod a tiroxinra. Amit tehetsz az az, hogy vagy sürgősen visszamész a dokihoz, vagy önfejűsködsz: még kisebb adaggal szeded, amíg hozzá nem szoksz egy kicsit. Az talán reménykeltő lehet, hogy semelyik további adag-emelés nem okozott nekem gondot. Mondjuk megfelezed mondjuk két-három hétig, aztán visszaemeled arra a szintre, amit a doki mondott. De ezt semmiképpen se titkold előtte, ha visszamész (legfeljebb lecsesz, de tudnia kell), mert valószínűleg ő is ilyesmit javasolna, vagy azt, hogy tűrd szépen.

(A két-három hetet sem kisujjból szopom, amikor terhesség miatt kellett emelni, minél gyorsabban, akkor is ez volt a tempó, két részletben, mert nem szabad hirtelen olyan sokkal emelni. Aki meg éppen most kezdi, annak még nehezebb hozzászokni.)

 

Az, hogy három hónapja szeded, az egyrész még nagyon kevés, viszont a kezdeti szívritmuszavaros tüneteknek már meg kellett volna szűnni... Na innen látszik, hogy nem vagyok orvos - szerintem visszamenni lenne a legtutibb.

 

A tiroxin napi egyszeri adagban szedése asszem nem okoz napi szinten észrevehető hormon-ingadozást, hiába lenne laikus fejjel logikus, valahogy nem úgy működik... Bár lehet, hogy eleinte? Nekem mostanában, hm, kb hét év szedés után, már biztos semmi tünetet nem okoz, de szerintem eleinte sem.

 

 

A nehezebb téma a pszichés problémák... Depressziós-szorongós jellegű problémák kialakulhatnak az alulműködéstől - ebben az esetben a tiroxin szedése javít a dolgon, de csak hosszú távon, minimum fél-egy év alatt. Viszont ha nem az alulműködés okozta, akkor csak ideiglenes a javulás. 

Azt nem nagyon hiszem, hogy a teljesen egészséges pszichéjű (alulműködő) embernek tiroxint adva hosszabb távon kialakulnának ilyen problémái. Valamennyi hangulatingadozást el tudok képzelni, de inkább az alaptól pozitív irányba, nem negatív.

Amire tippelnék, hogy meghalni akarsz, fáradt vagy, ez egészen depressziós tünetnek néz ki, nem lehet, hogy nem dolgoztad még fel a vetélést? Aztán néha mégis felszínre jönnek a pozitív életérzések?

(Bocs, de ennél is az a gond, hogy nem értek ám hozzá, nem akarnék belegázolni az érzéseidbe...)

 

Üdv:

Könyvmoly

Előzmény: pearl12 (1418)
pearl12 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1418

Szóval nekem egy kis tanácsra lenne szükségem. Tavaly derült ki, hogy autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van, középidős terhesség elhalás, majd jódszedéssel nagyon félre kezelés - durva szívritmus zavarok, pszichés problémák. Most három hónapja szedek Euthyrox-ot, 6 hétig fél szemmel, majd egésszel. A gondom a következő: szinte alig alszom, állandó rémálmaim vannak, nem tudom kipihenni magam. Folyamatosan fáradt vagyok, dekoncentrált. Állandó hangulatingadozásaim vannak, látszólag minden ok nélkül az egyik pillanatban meghalni akarok, a másikban meg minden megoldhatónak tűnik. A napi hormonszint-ingadozás okozhatja ezt? Vagy inkább pszichés alapon lehet ez az egész. Alapvetően szorongásos típus vagyok, de azért ez ennyire nem megalapozott. Jó lenne ezt az egészet valahogy most már kezelni, mert így sem élni nem lehet, sem meglévő gyermeket nevelni. Remélem, tudtok valami okosat mondani nekem....

Pearl

pearl12 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1417

A dokim azt mondta, hogy a pajzsmirigy-hormon felszívódását pont a tej és a tejtermékek befolyásolják károsan. Úgyhogy én biztosan nem venném be joghurttal...

Pearl

Előzmény: Bridget1978 (1413)
könyvmoly Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1416

Amúgy nekem sokféle problémám van a gyomrommal-emésztésemmel, de a tiroxin elkezdése környékén nem változott jelentősen semmi, szerintem ilyen szempontból elég ártalmatlan. Nem mellesleg, ha lenne ilyen mellékhatása, akkor is sokkal fontosabbnak tartanám, hogy a főhatása érvényesüljön, akár emésztési problémák árán is.

Előzmény: könyvmoly (1415)
könyvmoly Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1415

Most nem azért, de a használati utasítást olvastad? Nekem külön ki is emelte a doki eleinte, hogy a tiroxint éhgyomorra kevés vízzel kell bevenni és minimum fél óráig utána nem szabad enni, mert különben nem szívódik fel rendesen. (Másik doki a kevés vizet egy kortyról egy decire is felemelte, de az előtte-utána éhezést megerősítette.)

Ha kajálsz vele, csak azt fogod elérni, hogy jó magasra felemelik az adagodat, vagy folyton változtatgatják majd, mert a kajáktól függ, hogy mennyi szívódik fel, aztán hol több, hol kevesebb, neked meg majd ingadozik a tsh szinted összevissza.

Előzmény: Bridget1978 (1413)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1414

Ez butaság!

Vannak olyan gyógyszerek (pl. szalicilsav tartalmúak), amiket nem szabad bevenni éhgyomorra.

De a hormon, meg az a kis gipsz, ami a vivőanyag ugyan már mit károsítana a gyomrodon...? :-D

Előzmény: Bridget1978 (1413)
Bridget1978 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1413

A reggeli 50es L-Thyroxin adagomat minden nap epre actimel-lel veszem be, éhgyomorra. A gyógyszer beszedése (legyen az bármilyen gyógyszer) éhgyomorra, sosem tesz jót a gyomornak..., sztem ezzel Ti is képben vagytok. Tönkre teszi a gyomrot, a savat, a bélflórákat... Óvatosan... Hallottam olyat is, hogy vki vízzel benyelte a napi tuning adagját és rögtön banánt majszolt rá..., kell a gyomrot bélelni vmivel. :)

Bridget1978 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1412

Minden oké?

Előzmény: HJocek123 (1360)
Bridget1978 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1411

BÚÉK! :)

 

Tapasztalat pm dokikról. Engem Győrben műtöttek 2005-ben, egyébként pesti vagyok. Dr. Andréka Bertalan kezelt. Sztem az egyik legjobb (volt), sajna nyugdíjba ment. :( Sokan sírva jöttek ki tőle és engem is néha a sárga földig alázott, de mindig jogosan. :) Győrben egy nagyon ambulanciát hagyott hátra, azonban most nem tudom ki rendel helyette, talán Szabó doktor úr? Nem is tudom. Ő is egy nagy agy... :) Tényleg!

 

További tapasztalat: MGordonnal. 2010 nyarán kezdtem felfedezni magamon az alulműködés jeleit. Lelassult anyagcsere, ok nélküli hízás (nem eszem és mégis hízom), menstruáció környékén borzalmas fejfájás, fáradékonyság... ezek a legfőbbek, és volt egy júniusi leletem, ami alapján biztossá vált, hogy alulműködésem van (TSH-m vmi 16os volt).. Mivel Győrben "megszűnt" az orvosom, ezért nekiálltam keresni. Ezen a fórumon is. Megtaláltam én is Solymosi doktor úrat. Tök vicces volt, mert elsőre nagyon szimpatikus volt és olyan tényleg kedves. Nyitott volt a problémámra. Levette a vérem és kb egy hétre rá megkaptam a levelet tőle, hogy minden oké és nincs teendőm, a pajzsmirigyem rendben. De ugye az ember nem hüje és aki "gyakorlott" pajzsmirigyes (meg amúgyis) Ő tudja, hogy ezek az értékek nem változnak hirtelen..., ezek hormonok. Szóval elmentem egy "független"  vérvételre (immár harmadszorra egy hónapon belül), ahol a TSH-m 20 volt... Szóval valszeg a magánrendelésen elkeverdett (összekeveredett) vkivel a leletem. A gond az, hogy vkit helyettem (aki az én lelet eredményemet kapta meg) lehet, hogy L-Thyroxin-nal tömnek... Remélem, nem...!

 

Szóval most Dr. Nagy Dezsőhöz járok a Városligeti fasorba (igaz, csak egyszer voltam nála), de cuki, kedves, orvos. Közvetlen, barátságos. Majd meglátjuk milyen lesz. Bizalom nélkül nem megy. Bízom benne, hogy rátaláltam a megfelelő orvosra. :)

 

Hogy vagy?

 

Bridget

 

Előzmény: MGordon (1387)
maestus Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1410

Szia! Hasonló a történetem, végül izotópoztak, keress rá a hozzászólásaimra.

 

Üdv,

m.

Előzmény: "Bogyó" (1409)
"Bogyó" Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1409

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni!

27 éves vagyok és  7 éve kezelnek pajzsmirigy túlműködéssel.

Methothyrint szedek és már kétszer kiújult, mikor az orvos abbahagyatta velem a szedését.

Most ennyi év gyógyszerszedés után, javasolná a műtétet. Izotópot nem ajánlja, mivel még családalapítás előtt állok.

Igazándiból nem tudom, hogy miért nem lehet ezt gyógyszerrel kordában tartani, mivel elmondása szerint a műtét után alúlműködés léphet fel. Arra is gyógyszert kell szedni...

A műtétet pedig nagyon szeretném elkerülni!

Az izotópról mit tudtok? Ártalmas vagy nem?

Köszönöm előre is a tanácsokat!

 

 

rera2 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1408

hát...elég érdekes igen...én a neurológusnak mondtam el a tüneteimet,és ő mondta,hogy ez vszínű pajzsmirigy...a tüneteim alapján túlműködés...egy csomó tünetem van..bár közben vashiányom van,de az nem hiszem,hogy minden más tünetet okozza....megkérdeztem a háziorvosnál-az asszisztenst,ő azt mondta várni kell akár 2-3 hetet is....ma elmegyek a laborba és megkérdezem,hogy mi van....

 

 

könyvmoly Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1407

Ez fura, nekem van most februári laborleletem, amin szerepel a TSH, FT3, FT4, és mivel jól beállított tiroxinmennyiséget szedek, ezért a TSH belül van a határokon, mégis lemérték a többit.

Sőt, emlékszem, amikor még terhes voltam magyarázta a doki, hogy mennyire fontos az FT4, egyszerűen abban az időszakban nem elég infó az, hogy a TSH éppen mennyi.

 

Amúgy nemsokára megint megyek dokihoz, laborban már voltam, csak még nincs nálam az eredmény, ezek után kiváncsi vagyok, lemérték-e mindet, amit felírt.

Előzmény: Zitka (1406)
Zitka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1406

Sajnos ez független attól, hogy háziorvostól, vagy szakorvostól van-e a beutaló. Valami hülyel EÜ. minisztériumi utasítás (legalább 3-4 éve!!!), hogy ha a jó tartományon belül van a TSH, akkor már nem nézik a T3, T4-et. :-(((  Pedig előfordul - szubklinikus alulműködés - hogy normál TSH mellett nem jók a hormonértékek.

 

Nem a laboros személy dönti el, hanem a számítógépes rendszer már eleve nem engedi. :-(

 

 

Előzmény: könyvmoly (1405)
könyvmoly Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1405

Szia!

Én alulműködős vagyok, nekem mindig egyszerre van TSH, FT4 vizsgálat, elvileg a labor nem szólhatna bele, hogy mit kért az orvos. Nem háziorvos írta fel? Nekik néha nincs joguk mindenfajta laborvizsgálatot kérni, endokrinológust vagy kifejezetten pajzsmirigy szakambulanciát keress.

Véleményem szerint nehogy már a laboros döntse el, milyen vizsgálatokra van szükséged, ez az orvos dolga, úgyhogy azért menj tovább, de elindulhatnál másfelé is, hátha más is okozhat ilyen tüneteket.

 

Egy kis olvasnivaló: http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm

Előzmény: rera2 (1404)
rera2 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1404

Sziasztok! 

Én elmondtam a dokinak az összes tünetemet,és azt mondta ez elég valószínű,hogy pajzsmirigy probléma.

 

Viszont a TSh normális lett,amit kért a doki FT3 és FT4-et állítólag meg sem csinálják,ha a TSH normális....

vashiányom van ezen kívűl,de szerintetek normál THS érték mellett a tüneteimmel mi lehet a bajom?

fogyás,nem is tudok hízni,fáradtság,hajhullás,kideg kéz-láb,néha hőemelkedés,hasmenés,nyakamban lüktetés,szorítás érzése,hullik a hajam,nagyon hamar kifáradok,gyaloglásnál például....lehetnek ezek a vashiánytól

és nyakcsigolya kopásom van-ettől fájhat a tarkóm és szédülhetek,ezel járok gyógymasszázsra és gyógyornára.....

Van eséy rá hogy csak a vashiánytól vannak ezek a tünetek?

 

Estykeee Creative Commons License 2010.06.14 0 0 1403

Sziasztok!

 

anyukám 21 éve pajzsmirigy beteg, alulműködik neki. Megműtötték, majd évek óta gyógyszert szed. az orvos azt javasolta hogy radiojód kapszulát kell bevenni.Azt a kapszulát tudtommal egy emberi életben 3 szor kaphatja meg az ember, anyu kapott kettőtt majd két éve egy duplát. Miután bevette nem volt semmi baj, különböző tünetek most jelentkeztek. 3 hónapja arra panaszkodott, hogy csomót érez a torkában, elmentünk orvostól orvosig, az izotóplaborban azt mondta a doki, h a pajzsmirigyével semmi baj nincsen, persze ezt úgy mondta h volt köztük 5 méter távolság és a leleteket nem is látta még.

a fül-orr-gégész elküldte ct-re, az pedig kimutatott egy1,5 cm-es cystát.

azt szeretném tudni, h lehet e ez a radiojód kapszula miatt. És ha vkinek volt ilyen gondja kérem írjon, nagyon fontos lenne!!!!

És még vmi, hogy tud -e vki privát pajzsmirigydokit GYőrben

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Estykeee

 

maestus Creative Commons License 2010.06.10 0 0 1402
Ha a tsh eredmény nem stimmel, elküld endokrinológushoz, aki ezzel a betegséggel foglalkozik, és ő felír valami gyógyszert rá, ha nem látja indokoltnak egyéb vizsgálatok elvégzését (nyaki ultrahang, újabb vérvétel az ft3, t4 értékek kiderítésére).
Ha te még nem jártál a www.konzilium.hu oldalon, akkor tedd meg :)
Előzmény: GGabor1 (1401)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1401

Értem, köszi. :)

És egyébként pontosan hogy is zajlik ez a diagnosztizálás-kezelés? Úgy értem, ha mondjuk lemegyek a háziorvoshoz, és kérek egy beutalót a vérvételre, majd ott kiderül, hogy esetleg tényleg gond van a pmirigyemmel, akkor utána még el kell menni valami külön szakemberhez? Vagy csak simán felír valamiket a háziorvos, és azokat kell szedni?

maestus Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1400
Asszem a minimum 90 körül volt, ritkán ment le alacsonyabbra, és bármi erőfeszítést tettem (felállás, stb) akkor megugrott, és erősebben is vert.
Egyéb tünetek: hisztirohamok, remegés, alvászavar, fogyás, fáradtság, néha gombócérzés.
Szóval sztem egy egyszerű vérvételt megér, hogy tisztázd. Reméljük, csak idegi alapon van :)
Előzmény: GGabor1 (1399)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1399

És mennyi volt a pulzusod? Illetve milyen tüneteid voltak még?

 

Hát a héten le kell mennem a háziorvoshoz, visszavinni pár papírt, lehet, hogy majd valahogy szóba hozom ezt a pajzsmirigyes-dolgot...

Bár egyébként már a gombóc-érzésem is elmúlt vagy 2 napja, légszomjam se nagyon van, igazából annyi az egész, hogy a pulzusom 85-95 körül mozog vagy egy hete... bár ez nem igazán magas, ha jól tudom, illetve korábban is volt már ilyen, aztán elmúlt, ahogy rtam, szóval könnyen lehet, hogy tényleg nincs is semmi komoly gond. :)

maestus Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1398
Én úgy emlékszem, nekem folyamatosan magasabb volt az alap pulzusom is...
Csak ez a tippelgetés szerintem olyan izé...egy egyszerű vérvétel megoldhatná a rejtélyt...de lehet, hogy csak én vagyok túl betegségmániás :)
Előzmény: GGabor1 (1397)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 1397

Köszönöm a választ.

Mivel a háziorvos egyből rávágta, hogy vegetatív idegrendszeri zavarom van (sőt, egy másik is megerősítette ezt, mert többször is lementem, és egyszer helyettesítés volt), így nem akartam annyira erőltetni náluk ezt a pajzsmirigyes-dolgot, úgy gondoltam csak akkor hozom szóba, ha tényleg indokoltnak tűnik, és az intenetet olvasva egyre kevésbé érzem valószínűnek, hiszen a legjellegzetesebb tüneteket vagy egyáltalán nem, vagy csak időszakonként érzem.

Ez érdekelne egyébként elsősorban, ahogy talán az előző hozzászólásomban is utaltam rá, tehát ha valakinek ilyen pajzsmirigyes-problémái vannak, azoknál ez nem időszakos, ugye? Tehát kezelés nélkül nem igazán lehet olyan hasonló problémáknál, hogy egy hétig például teljesen egészségesnek érzi magát, a puzlusa is normális (ugyanis ez elő szokott fordulni nálam tényleg, ahogy már írtam), aztán a következő héten már ideges, látszólag ok nélkül, és megugrik a pulzusa? (Ez a két legjellegzetesebb tünetem tényleg, a légszomj szinte biztos, hogy pszichés, mert ha nem figyelek oda rá, nem érzem, a gombócérzés meg szintén pár nap alatt el szokott múlni, és elég ritkán is jön elő.) Vagy ez az időszakosság tényleg előfordulhat pajzsmirigy-túlműködésnél? Mert én valóban arra tippelnék, hogy ha a pmiriggyel lenne gonbdom, állandóan fennállnának a tünetek, de erre vonatkozóan nem találtam egyértelmű utalást az interneten, ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, nálatok ez hogy volt.

 

Üdv.: G

 

maestus Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1396
Szia!

A tünetek lehetnek tűlműködéstől is, de szerintem találgatás helyett sokkal egyszerűbb lenne, ha kérnél beutalót vérvételre, ahol a TSH értéket kell nézni. Háziorvos is adhat ilyen beutalót.

Üdv

m.
Előzmény: GGabor1 (1395)
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1395

Sziasztok!

 

Én körülbelül egy hónapja kínlódom különféle panaszokkal, és bár a doki azt mondta, hogy vegetatív idegrendszeri problémám lehet (vagy egyszerűen csak a szélsőséges időjárás, illetve a frontok miatt szenvedek), bennem-bennünk felmerül egy esetleg pajzsmirigy-túlműködés is. A véleményeteket szeretném kikérni ezügyben.

Az elsődleges panaszom az, hogy magasabb a pulzusom, még nyugalmi állapotban is olyan 80-100 között ingázik, igaz, van olyan, hogy lemegy 75 körülire (amióta figyelem, azóta úgy néz ki, hogy kb. 1 hétig magas, 1 hétig normális). Ezen kívül gyakran érzek feszültséget-izgatottságot, minden ok nélkül, illetve amolyan "belső remegést" (néha mintha a kezem is remegne, de csak nagyon finoman: erre azt mondták, hogy "enyhe kéztremor", ha jól emlékszem). Gyakran érzek amolyan nehézslégzés-féleséget is, mintha nem tudnám eléggé teleszívni a tüdőm, vagy nem is tudom, hogy mondjam (a lényeg, hogy nem konkrétan fulladás), bár ez a "légszomj"-féleség már jó ideje fent áll, és úgy vettem észre, főleg akkor érzem, ha rosszabbul vagyok lelkileg, szorongok stb. (Eléggé szorongó, kissé hipohonder alkat vagyok.) Illetve, néha előfordul amolyan gombócérzés is a torokban. Körülbelül ennyi panaszom van. Utánaolvastam egyébként a pajzsmirigy-túltengésnek, és olyanok, hogy hőemelkedés, bőrproblémák, fokozott izzadás, fogyás, éhségérzet, nekem nincsenek. Az lenne tehát a kérdésem, hogy még esetleg ezek ellenére is lehet, hogy a fenti problémáimat pajzsmirigy túlműködés okozza? Illetve amit fontosnak érzek kihangsúlyozni, hogy a pulzusom az tényleg nem állandóan magas. Akinek pmirigy problémája van, annak elvileg folyamatosan magas szokott lenni, ugye? Mert ha igen, akkor elvileg tényleg kiesik nálam ez a lehetőséget, és akkor lehet, hogy pl. valóban csak idegrendszeri zavarról van szó (végül is ahhoz is hasonló panaszokat írnak mindenhol).

 

Előre is köszönöm a választ, üdv.: Gábor

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!