Mennyi volt a biztosítás smkp-ra? Mindig eszembe jutsz az elektromos géppel, mikor egy benzines dúsra karburált Babetta, Simson , MZ, robogó húz el mellettem bűzt okádva. Láttam szúnyogirtó 4T-t is.
Hány voltos a motorod, mennyi ampert tudtál belegyömöszölni, mert ilyen sujhoz már kel a teljesitmény, az akku cellák ? volt ? amper ? darab mijen tipusu.Szereztem egy motort 2 szer 12v aksi vitte sorba kötve tehát 24 voltos lehetett.Nincsen sajnos ráirva semmi egy fázisu szénkefés
Átalakíthatod, de mivel eredetileg forgalomba smkp-ként került ezért csak elektromos smkp-ként hajthatod. Én is aként használom majd. Már megkötöttem rá a biztosítást is. Mentem pár kört vele. Annyi töltéssel ami benne volt szerintem több mint 20 km-et mentem.
Akkor most mi a szitu ha én paragrafust látok megfájdul a fejem vagy elöjön az adoságom. Akkor most szét turhatom a babettát vagy nem, itt ál elöttem rajtatok mulik a régi élete vagy az uj ruhába öltöztettet elektromos robogo, hogy kezdjem.Fogjam a flexet vagy tankoljam meg és adjam el, és vegyek érte e- mocit.
Nézem az oldalt időnként és látom mario1111 nagyon super a géped!
Vettem egy akku regenerálót, ezt szeretném eladni, nem tudom valakit érdekel-e, vagy ajánlaná esetleg másnak. Itt az oldalon is létező szakembertől vettem természetesen nem írom a nevet míg nem járul hozzá. A készülék jól működik, de mint magán használó nem jelentkeznek nálam regenerálásra. Nagyobb a bizalom a szakboltal szemben. Feltettem a vaterára is, ha így nagyobb a bizalom, megnézhetitek, 250 pozitív felett vagyok és nincs negatívom. A készülék drágább lett, de én a vételárat visszakapom azzal megelégednék. Ez 73000,- Négy akksit kezel egyszerre. Érdekelne még 1500W-os kerék, de 60 fokos kellene.
Itt a hivatkozás: http://elektronika.vatera.hu/gepek_muszerek_alkatreszek/egyeb/elektronikus_akkumukator_regeneralo_szulfatlanito_177025857.html
További szép napot mindenkinek! E-mail: sf.janos@gmail.com
Akkor akármilyen segmoci váz pedállal és 300W hubbal: kerékpár. 4kW villanymotoral és 40-es végsebességgel segédmotor.
Azt vizsgálják, hogy a villanymotor környezetszennyezőbb-e, mint a régi kétütemű motorja? :-)
Az az egy kérdésem lenne, hogy egy buckás úton hegyoldalon lefelé 40-nel haladó, tekergő vázú, gyenge fékű Babetta miért kevésbé veszélyes egy ugyanazt a szettet tartalmazó Mz alapú járműnél?
Anno írtam is nénik, és az MZ-t saját motorjával nem lehet segédmotornak minősíteni fojtással sem, mert a TERVEZÉSI sebessége magasabb 45-nél.
Egy Simsont a két személyre gyenge vázával, fékjeivel levizsgáztathatok rendszámosra, és közlekedhetek vele. Még az autópályán is lehetek vele mozgó forgalmi akadály.
De egy jobb futóművű, és fékű lefojtott MZ-t nem használhatok segédmotorként rendszám nélkül. Ebben aztán van logika.
Mi a meghatározó? A motor? A váz? A kerekek? A fékek?
A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet (továbbiakban: ER.) 2. § (2) bekezdése az átalakítás fogalmát a következőképpen definiálja: „A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.” Az Ön levelében említett járműnek a tervezett megváltoztatása, az ER, idézett 2. § (2) bekezdése értelmében átalakításnak minősül. Az átalakítási eljárás engedély köteles, melyről az ER 16. § (1) bekezdése a következőképpen rendelkezik: „A már forgalomba helyezett gépjármű, mezőgazdasági vontató és ezek pótkocsija átalakításához szükséges előzetes engedélyt az NKH regionális Igazgatósága,…” -tól kell a jármű tulajdonosának kérnie. Illetve az ER 18. § (1) bekezdésében a lassú járművek átalakításáról is rendelkezik. Az idézett ER 16. § (1) és a 18. § (1) bekezdések a gépjárműről, a mezőgazdasági vontatóról és a lassújárműről rendelkeznek. Mivel a segédmotoros kerékpár az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelékének, a közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak „b” pontjában foglaltak alapján, nem minősül gépjárműnek, így az ER 16. § (1) bekezdése értelmében a segédmotoros kerékpár átalakítása nem engedély köteles. Ennek értelmében közlekedési hatósági díj megfizetési kötelezettség sem merül fel. Azonban, az ER 16. § (6) bekezdése értelmében: …”Nem engedélyezhető a jármű olyan átalakítása, amely az MR. (6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet) Függelékeinek Mellékleteiben meghatározott valamely közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi követelmény tekintetében a jármű gyárilag kialakított jellemzőinek a romlását eredményezi.” 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelékének, a közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak „r” pontjában a következő módon definiálja a segédmotoros kerékpár fogalmát: „Segédmotoros kerékpár: olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.” A segédmotoros kerékpáron motorcserét, és a hajtáslánc megváltoztatását a fent idézett jogszabályok rendelkezéseinek megtartásával, illetve azok figyelembe vételével lehet elvégezni, amely nem jár a jármű közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemzőinek romlásával, illetve a beépített elektromos motor teljesítménye nem haladhatja meg a 4 kW teljesítményt. Továbbá az új motor, és a hozzá kapcsolódó hajtásláncnak olyannak kell lennie, hogy a jármű végsebessége, és a saját tömege az átalakítás után sem haladhatja meg, a fent idézett 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelékében megadott értéket.a
hello A közlekedési hatóságnak írtam és ezt a választ kaptam: A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (továbbiakban KRESZ) 1. számú függelék II. szakaszának r/1 pontja határozza meg a kerékpár fogalmát, idézem:
„ r/1: Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.”
Csak azt nem tudom még, hogy korlátozva van e hány évest vihetek vagy ezekszerint, nem?
Szép jo reggelt Igy ahogy látom Mario félig kész tutti jármüvét egy kérdés, van egy10 éve féretett Babetta motorom amit nem használok. A hatoságok mitszolnának, átlehet- e átalakitani elektromos jármünek
Kedves Fórumosok! Segítséget szeretnék kérni! Ismeri valaki a Freelander robogó típusú elektromos biciklit? Tegnap vettem használtan, 10 percig hibamentes volt. Felvette a töltést, de ezt csak onnan tudom, hogy a töltő lámpája zöld-re változott. A fő problémám, hogy a km-órában levő töltöttségjelző mutató meg sem mozdul. Más kontroll lámpa, vagy hasonló nincs rajta, így nem is merek elindulni, bár menni megy, de ki tudja meddig! Mi lehet a hiba oka?- mert egy ideig működött az a mutató, most sem akkor, ha rajta van a töltö, sem semmikor! Mit nézzek meg rajta? Köszönettel: denesbacsi
Tegnap deltában 3db 230V 24V trafót kötöttem a 16mágnes/48pólusos Tornádóra, és 3db 100W-os izzót a 230V-os ágakra. 230V 0,4A-t mértem az egyiken, működött a dolog.
Trafó nélkül egyenirányítva 160V-ig tudtam feltekerni üresen, kicsi az áttétel. Nagyobb fordulaton kevésbé fékezik a mágnesek a forgását.
Pontosabb adatok kellenek. Ha te nem tudod az adatait, mi sem tudjuk megmondani, hogy milyen típusú motor, azt pedig pláne nem, hogy 60, vagy 120 fokos-e. Ha nem tévedek, az újabb motorok már mind 120 fokosak. Ha nem így van, javítsatok ki.
Szerinted is ők az egyedüli hely, ami szóba jöhet? Pesten senki sem foglalkozik ilyenekkel? Olvastam a fórumukat, van hozzá teszterük, meg minden ami kell.
Az eladó nem írta le pontosan, hogy milyen, de aztán utánaolvastam a neten a Bafang motoroknak, és szinte kivétel nélkül kefe nélküliek. Egyenlőre még 1000 kilóméter választ el tőle, így sajna nem tudtam tüzetesebben megvizsgálni.
Pár hozzászólással ezelőtt már kérdeztem, de nem érkezett válasz. Szóval adott egy Bafang 36V-os 250W-os kerékagymotor, most már több mint valószínű, hogy BLDC, tehát vezérlés kell hozzá mindenképp. Hogy tudom megállapítani, hogy hány fokos vezérlő kell hozzá (60, 120), illetve azt, hogy amit veszek, nem teszi-e tönkre a motort? Tudtok esetleg olyan helyet Pest környékén, ahol nem túl drágán hozzá lehet jutni?
az miért van hogy mikor huzom a gázt a bringának a motor egy brummogó feszülő hangot ad ki? ez egy kétfázisú kefés motor. esetleg nem a szénkefék koptak el? kb. 5-6 éves a gép.... Válaszokat előre is köszönöm.
Aranyosak!!! Vaterán vetted? Közkincsé tehetnéd a tehetséges eladó nevét, hogy legalább mi messzire elkerüljük. Ne hagyjuk magunkat átverni!!! Használj kapcsolóórát max 10órára beállitva, elkerülheted az akkuk hosszú idejü főzését.