Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

spillo rosso 2010.10.14 13:33:57 © 2658
Sziasztok! Akkor mégegyszer:Digikabel, asztaligép, laptop, midkét gép wifi n keresztül működött már több mint két éve. Egyik pillanatról a másikra, mikor bekapcsoltam a gépet nem látta a hálózatot, de más hálózatokat igen.Mindkét gép esetén ez a helyzet.Következőket próbáltam:reset és újra be állítottam minden kapcsolatot.Változás nem történt.Routert kiiktatva kábel gépbe internet működik, ezután megpróbáltuk egy másik routrrel és így másik routeren keresztül volt hálózati kapcsolat. A szóbanforgó router másik három helyen más szolgáltatónál tökéletesen működött, ill. a gép máshol ugyanúgy fellépet wifi s hálózatra.Tehát router működik, számítógépek működnek. Akkor ez most mi?
Wifidog 2010.10.14 13:32:01 © 2657
:) aha jó lenne egyszer itt is kiprobálni 1,5Mbps wifi meg 5Mbps adsl igazán az lenne jó ha torrentnél egyiken csak fel a másikon csal le töltés lenne.ill ha töltök fel a másikon lehetne nyugodtan böngészni.ide se a digi kábel se semmi nem ér el soha:)
Előzmény: bauci (2656)
bauci 2010.10.14 13:23:22 © 2656
Ftp általam dedikáltan ADSL-en müxik. 3G-n egyébként sem menne, mert mint korábban hozzáértők elmagyarázták, a mobil operátorok NAT-olnak, tehát kívülről nem látszana.

Egyébként más kütyüim használhatják akár a 3G-t, akár az ADSL-t, ezt a router szabályozza (hacsak nem dedikálom adott forgalmat kifejezetten valamelyik csatornára) általam nem ismert szabályok szerint. Sok mindent tud a Draytek, töredékét használom csak.
Előzmény: Wifidog (2654)
Wifidog 2010.10.14 13:24:09 © 2655
a 13.csatorán probáltad már?
Véletlen nincs bekapcsolva a Bandwidth Control Settings beállítás?
TP-LINK
Előzmény: erikviking (2651)
Wifidog 2010.10.14 13:15:16 © 2654
:) az a lényeg,hogy jó legyen!Az ftp szervert melyikre tetted?WIFI-ADSL t is jó lenne kihozni:)de olyan drága a duál WAN:( letelm D-linkben is,de sajnos itt nem kerult forgalomba:(és utobb utánna jártam a témának és tobb kategória is van a duál WAN a terhelés megosztás terén. :)örülök,hogy működő képes lett!
Előzmény: bauci (2653)
bauci 2010.10.13 22:36:43 © 2653
Bizonyára sokan emlékeztek, miként próbáltalak benneteket őrületbe juttatni 3G/ADSL projektemmel. Ez a kettős megoldás, mint emlékeztek, azért kellett, mert a 3G gyors, lakhelyemen az ADSL 1 Mb/sec by T-Home (XXI. században :(), viszont FTP nem megy 3G-n.

A T-Home közel 2 hónap után némi levélváltást követően a mai napon bekötötte az ADSL-t.

És tökéletesen müxik a projekt! Draytek Vigor 2910G Dual Wan router, 3G stick + ADSL!
Megy az FTP, web-server, remote access! (másik mobil stick-ről ellenőriztem). A router a garázsban, padlásra felvittem két Tp-Link ANT-2409B 9dBi antennát és a teljes házban, vasbetonfödémen és téglafalakon keresztül is mindenütt van jó WIFI! A router-ből Powerline adaptereken elektromos vezetéken viszem a hálózatot más eszközeimhez, pl. print server és internetes rádió, NAS, IP telefon bázisállomás.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget és a tanácsokat!
locsemege 2010.10.13 22:20:37 Creative Commons License 2652
Szerintem nem túl bonyolult ez. Sűrűn lakott környéken élsz, és a szomszédaid is használnak wifi-t, így közeli csatornákat használtok. Vagy ugyanazt. Zavarjátok egymás adását, igen sok csomagot ki kell dobnia a gépednek, router-ednek, s ismételni kell azokat, akár többször is, míg végre sikerül a zajos csatornán átnyomni.

A jelenség olyasmi, mintha egy hangos szórakozóhelyen próbálnál beszélgetni. Szinte képtelenség.
Előzmény: erikviking (2651)
erikviking 2010.10.13 21:21:14 © 2651
Én is ezen a dolgon vagyok hogy nincs kompatibilitási gond, de hát már szinte az összes hibát kizártuk :)
Router nélkül minden rendben, ha kábelen csatlakoztatom, akkor átlagosan a max sebességgel tölt :) De most wifi-n van csatlakoztatva és azzal van a gond.
A routert unokatesómnál is kipróbáltam, ott ADSL van, semmi gond nm volt a routerrel, maxal tudtam tölteni. De nálam egyszerüen bármilyen beállítást is probálok, forumokon a javaslatokat megfogadom, de egyszerűen, alig akarja a weboldalakat wifin keresztül betölteni :) max 0,5 megabit :)
Tehát:
A router: TP-Link TL-WR741ND 150Mbps Wireless Lite N
Az adapter: TP-Link TL-WN721N USB 150MbpsNa most az elején ugye mindent az utasítások szerint tettem mármint beállításoknál.
Rendben volt minden, csatlakozott az adapter full jel volt. Ráléptem a netre és észrevettem eszméletlen lassan töltött be az internet. Megmértem a sebességet és tapasztaltam a 0,5 megás netet. Utána olvastam fórumokon, hogy klónozzam a mac címet, adjak állandó ip-t stb stb. (aki tud további beállításokat mondhatja ) tehát amit írtak megtettem. :) Nem javult. Levittem unokatesómhoz, kiprobáltuk semmilyen extra beállítást nem változtattunk, csak a felhasználónevet meg jelszót állítottunk be mivel ADSL net van neki. Full sebességgel töltött semmilyen probléma nem akadt. Tehát gondoltam nem a routernek van gondja hanem a kábelmodememnek. Erre kihívtam a T-Home osokat. Találtak kis jelerősség gondot de ennyi azt mondták minden OK. Tehát ki van zárva hogy a modem lenne rossz, de az is ki van zárva, hogy a router. Akkor mi? Egyszerűen fogalmam sincsen mi lehet a probléma.Ha valaki esetleg tudná szívesen fogadom a választ :)
Wifidog 2010.10.13 17:42:26 © 2650


Valami hasonlót látsz?ill láttál?
Előzmény: spillo rosso (2648)
locsemege 2010.10.13 13:49:42 Creative Commons License 2649
Az internet ha kábelt direktbe dugam a gépbe működik.

Akkor itt a baj, ugyanis ezek szerint a géped is próbál a szolgáltató felé authentikálni, noha LAN-on ezt nem kellene. Nem volna szabad. Töröld azt a hálózati kapcsolatot a gépekről, amely a szolgáltatóhoz akar kapcsolódni. A gép csak DHCP-n kérjen lokális címet a router-től. Az authentikáció immáron a router dolga. Csak az övé.
Előzmény: spillo rosso (2648)
spillo rosso 2010.10.13 13:12:16 © 2648
Igen pppoe t használ. Lehet nem fogalmaztam pontosan, de ahogy bedugom az internetes kábelt a router be pár pillanat múlva nem ad jelet-másik gép se látja a routert-míg elötte igen. Az internet ha kábelt direktbe dugam a gépbe működik.
reset is megvolt
Előzmény: Wifidog (2646)
locsemege 2010.10.13 11:32:06 Creative Commons License 2647
Úgy emlékszem, igen, de tényleg csak halovány sejtés.
Előzmény: Wifidog (2646)
Wifidog 2010.10.13 06:53:14 © 2646
PPPOE-t használ a digi is?
Előzmény: Sanyika71 (2644)
Sanyika71 2010.10.12 20:39:43 © 2645
Egyébként, az első hsz-od előtt válaszolta valakinek locsemege kolléga azt amire neked is szükséged van... csak egy picit kellett volna visszaolvasni :)))))
Előzmény: spillo rosso (2643)
Sanyika71 2010.10.12 20:34:16 © 2644
Akkor ne felejtsd el, hogy ami eddig a gépeden volt beállítva, azt most már a routernek kell csinálni... PPPOE kapcsolat... felhasz név, jelszó... a gépedben meg meg kell szüntetni a régi kapcsolatot, mert szerencsétlen router nem nagyon tud mit kezdeni a felhasz névvel, meg a jelszóval, amit a géped küld neki :)
Előzmény: spillo rosso (2643)
spillo rosso 2010.10.12 14:16:26 © 2643
Szia! jelszót és felhasználónevet használok...
Előzmény: Wifidog (2642)
Wifidog 2010.10.12 13:52:01 © 2642
Lehet az a helyzet,hogy MAC alapján azonosítanak és innentől ha ez a helyzet már nem lesz jó!Vedd elő a szerződést és böngészd át a feltételeket!Használsz jelszót ill felhasználó nevet?
Előzmény: spillo rosso (2641)
spillo rosso 2010.10.12 13:37:08 © 2641
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A szitu:digikábeles internetem van, egy linksys wrt54gc v3 as routert használtam ill. használnék. Ha netkábelt csatlakoztatom a laptophoz van net, ha a routert bekapcsolom (netkábel nincs bedugva sehova) a komunikáció megvan a laptop és a router között. Elvben minden be van állítva a routeren. Amint bedugom a routerbe az internetkábelt egy rövid idő után megszűnik a gép és a router között a kapcsolat, routeren keresztül nem tudok netezni. Egy kis adalék a dologhoz:a router másik két szolgáltatónál hibátlanul működik, másik router nálam szintén(igaz más típus)! Ötlet?(Másik topic ba is beírtam, remélem nem gond!)
locsemege 2010.10.11 11:39:29 Creative Commons License 2640
Eddig a géped hitelesítette magát a szolgáltató felé, ezentúl a router-ed fogja ezt tenni. Nem tudom, mik a szolgáltatásod technikai feltételei. Ha teszem azt, eddig a géped mondott felhasználónevet, jelszót, azt ezentúl a router kell mondja, ehhez nyilván tudnia kell a router-nek, mik ezek. Ezen felül a gépnek viszont nem szabad hitelesítenie magát. Tehát mind a gépen, mind pedig a router-ben módosítani kell a beállításokat.

Persze lehet, hogy nem kellett felhasználónév, jelszó. Mindenképpen a szolgáltatóddal kötött szerződésedben található technikai információk az irányadóak a beállításhoz.
Előzmény: joci.1966 (2638)
Wifidog 2010.10.10 17:36:55 © 2639
hát minimális konfiguráció azért kell!Wan portra beállítani a Dinamikus IP cím kiosztást ha azzal rendelkezel stb...ha pl 192.168.1.0 et használja a bejövő neted a router nem igazán fogja szeretni....előtte nézd meg a milyen címet használ mikor a net a gépre van kötve! támogatás,részletek és ott megtalálsz minden.
Előzmény: joci.1966 (2638)
joci.1966 2010.10.10 17:13:00 © 2638

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, mert egyáltalán nem tudom a routeremet telepíteni.

 

Szóval a következőkkel rendelkezem: TP-Link WR541G router, egy wifi-s laptop, két hálózati kábel. Sajnos már az elején elakadtam. A netem SDSL net, a lakásban van kiépítve egy csatlakozási pont, eddig csak annyi volt, hogy a laptop-hálózati kábel-kiépített csatlakozási pont és ment a net :).

Áramtalanítottam mindent, a routert hálózati kábellel összekötöttem a csatlakozási ponttal (kék színű wan porthoz kötöttem) és a gépet hálózati kábellal összekötöttem a sárga számozott porthoz. Itt viszont elakadtam, mert a gép nem ismeri fel a netet. Tehát elvileg be kellene írnom a böngészőmbe a 192.168.1.1-et de nem tudok fellépni a netre, viszont a tálcán lent elvileg azt írja, hogy csatlakoztatva.

Mit csináljak???

Wifidog 2010.10.10 16:52:48 © 2637
a 300Mbps is alig közelíti meg a 100Mbps :( ha jelszóval védett az érték még kevesebb.
Előzmény: erikviking (2635)
locsemege 2010.10.10 11:45:40 Creative Commons License 2636
Nem hinném, hogy rendellenes, amit írsz. Az 54 Mb/s overhead, csomagismétlések, up- és downlink, minden figyelembevételével, ideértve azt is, hogy két irányban használod, reális, hogy 10 Mb/s lesz a végén nettóban.

Ami a szakadást illeti, korlátozni kellene a nyitott session-ök számát, mert sanszos, hogy elfogy a router memóriája. Ezen felül az uplink sávszélességét is korlátoznám.
Előzmény: erikviking (2635)
erikviking 2010.10.09 22:25:49 © 2635
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem van, hogy:

Ma vásároltam egy TP-LinkWR741ND típusú wireless routert + 2 db szintén TP-Link adaptert. Feltelepítettem, a dirivereket. Eddig semmi probléma, kapcsolódik mind a két adapter normálisan a routerhez, de amikor a speedtest-en megnézem a sebességet jó esetben 10Mbit körüli netet mér de rossz esetbe van hogy 1Mbitet sem. (alapból 25Mbit es netem van, és sima routerrel hozza is ezt.) A jel erősséggel nincs probléma (full). Amikor elkezdek bármit uTorrentel letőlteni, elér 1400kbit/s es sebességet és szétkapcsolja a netet, és kell egy fél 1 perc mire újra lesz wifin net. Ez nem csak ilyenkor fordul elő néha semmi előjel nélkül szét kapcsol a wifi jelnél a tálcán megjelenik a felkiáltójel és nincs net. Várok 1 percet és újra van.
Meg szeretném kérdezni ez mitől lehet, vagy mivel lehet megoldani?
Vagy vigyem vissza?


Előre is köszi a választ.

Üdv
Erik
madar86 2010.10.08 17:57:08 © 2634
:( ááá vissza állítottam

miért nincs téma?
madar86 2010.10.08 16:31:41 © 2633
Kikapcsoltam a WIFI nyugtázást valamivel egyből gyorsabb lett!
madar86 2010.10.08 14:15:27 © 2632
Néhány képet betehetnél ide!h éppel hol jársz ill mit állítottál be!Előre is köszi.
madar86 2010.10.08 13:48:10 © 2631
Ha nincs routered akkor AP módban nem megy!ill menne ha a kábel szolgáltató kicímzi mindegyiket!(nincs megadva hány gépet használhatsz maximum router nélkül)(ha a szolgáltató címzi ki akkor más is elérheti az AP menüjét itt ill mindenféle képen elérhető lesz cseréld le az admin alap jelszót)
AP router funkcióval biztos menni fog!ott állítsd be a DHCP-t
Előzmény: jaksinet (2630)
jaksinet 2010.10.08 11:50:35 © 2630
Nem Szolnok.

Szóval van egy kábelmodem-Ap és a három gép.Ez a sorrend ezeket szeretném használni.Routerem nincs.
Ap módban menjen?
A tcp/ip beállításnál kell megadni az IP osztásra vonatkozó infót?

DHCP:Client,vagy Server mód vagy letiltva ilyen variációk vannak.
Előzmény: madar86 (2629)
madar86 2010.10.08 07:43:23 © 2629
Véletlen nem Szolnok megyében laksz?

AP-Router módban kell ha azt szeretnéd h az AP-címezzem meg ha routeretd is van ugy is beállíthatod,h a router címezzeni ki mindenki éa az apban kikell kapcsolna a DHCP ill AP modban kell üzemelnie!

Jobb ha a router címzi ki az összeset!és AP módban üzemel!
Előzmény: jaksinet (2627)