tán vagy 10 éve voltam az Adrián. nem volt rossz, de a víz sós és hideg, kavicsos az alja. a Balaton jobb. meghát patriot is vagyok, aztán inkább a magyarnak adom ugyanazt a manit a kajáért, piáért. :)
Balatoni szabadstrandok: Balatonakarattya Gumirádli szabadstrand Balatonakarattya Lidó szabadstrand Balatonboglár Platán strand és más strandok Balatonfenyves Községi szabadstrandok Balatonföldvár Központi strand Balatonföldvár Nyugati szabadstrand Balatonföldvár Keleti szabadstrand Balatonkenese Alsóréti szabadstrand Balatonlelle Nyugati szabadstrand Balatonmáriafürdő Szabadstrandok Balatonőszöd Községi szabadstrand Balatonszárszó Központi strand Balatonszemes Berzsenyi utcai és más szabadstrandok Balatonudvari Fövenyesi szabadstrand Balatonvilágos Szabadstrand Fonyód Szabad és ingyenes strandok Keszthely Déli szabadstrand Örvényes Vadkacsa szabadstrand Siófok Újhelyi strand és más szabadstrandok Szántód Rigó utcai és Beach Party szabadstrand Tihany Gödrös és Somosi strand Zamárdi Községi szabadstrandok Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum strandja
Tudom, de ettol meg az orszag nagy reszen ismeretlen, foleg a tot teruleteken ismert de ott sem vendegloi etel.A Del alfoldon teljesen ismeretlen. A bekesi(Gyoma) sogornom Kanizsan tanulta meg ,hogyan kell csinalni, meg egyaltalan mi az.Meg az aludtejes proszat is.
Kérd a prószát más néven,aztán megértik. A krumpliprósza egy magyar népi étel, amelyet az ország különböző pontjain más és más néven ismernek. Van ahol tócsninak vagy lapcsánkának hívják, de még rengeteg néven ismert: prósza, tócsi, macok, berét, stb. Nem csak a nevek különböznek az egyes tájakon, hanem az elkészítés is nagyon változó.
"Az autópálya díja simán kijött az itthoni strand belépők árából."
En meg soha nem fizettem a Balatonon strandbelepot,igaz ahova mi jartunk ott ingyenes,mint Fonyod, Belatelep, ALSOBELATELEP, bfENYVES.
Mashol meg az udulonek volt sajat vizparti resze,mint az alsobelatelepi Maort udulo. Igaz engem maga a furdes mar regota nem erdekel, mert pecazni jarok a Balatonra szinte kizarolag
"Olaszországban is sokat kell keresgélned,hogy krumpliprószát tudjál enni."
MO-on is Zala kivetelevel.De vendegloben meg ott is csak nagyon ritkan. Kanizsan valamikor a Beke(Korona) etterem arult egy idoben de az meg megszunt regen.Bar lehet,hoft azota nosztalgiabol van egyes helyeken. A repafozelek es baboskaposzta is helyi dolog
,,Áááááá, nem túróstésztát nem találtam hanem olcsó önkiszolgálót!!!! Vazze. "
Hát,én azért szoktam találni,bár nem keresgettem . Zatonban voltunk,az étterem sor közepén is volt egy,és fele áron lehetett enni,mint a környékén levő 30 étteremben.
,,Egyszer elmentem egy falusi kis piacra, a gyümölcsárakat hagyjuk is, de a pléhbódéban lazán elkértek 15 kunát egy 2 decis vízért." Gyakorlott nyaralóként merem mondani,valamit nagyon elrontottál. Afrikai sivatag közepén ittunk frissen facsart narancslevet jégkockával ennyiért ketten az asszonykámmal. Bár alkudoztunk vagy 5 percig.
,,De a Balcsi az Balcsi.Ha tehetjük, lemegyünk 1-1 napra..." Hát,neked valszeg közelebb van,mint nekünk.
,,Benzinköltség épp a fele a strandbelépő árának :)" Ha drágább is egy közelebbi fürdőhely,akkor is inkább azt választom. Megundorodtam a Balatontól,az ottani mentalitástól.
Áááááá, nem túróstésztát nem találtam hanem olcsó önkiszolgálót!!!! Vazze.
Egyszer elmentem egy falusi kis piacra, a gyümölcsárakat hagyjuk is, de a pléhbódéban lazán elkértek 15 kunát egy 2 decis vízért. És nem láttam világsztárokat a környéken.
Csak annyit akartam ezzel az összehasonlítással,hogy a családi nyaralás tervezésekor azt számoltuk,hogy autópálya díjra annyi megy el,mint itthon strand belépőre. És sehol nem kellett 3 percnél többet autópálya kapunál várakoznunk. 10 éve járok az Adriára,eddig szerencsések voltunk,egyszer kellett kompra fél órát várnunk. Balatonnál nem voltam vagy 10 éve,de nem is tervezem,hogy mennénk.
Én meg szintén Balcsin ettem frissen készített túróscsuszát, önkiszolgáló étteremben, 350 ft-ért. Igaz, nem a parton, hanem a városban. Na ez az, amit nem sikerült megtalálnom soha Horvátországban, ott a leglepusztultabb bódéban is aranyáron mértek mindent. Nem is értem, a helyiek hova járnak.
Persze, lehet ilyen összehasonlításokat tenni: 10 napos horvátországi nyaralásunk pályadíjából 1000 napig (3 évig) használhatnám az összes svájci autópályát. Nem is elsősorban az ára zavar, mert hát értem én meg minden, hanem a fizetés módja. Nagyon kultúrálatlan, jelentősen növeli a menetidőt, és ezzel épp a szolgáltatás minőségét húzza le.
Strandra már én sem járok itthon, inkább Balaton. Benzinköltség épp a fele a strandbelépő árának :)
A minap az alsóörsi strandon, négyen bekaptunk egy-egy db hekket, kovászos uborkával, és üdítővel. Uszkve 7800 Ft-ért. Plusz 1600 a strandbelépő. Még szerencse, hogy parkolási díj nincs.
Ja, és hány perc sorbanállást, hány kuna útdíjat jelenthetett idén ez az embermennyiség. Komolyan szerintem azért lett HR a háború után akkora, amekkora, de legalábbis szigorúan a tengerpart, hogy az autópálya-építés ekkora biznisz lehessen. Egyébként tényleg lenyűgöző.
Rekordot döntött a horvátországi turizmus Az ország történelmének eddigi legjobb eredményét mutatta fel júliusban a horvátországi beutazó turizmus, amely az első féléves csökkenés után most már összességében is pozitív eredményt mutat - közölte honlapján vasárnap a horvát Turisztikai Minisztérium. Damir Bajs miniszter Makarskán számolt be az eddigi eredményekről, amelyekből kiderül: júliusban minden korábbi eredményt felülmúlóan 2,7 millió turista nyaralt az adriai országban, ahol 19 millió vendégéjszakát töltöttek. A nyaralók létszáma 9 százalékkal haladja meg a tavalyit, a vendégéjszakákban pedig 7 százalékos növekedést könyveltek el. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=333257
nem feltétlenül. 900 ft-os kávé! Az olaszok biztos felháborodnának ha ott ennyit kérnének. A Cote d'Azur-on Nizzában is normál áron lehet kávét inni a reptéren. Ez lehúzás. A turista vissza nem fog jönni ha ennyiért adják neki a kávét.