Keresés

Részletes keresés

Dolito Creative Commons License 2010.06.06 0 0 8074
A topicnyitó azt írja le, hogy egy egyiptomi doktor

- hosszú távú, alacsony dózisú, orális isotretinoin kúrát javasolt neki

- a minoxidil retin-A krémmel együtt fejti ki a legjobban a hatását

- azt állítja, hogy a hajvesztés oka nem a DHT, hanem a nagyon magas faggyútermelődés

- a doki a hajhullás folyamatát az akne (pattanás) folyamatához hasonlítja (magas faggyútermelődés)

- a finasterid sok esetben csak ront a helyzeten, mivel hyperandrogenizmust idéz(het) elő

- a hajhullásra ajánlott gyógyszereknek elviekben mindenkinél hatásosnak kellene lenniük, de a gyakorlatban ez még sincs így, mivel:

1. a belsőleg szedett, hajhullás elleni gyógyszerek( pl. finasterid) hyperandrogenizmust idézhetnek elő.

2. a folyékony gyógyszerek (pl. minoxidil) nem képesek eljutni a hajtüszőig, mivel a faggyúréteg megakadályozza azt, ezért a minox Retin-A krémmel együtt a leghatásosabb, mivel a Retin-A segít lebontani a faggyúréteget a minoxidil útjából.

- a doki a Merck&Sharpe gyógyszergyártónak dolgozott (a propecia-t ez a cég "találta ki" és gyártja), és amikor előállt a fenti teóriáival, rögtön kirúgták a csapatból.

Amit ez ügyben meg tudok veletek osztani:

Én már kb. 17 éves(most 26 vagyok) korom óta folyamatosan szedem az isotretinoin hatóanyagú tablettát.
Nagyon erős akne (pattanás) miatt írták fel nekem még tinédzser koromban, akkoriban elég nagy dózisban kellett szednem (kb. 40 mg/nap).
A pattanások valóban elmúltak, a bőröm zsírossága jelentősen mérséklődött az egész testemen.

Aztán abbahagytam a kezelést, mivel az orvosom azt mondta, az akne teljesen felszívódott. Ez így is volt kb. fél évig, aztán újra visszatértek a kezdeti tünetek. Bőr zsírossága, valamint ebben az időszakban tűnt fel, hogy a hajam is jelentős mértékben hullik.

Ekkor az orvosom újra felírt a gyógyszerből, megint szedtem kb. fél évig, aztán az abbahagyás után kb. fél évvel megint visszatértek a problémák.

Mivel másik városba költöztem, az ottani SZTK-ban nem voltak hajlandóak a problémámra isotretinoin tablettát felírni, így kénytelen voltam egyéb úton-módon beszerezni, és a gyógyszert már több éve, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, alacsony dózisban szedem, ami átlagban heti 2-3*20 mg-ot jelent.

Ez a mennyiség segít kordában tartani az akne-mat, nem zsírosodik annyira a hajam, mivel az isotretinoin majdhogynem teljesen visszafogja a faggyútermelést, ami ugyebár a DHT melegágya.

Összefoglalva:

szerintem a belinkelt topicnak van valóságtartalma, és valószínűleg, ha nem szedném már kb. 17 éves korom óta az isotretinoin-t, akkor nem sikerült volna az évek folyamán megtartanom a NW2 szintet.

Való igaz, hogy ennek a gyógyszernek vannak mellékhatásai, azonban ilyen alacsony dózis mellett elhanyagolható az esélye. Ugyanis a gyógyszer előírás szerinti napi adagja egy 80 kilós ember számára 40-80 mg/nap. Ehhez képest az általam szedett kb. 40-60 mg/hét elhanyagolható.

Az isotretinoin mellett szedek még nagy adag C-vitamint valamint sportolóknak szánt multivitamint, de ezt már egy előző hozzászólásban leírtam.

Természetesen aki majdnem teljesen kopasz, vagy nagyon előrehaladott a kopszodása, annak nem hiszem, hogy segít az orális isotretinoin. Inkább csak megelőzésre, a helyzet romlásának megakadályozására jó, illetve vszleg némi hajat is lehet vele növeszteni, ha a hajhagyma nem halt még el teljesen.

Tehát az isotretinoint csak azoknak ajánlanám, akik inkább konzerválni szeretnék a mostani állapotukat.

Remélem, hasznos infókkal szolgáltam.

Előzmény: tortabevono (8073)
tortabevono Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8073
http://www.hairlosstalk.com/interact/viewtopic.php?f=61&t=51812

Ezt olvasta valaki? Nem tudom mennyire lehet igaz, de érdekes...
dean_84 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8072
Én ilyenről még nem hallottam!
Ismerősöddel történt?
Esetleg tudsz küldeni linket mailben?
Köszi!

Előzmény: Doctor Morreau (8071)
Doctor Morreau Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8071
Ez nem tanfolyam, hanem okkultizmus. Nem mellesleg nem egy esetben hallottam, hogy agykontrollos "tanfolyamok" után sokan maradandó pszichés zavarokban szenvednek.

Szóval, ezt ne itt...
Előzmény: dean_84 (8070)
dean_84 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8070
Pont az előző hétvégén fejeztem be egy tanfolyamot, ami megadja a kérdésedre a választ!
http://www.agykontroll.hu/tanfolyamok-felnotteknek

Előzmény: tortabevono (8069)
tortabevono Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8069
Itt egy cikk a finasteridről:
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/hair/&article_id=63207

"1879 kopaszodó férfi bevonásával. A kétéves kezelés hatására az alanyok 83 százalékánál megállt a hajritkulás, míg a placebo-csoportban ez az arány 28 százalékos volt. 66 százaléknak nőtt újra ki a haja, amint azt az előtte-utána készített, szakértők által is hitelesített fotókon is jól látni. A placebóval kezelt férfiaknál ez csak 6 százaléknál volt kimutatható."

Ezt a placébó csoportot nem értem. Ha az ismereteim nem csalnak, akkor a placébó hatás gyógyszer nélküli kezelés, pusztán a gyógyulásba vetett hittel érnek el javulást.
Vagyis, ha jól gondolom, akkor a placébó csoportnak csak egy sima C-vitami tablettát adhattak propecia -hajnövesztő szer- néven.

Azonban ez a majdnem 30% -os arány nem semmi. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy a legtöbb gyógyszer valóban működik -e, mert ha ennyi embernek pusztán a hit által állt meg a hajhullása, akkor kitudja, hogy pl. a Rogaine használók közül is a nagy része placébó...
Ez lehet a zöld teával, saw palmetto*val, stb.

Azonban ennek a biológiai háttere érdekelne. Hogyan állhat meg a hajhullás pusztán egy szemlélet váltással? Emiatt pl. kevesebb DHT termelődik, ami nem pusztítja tovább a hajhagymákat?
Az tény, hogy a stressz miatt az ember hormonszintje megnövekedik. Én csak erre tudok gondolni...
dean_84 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8068
Jónak tűnik a cucc!
De ettől nem fog még jobban beindulni a hajhullás?
Ha jól olvastam, akkor egy enzim alakítja át a tesztoszteronból a DHT-t. Ha több lesz a tesztom, akkor nem fog több DHT képződni?
Előzmény: sunshinelive (8064)
tortabevono Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8067
szerk:
ha az előbbi.
Előzmény: tortabevono (8066)
tortabevono Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8066
1 hete napi 3 csésze zöld teát iszom. Amit lényegesen érzek az, hogy csökkent a libidóm. Persze egy hét után még korai lenne bármilyen következtetéseket levonni, de ez így feltűnt nekem manapság, régen nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen.

Amúgy a zöld tea DHT növelő hatásáról itt olvastam: http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=10&threadid=64604&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Ott van a tanulmány is linkelve.
Amúgy sok helyen azt olvastam, hogy egyelőre még nincs olyan tanulmány, ami bizonyítaná a zöld tea hatását.

Azonban nem mindegy, hogy növeli vagy csökkenti, mert ha az utóbbi, akkor inkább elhagynám.

Mást még nem szedek, egyelőre egy labor vizsgálatra akarok elmenni a DHT szint miatt.
Azonban ha a libidó csökkenés érezhetően legalább pár hónapig tart a zöld tea mellett, akkor jó eséllyel gondolom azt, hogy valószínűleg csökkentette nálam a DHT szintet.

Természetesen arról is megy a vita, hogy a zöld, fehér vagy a fekete tea a jobb.
azgard2 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8065
Én 9000-ért vettem anno :I, (de most is annyiért adják nekem) de elakarom adni :D, akkor legyen 6000+500 a posta! ezen nem akadok fel xD.
sunshinelive Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8064
Szedjél TRIBULIS MAXIMUS 100%-kot!
Az majd gatyába ráz öregem:)
Előzmény: dean_84 (8059)
piritius Creative Commons License 2010.06.04 0 0 8063
mostanában nem ér túl sokat a nemzetközi deviza piacon a forint, de még így is mindenestül vettem 30 db-ot átszámítva nem egész 6000 Ft-ért... de ha valakinek sürgős, úgyis megveszi.
Előzmény: azgard2 (8060)
Doctor Morreau Creative Commons License 2010.06.04 0 0 8062
Úgy látszik, valaki így szívoskodik másokon...
Előzmény: raminez (8061)
raminez Creative Commons License 2010.06.04 0 0 8061

nem akarok beleugatni de nem sok az egy kicsit?

Előzmény: azgard2 (8060)
dean_84 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 8059
Most jött meg a vérképem, ha a teszto szintem 13700 ( 9900 - 27000 ) , akkor már veszélyes elkezdeni a finát?
dean_84 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8058
Minox előtt vagy után használod?
A 1,5mm az nem sok? Hairlosstalkon olvastam, hogy ha túl nagyok a tűk az már veszélyes lehet a hajhagymára, de már nem emlékszem, hogy mekkora mérettől.
Használat előtt meg után fertőtleníteni is szoktál?
Bár lehet, hogy a minox mellett lévő alkohol is elég..
Előzmény: Hajkorona (8048)
Ark Max Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8057
:D ja sokfele boklászom...
Előzmény: raaalk (8056)
raaalk Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8056
Nem az ő segédje vagyok,hanem a tiéd,mert magadtól nem találtad meg:-DD
Előzmény: Ark Max (8054)
dean_84 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8055
Pedig milyen fullosan néz ki.. :D
Előzmény: Doctor Morreau (8050)
Ark Max Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8054
Aha..Te vagy a segédje ezek szerint!Tényleg irtál róla vmit de ez csak a kérdésem felére ad választ!
Előzmény: raaalk (8052)
Hajkorona Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8053
Nem írok más fórumra.
Előzmény: Ark Max (8051)
raaalk Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8052
Akkor olvasd el a 8014-es hozzászólását,amit május 31-én írt.
Előzmény: Ark Max (8051)
Ark Max Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8051
Lehet h leirtad a kirklandot de h ide nem az tuti pláne nem pár hozzá szolással ezelött nem. Figyelemmel kisérem a fórumot már rég sztem te más forumra is irkálsz ezért nem tűnik fel h mit hova....
Előzmény: Hajkorona (8043)
Doctor Morreau Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8050
Paróka... Ne csináld már, ember:)

Egyébként a tested a finaszterid adagolását a DHT lecsökkenése miatt diszfunkcionalitásként értékeli. Emiatt a későbbiek során úgymond "hozzászokás" alakulhat ki, s a finaszterid ellenére a DHT szint újra növekszik. Emiatt alakulhat ki újra a kopaszodás lassú folyamata a finaszterid szedése ellenére.
Előzmény: dean_84 (8046)
Hajkorona Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8049
Azért ettől én még szerencsére nagyon-nagyon messze vagyok... Ne felejtsük el, hogy a DHT EGY ÖSSZETEVŐ, ami felelős a hajvesztésért, jelenleg főbűnösként ismerjük, de kiderülhet még, hogy más talán fontosabb.. további résztvevők: T, inzulin, mikrogyulladások, aromatáz, stb.
Előzmény: dean_84 (8046)
Hajkorona Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8048
0.5 mm, ez eredeti Dr. Roller volt, ez igen sokat kibírt, már érezhetően tompult. Vettem nemrég pár darab 1.5 mm noname változatot, ez se rossz, 2 hónapig biztosan bírja.
Előzmény: dean_84 (8047)
dean_84 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8047
Hány kezelést bír ki a henger?
Hány mm-est használsz?
Előzmény: Hajkorona (8038)
dean_84 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8046
Ez nem túl jó hír..
De ha le van csökkentve a DHT szinted, akkor miért nem állt meg a folyamat?
A mostani hajvesztésed hány százaléka lehet annak, mintha semmit nem csinálnál?
Ha nagyon rosszra fordulnak a dolgok, ez még mindig megoldás lehet:
http://www.youtube.com/watch?v=fJgSiwDdcok&feature=related
vagy
http://www.hairdirect.com
Biztos, hogy van bőven hátránya, de lehet, hogy így egyszerűbb lenne kivárni a hajklónozást vagy valami hasonlót..
Én kb NW2-ben vagyok, de ha ilyenkor váltanék műhajra, akkor szerintem a környezetemnek se lenne olyan szembeötlő, mint mondjuk NW5-ből!
Előzmény: Hajkorona (8041)
Hajkorona Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8045
rekombináns technológiával előállított KGF, mikrogrammokról beszélünk, mezoterápiával bejuttatva. Bővebben erről később, ha már többet tudok mondani.
Előzmény: harnosz (8032)
Doctor Morreau Creative Commons License 2010.06.03 0 0 8044

Igen, ez remek, csak nem mindegy, hogy mennyi időre "jött vissza" a hajuk...

Már önmagában a minoxidil miatt is sokaknak besürüsödik a hajuk, de az esetek jelentős százalékában néhány hónap, vagy egy-másfél év után az eredmény "elpárolog".

Előzmény: dean_84 (8036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!