Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45338
"30 milliárdot költüöttek a tározó karbantartására az elmúlt tíz évben."

Most őszintén. Egyre több felvétel kerül elő a gátról, egyre régebbi időt figyelembe véve.

Azokból a képekből egyáltalán nem derül ki,hogy milyen karbantartást hajtottak végre a tározónál. Azért érdekelne "hol landolt az a 30 milliárd, annak legnagyobb része?
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45337
2005. ben mgrepedt a gát.!

Egy valódi tőkés kockáztatna ekkorát?
Előzmény: Törölt nick (45336)
rosenkrantz Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45335
"Szóval az elöntött területeken kivül nincs veszély."

Még, jó, hogy nem vagy potentát, akinek hallgatni kell a a szavára. Szerinted két héttel a katasztrófa előtt előtt nem ehhez hasonló rizsát nyomott volna bármelyik timföldgyár PR-osa?
Előzmény: Törölt nick (45332)
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45334
Előzmény: Törölt nick (45332)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45331
Ezt nem értem.
Minek az eszköze?
Előzmény: Törölt nick (45330)
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45328
Ebben az esetben a "tulajdonosok" tevékenyen részt vesznek a napi és stratégiai döntések meghozatalában.

Ha csak azt tennék, amit írtál, nehezebb lenne őket felelősségre vonni. Így viszont, akár teljes életfogytiglani börtönt, és a magánvagyonukkal teljes mértékben felelnek.

"foglakozás körében súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés, súlyos katasztrófa helyzet előidézése. " Tudod, az USA-ban valamivel több gyakorlatuk van a "piac gazdaságból", kapitalizmusból, mint ezeknek a szarháziaknak.
Előzmény: Törölt nick (45327)
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45326
"Mát külföldrőlis beszóltak: börtönbüntetést a tulajdonosokra"

Mivel ebben az esetben a tulajdonos egyben vezető menedzseri tisztséget is elláttak, a Ptk szerint akár személyi felelősségre vonásban is részesülhet. ( ezért hoztam fel itt ezt a konkrét esetet ) Különben, jogosan vetetted fel a problémát, mivel ha csak tulajdonos lenne, és csupán a befektetett Tőkéjét veszíthetné el.
Így viszont hét halott, - eddig- több mint száz sérült, az anyagi kár talán évtizedek múlva is aktuális lesz. ( a várható egészségkárosodást sem hagynám figyelmen kívül. Ezt, vissza felé és nem csak előre összegezném.
Előzmény: breien (45311)
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45325
Kedves Láma.
Te kevered a gazdagot, a "Tőkéssel". A középkorban a gazdag földesurak a társadalom működtetéséből esetlegesen vették ki a részüket. (ők, gazdagok voltak)
Már a kora iparosodás szakaszában a "Tőkés" meghatározó szerepet játszott a társadalom működtetésében, az egyensúly fenntartásában. ( amikor az egyensúly felbomlott, "zavargások" létek fel.)
Tudod, amikor 1979 őszén a Fórum Hotel vill. beüzemelése, próbaüzem elvégzésére küldtek oda az akkori főnökeim, az ottani "tőkés" levizsgáztatott. ( őt nem érdekelte, hogy milyen papírom volt, miért küldtek oda a főnökeim, személyesen akart meggyőződni,alkalmas vagyok é arra a feladatra. Karácsony előtt egy próbakörre elvitt azzal a zsír új Mercivel, hogy lássam, számára mi volt a tét.)

Ezek a szarháziak úgy viselkedtek, mint a "gazdagok."
Előzmény: Törölt nick (45313)
LAÖM Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45324
Akkor ezek hülyék.
Minél előbb szólj nekik, és vedd át az irányítást.
Előzmény: Törölt nick (45323)
LAÖM Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45322
Nem lehet, hogy több tározó van egymás mellett?
És a közös gát addig, míg mindét oldalról feszíti a nyomás, ellenáll, majd mikor az egyik oldalról elengeded a nyomást, besokall?
Hmm?
Előzmény: Törölt nick (45321)
NIL7 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45320
Jogszabályi hely van rá?
Előzmény: LAÖM (45315)
LAÖM Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45319
Akkor add ki az utasítást a visszaköltözésre szakértőkém.
Előzmény: Törölt nick (45318)
nagyanyo05 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45317
Messze egyetértek:)
Előzmény: Törölt nick (45316)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45316
Szerintem meg szóljon!
Kérjen bocsánatot a bűneiért,azért,hogy a saját érdekein túl neki más nem létezik!
Azért,mert gátlástalan,csaló,és ha kell,az emberi életekre is fittyet hány!
Adjon hálát a Teremtőnek,hogy nem olyan országban garázdálkodik,ahol már rég börtönben lenne viselt dolgaiért!

Én ezt üzenem a tőkésnek!
Előzmény: nagyanyo05 (45314)
LAÖM Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45315
Ha ez a levél komoly, akkor teljes vagyonelkobzás, és életfogytiglani kényszermunka.
Előzmény: Mr. Boró (-)
nagyanyo05 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45314
Szvsz most jobb, ha nem üzen semmit, sőt, ha nem is szól egy szót sem!
breien Creative Commons License 2010.10.09 0 0 45311
Nézd Láma, ezekből soha nem lesznek tőkések.

Az igazi tőkés vagy a nulláról építi fel a vállalkozását, vagy a családi cégben megvédi az eddigi értékeket, azt a kornak megfelelően tovább fejleszti.

Mindkét esetben kiváló szakemberekkel veszi körbe magát és megfizeti őket tisztességesen. Mindenkinek meg van a saját feladata, felelőssége. ( a valódi tőkés még a szalagnál dolgozótól is elvárja, hogy a nevét adja a munkájához, hogy bármikor beazonosítható legyen. - ez lenne az ISO lényege- )

Ezek a szarháziak, úgy, ahogyan "húgyér-szarér" beszerzett papírokkal veszik körbe magukat és ha bekövetkezik a katasztrófa, azt lobogtatják. A magyar társadalom legnagyobb problémája, hogy ezek a senkiháziak mind mostanáig megúszhatták.

"Már a tározó építésekor szóltak, baj lehet" Nézd meg azt a felvételt.
Látni, hogy kohósalakból építették azt a gátat. Abban bízom, hogy valóban a túlterhelés miatt repedt meg a gát, mert ha az építkezéskor "friss kohósalak " került agátban az az igazi probléma. ( ma reggel olvastam, hogy kiürítik Kolontárt )
Emlékezz csak Ózdon a "salakbetonos házakra". Arról konkrét tapasztalataim vannak, hogy mit kapott az, aki meg merte említeni a veszélyt.

Különben a 45 290. hsz-ben a tulajdonosi és a menedzsmenti érdekek szétválasztását említetted. Erre hoztam ezt a példát. ( a privatizációt meg sem említettem, mivel aki a magyar élelmiszer feldolgozó ipar magyar tulajdonosi körben tartását megakadályozta, az ÁVÜ akkori vezetője, érdekes módon a "gyurcsány kormányban" államtitkárként jelent meg. A másik oldal sem különb, mivel a "rózsadombi főparaszt" D.Amerikából akart nekünk cseresznyét hozni. ( biztosan nem ismerte azt a nagy szemű fekete cseresznyét, amit itt termeltek és nagyon finom volt. igaz, évtizedek óta már nem találkozok vele én sem. - a fákat is kivágták már-

A valódi tőkést "ŐRZI ÉS FEJLESZTI A MEGLÉVŐ ÉRTÉKEIT! "

Ezek a szarháziak mára tönkre tettek mindent.
Előzmény: Törölt nick (45306)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45310
Egy kicsit furcsa szerződéssel került Tolnay a norvégok elé Ajka megvásárlásakor, és ebben az a bizonyos 3 milliárd forint vörösiszapos környezeti beruházás a legérdekesebb. Kiváncsian várom a részleteket.
Előzmény: Törölt nick (45309)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45309
Nekem a MAL-ról nem a Microsoft jut eszembe, hanem a kelet-európai bunkó maszek. Megnőni megnőtt mindkettő, de a talaj sem ugyanaz, meg a palánta is teljesen más volt.
Előzmény: Törölt nick (45303)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45308
Rossz helyre ment a hozzászólásom.
Előzmény: Törölt nick (45307)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45305
Környezetvédelmi szakértő vagyok. Sűrűn tapasztaltam, hogy a privatizációs szerződések során huszadrangú feltételt támasztottak az adásvételi szerződésnél a környezetvédelemre, és még ezt sem ellenőrizték. Gyakorlatilag a privatizált cégek környezetvédelmi berendezései rosszabb állapotban vannak, mint az eladáskor.
breien Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45304
Kedves Láma.

Csak a katasztrófa utáni "nyilatkozatukat" értékelem.

Nézd meg ezt a felvételt.

"Hónapok óta szivárog a vörös iszap" alul, júniusi felvétel igazolja mindezt.

Felőlem lehet akár "óriásivá nőtt kisvállalkozások", de soha nem lesz belőlük "Tőkés".

Ezek, ahogyan lentebb írtam, aljas gazemberek. ( már hét halott, két eltűnt, és több mint száz sérült. az anyagi kárt majd csak hónapok, évek óta tudják felmérni. )

Azért kíváncsi lennék, hogyan tudták mindezt "lepapírozni"? A felügyeleti szerveket "megvették kilóra", vagy ennyire ott nem értenek hozzá? 1ik rosszabb mint a másik.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45301
Mostanság a gazdaságunk éppen az gyament szervezetlenségtől és a pénzügyi, törvényi szabályokkal történő gúzsbakötéstől szenved. Amíg a kormány nem kezdi újraszabályozni a termelést és az elosztást, addig biztosan nem a nép érdekében, hanem csak a saját zsebére dolgozik....:P
Előzmény: advocatusdiaboli (45297)
breien Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45300
Előzmény: breien (45299)
breien Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45299
Előzmény: Törölt nick (45290)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45298
Az állami cégeknél nem a fogyasztó, hanem az adófizető szív, mert1-2 kivételéve lköltségvetési pénzeket pocsékoló, lopó csődtömegek:)))
Előzmény: Törölt nick (45296)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45297
Az állami cégeknél valahol a kormányzati kommunikáció és közdemagógia része ezek betámadása. Azt te sem gondolod komolyan, hogy Simor fizetésétől függ az ország sorsa? Vagy, hogy emiatt kell magasabb kamatot kérni?

Másrészt jellemző, hogy pont a fordítottját hozod ki a válaszomból, mint amiről az szól - az elvadultan magas menedzser-juttatások szerintem is anomáliák, nem áll mögöttük valós teljesítmény, valós személyes kockázatvállalás. El is kezdték ezeknek a nyesegetését - és ugyebár mivel magáncégek bérpolitikájában jogállamok nem nagyon szólhatnak bele (ellentétben az állami cégekével), így az adórendszeren keresztül próbálnak az extra magas bónuszokból keményen visszacsípni.

Az viszont ezzel együtt tény, hogy a multinacionális termelő-vállalatok teljes bérköltségében a menedzsment bónuszai általában elhanyagolható nagyságrendet jelentenek, tehát a termék árában igazán észrevehető drágulást nem fognak okozni.
Előzmény: Törölt nick (45296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45296
Persze az állami cégeknél óriási tételként állítják be a magas fizetéseket, a magán cégnél meg nem számít azt akarod bemesélni.
Mindenütt számít és mindenütt a fogyasztó szív mert neki kell kiadni a magas ár miatt a többlet pénzt.
Előzmény: advocatusdiaboli (45295)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45295
Ezek valójában elég kicsi súllyal bírnak. Másrészt valóban vannak anomáliák, amelyek visszaszorítása lassan meg is kezdődik mindenhol. De ez nem rendszerfüggő, egyszerűen a tulajdonosi-vezetői jogkörökkel szükségszerűen felruházott - ugyanakkor mégsem valódi tulajdonosi, voltaképpen alkalmazotti státuszú menedzsmentek esetén mindig és mindenhol előfordulnak csúnya visszaélések.
Előzmény: Törölt nick (45292)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2010.10.08 0 0 45294
Berci, egymással semmiféle kapcsolatban nem lévő dolgokat keversz most ide... Magam is leírtam: vannak olyan feladatok (számosak), amelyek adott méret, adott létszám, géppark, szervezeti képesség nélkül nem oldhatók meg. Egyáltalán. Egy autópályát, metróalagutat, olajfúró platformot nem tud létrehozni egy háromfős családi vállalkozás. Autógyárat sem lehet így létesíteni, de még egy kórházat sem lehet üzemeltetni. Ezekhez szükséges a kellő méretű, megfelelő eszközökkel rendelkező, hierarchizált szervezet.
Ami ettől még nem hatékony feltétlenül - csak éppen nincs alternatívája. A hatékonyságról meg nekem hiába magyarázol - saját terepemen bármilyen nagy céget-multit mindig ronggyá tudtam verni. Olyan árakon tudtam-tudok vastagon nyereségesen teljesíteni, amekkorákon a valóban nagy "versenytársak" annyira nem, hogy adott esetben az áraim duplája sem fedezi még az önköltségüket sem. Ezzel jár, hogy el kell tartaniuk a titkárnőket, a több szintű vezetést, az igazgatótanácsot, székházat, stb...

Hozzáteszem: a hatékonyságuk a nagy cégeknek már legfeljebb egy másik nagyhoz mérhetően értelmezhető. De nem véletlen, hogy a KKV szektor - a multik minden törekvése ellenére - nem tűnt el sehol sem, a kis, egy-két személyre lebontható méretű feladatokban a valóban személyesen érdekelt kisvállalkozások hatékonysága mindig jobb lesz.
Előzmény: berci222 (45293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!