Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

spillo rosso 2010.10.14 Creative Commons License 2658
Sziasztok! Akkor mégegyszer:Digikabel, asztaligép, laptop, midkét gép wifi n keresztül működött már több mint két éve. Egyik pillanatról a másikra, mikor bekapcsoltam a gépet nem látta a hálózatot, de más hálózatokat igen.Mindkét gép esetén ez a helyzet.Következőket próbáltam:reset és újra be állítottam minden kapcsolatot.Változás nem történt.Routert kiiktatva kábel gépbe internet működik, ezután megpróbáltuk egy másik routrrel és így másik routeren keresztül volt hálózati kapcsolat. A szóbanforgó router másik három helyen más szolgáltatónál tökéletesen működött, ill. a gép máshol ugyanúgy fellépet wifi s hálózatra.Tehát router működik, számítógépek működnek. Akkor ez most mi?
Wifidog 2010.10.14 Creative Commons License 2657
:) aha jó lenne egyszer itt is kiprobálni 1,5Mbps wifi meg 5Mbps adsl igazán az lenne jó ha torrentnél egyiken csak fel a másikon csal le töltés lenne.ill ha töltök fel a másikon lehetne nyugodtan böngészni.ide se a digi kábel se semmi nem ér el soha:)
Előzmény: bauci (2656)
bauci 2010.10.14 Creative Commons License 2656
Ftp általam dedikáltan ADSL-en müxik. 3G-n egyébként sem menne, mert mint korábban hozzáértők elmagyarázták, a mobil operátorok NAT-olnak, tehát kívülről nem látszana.

Egyébként más kütyüim használhatják akár a 3G-t, akár az ADSL-t, ezt a router szabályozza (hacsak nem dedikálom adott forgalmat kifejezetten valamelyik csatornára) általam nem ismert szabályok szerint. Sok mindent tud a Draytek, töredékét használom csak.
Előzmény: Wifidog (2654)
Wifidog 2010.10.14 Creative Commons License 2655
a 13.csatorán probáltad már?
Véletlen nincs bekapcsolva a Bandwidth Control Settings beállítás?
TP-LINK
Előzmény: erikviking (2651)
Wifidog 2010.10.14 Creative Commons License 2654
:) az a lényeg,hogy jó legyen!Az ftp szervert melyikre tetted?WIFI-ADSL t is jó lenne kihozni:)de olyan drága a duál WAN:( letelm D-linkben is,de sajnos itt nem kerult forgalomba:(és utobb utánna jártam a témának és tobb kategória is van a duál WAN a terhelés megosztás terén. :)örülök,hogy működő képes lett!
Előzmény: bauci (2653)
bauci 2010.10.13 Creative Commons License 2653
Bizonyára sokan emlékeztek, miként próbáltalak benneteket őrületbe juttatni 3G/ADSL projektemmel. Ez a kettős megoldás, mint emlékeztek, azért kellett, mert a 3G gyors, lakhelyemen az ADSL 1 Mb/sec by T-Home (XXI. században :(), viszont FTP nem megy 3G-n.

A T-Home közel 2 hónap után némi levélváltást követően a mai napon bekötötte az ADSL-t.

És tökéletesen müxik a projekt! Draytek Vigor 2910G Dual Wan router, 3G stick + ADSL!
Megy az FTP, web-server, remote access! (másik mobil stick-ről ellenőriztem). A router a garázsban, padlásra felvittem két Tp-Link ANT-2409B 9dBi antennát és a teljes házban, vasbetonfödémen és téglafalakon keresztül is mindenütt van jó WIFI! A router-ből Powerline adaptereken elektromos vezetéken viszem a hálózatot más eszközeimhez, pl. print server és internetes rádió, NAS, IP telefon bázisállomás.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget és a tanácsokat!
locsemege 2010.10.13 Creative Commons License 2652
Szerintem nem túl bonyolult ez. Sűrűn lakott környéken élsz, és a szomszédaid is használnak wifi-t, így közeli csatornákat használtok. Vagy ugyanazt. Zavarjátok egymás adását, igen sok csomagot ki kell dobnia a gépednek, router-ednek, s ismételni kell azokat, akár többször is, míg végre sikerül a zajos csatornán átnyomni.

A jelenség olyasmi, mintha egy hangos szórakozóhelyen próbálnál beszélgetni. Szinte képtelenség.
Előzmény: erikviking (2651)
erikviking 2010.10.13 Creative Commons License 2651
Én is ezen a dolgon vagyok hogy nincs kompatibilitási gond, de hát már szinte az összes hibát kizártuk :)
Router nélkül minden rendben, ha kábelen csatlakoztatom, akkor átlagosan a max sebességgel tölt :) De most wifi-n van csatlakoztatva és azzal van a gond.
A routert unokatesómnál is kipróbáltam, ott ADSL van, semmi gond nm volt a routerrel, maxal tudtam tölteni. De nálam egyszerüen bármilyen beállítást is probálok, forumokon a javaslatokat megfogadom, de egyszerűen, alig akarja a weboldalakat wifin keresztül betölteni :) max 0,5 megabit :)
Tehát:
A router: TP-Link TL-WR741ND 150Mbps Wireless Lite N
Az adapter: TP-Link TL-WN721N USB 150MbpsNa most az elején ugye mindent az utasítások szerint tettem mármint beállításoknál.
Rendben volt minden, csatlakozott az adapter full jel volt. Ráléptem a netre és észrevettem eszméletlen lassan töltött be az internet. Megmértem a sebességet és tapasztaltam a 0,5 megás netet. Utána olvastam fórumokon, hogy klónozzam a mac címet, adjak állandó ip-t stb stb. (aki tud további beállításokat mondhatja ) tehát amit írtak megtettem. :) Nem javult. Levittem unokatesómhoz, kiprobáltuk semmilyen extra beállítást nem változtattunk, csak a felhasználónevet meg jelszót állítottunk be mivel ADSL net van neki. Full sebességgel töltött semmilyen probléma nem akadt. Tehát gondoltam nem a routernek van gondja hanem a kábelmodememnek. Erre kihívtam a T-Home osokat. Találtak kis jelerősség gondot de ennyi azt mondták minden OK. Tehát ki van zárva hogy a modem lenne rossz, de az is ki van zárva, hogy a router. Akkor mi? Egyszerűen fogalmam sincsen mi lehet a probléma.Ha valaki esetleg tudná szívesen fogadom a választ :)
Wifidog 2010.10.13 Creative Commons License 2650


Valami hasonlót látsz?ill láttál?
Előzmény: spillo rosso (2648)
locsemege 2010.10.13 Creative Commons License 2649
Az internet ha kábelt direktbe dugam a gépbe működik.

Akkor itt a baj, ugyanis ezek szerint a géped is próbál a szolgáltató felé authentikálni, noha LAN-on ezt nem kellene. Nem volna szabad. Töröld azt a hálózati kapcsolatot a gépekről, amely a szolgáltatóhoz akar kapcsolódni. A gép csak DHCP-n kérjen lokális címet a router-től. Az authentikáció immáron a router dolga. Csak az övé.
Előzmény: spillo rosso (2648)
spillo rosso 2010.10.13 Creative Commons License 2648
Igen pppoe t használ. Lehet nem fogalmaztam pontosan, de ahogy bedugom az internetes kábelt a router be pár pillanat múlva nem ad jelet-másik gép se látja a routert-míg elötte igen. Az internet ha kábelt direktbe dugam a gépbe működik.
reset is megvolt
Előzmény: Wifidog (2646)
locsemege 2010.10.13 Creative Commons License 2647
Úgy emlékszem, igen, de tényleg csak halovány sejtés.
Előzmény: Wifidog (2646)
Wifidog 2010.10.13 Creative Commons License 2646
PPPOE-t használ a digi is?
Előzmény: Sanyika71 (2644)
Sanyika71 2010.10.12 Creative Commons License 2645
Egyébként, az első hsz-od előtt válaszolta valakinek locsemege kolléga azt amire neked is szükséged van... csak egy picit kellett volna visszaolvasni :)))))
Előzmény: spillo rosso (2643)
Sanyika71 2010.10.12 Creative Commons License 2644
Akkor ne felejtsd el, hogy ami eddig a gépeden volt beállítva, azt most már a routernek kell csinálni... PPPOE kapcsolat... felhasz név, jelszó... a gépedben meg meg kell szüntetni a régi kapcsolatot, mert szerencsétlen router nem nagyon tud mit kezdeni a felhasz névvel, meg a jelszóval, amit a géped küld neki :)
Előzmény: spillo rosso (2643)
spillo rosso 2010.10.12 Creative Commons License 2643
Szia! jelszót és felhasználónevet használok...
Előzmény: Wifidog (2642)
Wifidog 2010.10.12 Creative Commons License 2642
Lehet az a helyzet,hogy MAC alapján azonosítanak és innentől ha ez a helyzet már nem lesz jó!Vedd elő a szerződést és böngészd át a feltételeket!Használsz jelszót ill felhasználó nevet?
Előzmény: spillo rosso (2641)
spillo rosso 2010.10.12 Creative Commons License 2641
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A szitu:digikábeles internetem van, egy linksys wrt54gc v3 as routert használtam ill. használnék. Ha netkábelt csatlakoztatom a laptophoz van net, ha a routert bekapcsolom (netkábel nincs bedugva sehova) a komunikáció megvan a laptop és a router között. Elvben minden be van állítva a routeren. Amint bedugom a routerbe az internetkábelt egy rövid idő után megszűnik a gép és a router között a kapcsolat, routeren keresztül nem tudok netezni. Egy kis adalék a dologhoz:a router másik két szolgáltatónál hibátlanul működik, másik router nálam szintén(igaz más típus)! Ötlet?(Másik topic ba is beírtam, remélem nem gond!)
locsemege 2010.10.11 Creative Commons License 2640
Eddig a géped hitelesítette magát a szolgáltató felé, ezentúl a router-ed fogja ezt tenni. Nem tudom, mik a szolgáltatásod technikai feltételei. Ha teszem azt, eddig a géped mondott felhasználónevet, jelszót, azt ezentúl a router kell mondja, ehhez nyilván tudnia kell a router-nek, mik ezek. Ezen felül a gépnek viszont nem szabad hitelesítenie magát. Tehát mind a gépen, mind pedig a router-ben módosítani kell a beállításokat.

Persze lehet, hogy nem kellett felhasználónév, jelszó. Mindenképpen a szolgáltatóddal kötött szerződésedben található technikai információk az irányadóak a beállításhoz.
Előzmény: joci.1966 (2638)
Wifidog 2010.10.10 Creative Commons License 2639
hát minimális konfiguráció azért kell!Wan portra beállítani a Dinamikus IP cím kiosztást ha azzal rendelkezel stb...ha pl 192.168.1.0 et használja a bejövő neted a router nem igazán fogja szeretni....előtte nézd meg a milyen címet használ mikor a net a gépre van kötve! támogatás,részletek és ott megtalálsz minden.
Előzmény: joci.1966 (2638)
joci.1966 2010.10.10 Creative Commons License 2638

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, mert egyáltalán nem tudom a routeremet telepíteni.

 

Szóval a következőkkel rendelkezem: TP-Link WR541G router, egy wifi-s laptop, két hálózati kábel. Sajnos már az elején elakadtam. A netem SDSL net, a lakásban van kiépítve egy csatlakozási pont, eddig csak annyi volt, hogy a laptop-hálózati kábel-kiépített csatlakozási pont és ment a net :).

Áramtalanítottam mindent, a routert hálózati kábellel összekötöttem a csatlakozási ponttal (kék színű wan porthoz kötöttem) és a gépet hálózati kábellal összekötöttem a sárga számozott porthoz. Itt viszont elakadtam, mert a gép nem ismeri fel a netet. Tehát elvileg be kellene írnom a böngészőmbe a 192.168.1.1-et de nem tudok fellépni a netre, viszont a tálcán lent elvileg azt írja, hogy csatlakoztatva.

Mit csináljak???

Wifidog 2010.10.10 Creative Commons License 2637
a 300Mbps is alig közelíti meg a 100Mbps :( ha jelszóval védett az érték még kevesebb.
Előzmény: erikviking (2635)
locsemege 2010.10.10 Creative Commons License 2636
Nem hinném, hogy rendellenes, amit írsz. Az 54 Mb/s overhead, csomagismétlések, up- és downlink, minden figyelembevételével, ideértve azt is, hogy két irányban használod, reális, hogy 10 Mb/s lesz a végén nettóban.

Ami a szakadást illeti, korlátozni kellene a nyitott session-ök számát, mert sanszos, hogy elfogy a router memóriája. Ezen felül az uplink sávszélességét is korlátoznám.
Előzmény: erikviking (2635)
erikviking 2010.10.09 Creative Commons License 2635
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem van, hogy:

Ma vásároltam egy TP-LinkWR741ND típusú wireless routert + 2 db szintén TP-Link adaptert. Feltelepítettem, a dirivereket. Eddig semmi probléma, kapcsolódik mind a két adapter normálisan a routerhez, de amikor a speedtest-en megnézem a sebességet jó esetben 10Mbit körüli netet mér de rossz esetbe van hogy 1Mbitet sem. (alapból 25Mbit es netem van, és sima routerrel hozza is ezt.) A jel erősséggel nincs probléma (full). Amikor elkezdek bármit uTorrentel letőlteni, elér 1400kbit/s es sebességet és szétkapcsolja a netet, és kell egy fél 1 perc mire újra lesz wifin net. Ez nem csak ilyenkor fordul elő néha semmi előjel nélkül szét kapcsol a wifi jelnél a tálcán megjelenik a felkiáltójel és nincs net. Várok 1 percet és újra van.
Meg szeretném kérdezni ez mitől lehet, vagy mivel lehet megoldani?
Vagy vigyem vissza?


Előre is köszi a választ.

Üdv
Erik
madar86 2010.10.08 Creative Commons License 2634
:( ááá vissza állítottam

miért nincs téma?
madar86 2010.10.08 Creative Commons License 2633
Kikapcsoltam a WIFI nyugtázást valamivel egyből gyorsabb lett!
madar86 2010.10.08 Creative Commons License 2632
Néhány képet betehetnél ide!h éppel hol jársz ill mit állítottál be!Előre is köszi.
madar86 2010.10.08 Creative Commons License 2631
Ha nincs routered akkor AP módban nem megy!ill menne ha a kábel szolgáltató kicímzi mindegyiket!(nincs megadva hány gépet használhatsz maximum router nélkül)(ha a szolgáltató címzi ki akkor más is elérheti az AP menüjét itt ill mindenféle képen elérhető lesz cseréld le az admin alap jelszót)
AP router funkcióval biztos menni fog!ott állítsd be a DHCP-t
Előzmény: jaksinet (2630)
jaksinet 2010.10.08 Creative Commons License 2630
Nem Szolnok.

Szóval van egy kábelmodem-Ap és a három gép.Ez a sorrend ezeket szeretném használni.Routerem nincs.
Ap módban menjen?
A tcp/ip beállításnál kell megadni az IP osztásra vonatkozó infót?

DHCP:Client,vagy Server mód vagy letiltva ilyen variációk vannak.
Előzmény: madar86 (2629)
madar86 2010.10.08 Creative Commons License 2629
Véletlen nem Szolnok megyében laksz?

AP-Router módban kell ha azt szeretnéd h az AP-címezzem meg ha routeretd is van ugy is beállíthatod,h a router címezzeni ki mindenki éa az apban kikell kapcsolna a DHCP ill AP modban kell üzemelnie!

Jobb ha a router címzi ki az összeset!és AP módban üzemel!
Előzmény: jaksinet (2627)