Elkepesztonek tartom, hogy ma 1 TB befizetore 1 db nyugdijas jut, s ma a nyugdijak 1/4-et hitelekbol fizetik. Hihetetlen, de a nagy partok az aberralt 13. havi nyugdijon egyeznek, mint garancian kozben a nyugdijasok nemcsak a mat, hanem a jovot is felzabaljak!
Kovetelem a nyugdijak radikalis csokkenteset addig, amig arra a befizetesek fedezetet nyujtanak, es a nyugdijak teljesen uj munkaido- es gyermekaranyos elosztasat!
Vedjuk meg a jovonket es a jelenunket a partok kepmutato es hazug garanciajatol!
Hiába mondod ezt azoknak a "nyálas képű, elkényeztetett nyikhajoknak" akik annyit sem fognak fel ésszel, hogy 40 éves munka és járulékfizetés után, ha valaki nem képes tisztes megélhetést nyújtó nyugellátást biztosítani egy országban, az ne akarja a hatalmat, ne akarjon kormányozni, mert alkalmatlan a feladatára.
Svájcban miért tudnak olyan nyugdíjrendszert működtetni, tartani a nyugdíjak reálértékét, amelyből tisztes megélhetést biztosítanak az embereknek?
jah, kérem ott az olyan szerencselovagokat, akik nálunk az elmúlt húsz év alatt bitorolták a hatalmat, a hatalom közelébe sem hagyták volna kerülni. Azokat a "nyálas képűeket", akik itt verik évek óta a nyálukat, megtanították volna a tisztességes munkára, a jó modorra. ( mindkettőben hiányt szenvednek )
Ne keseríts! Jó 15 évig osztogatták a rokkantnyugdíjakat, csak kívánni kellett. Ma jóval nehezebb a dolog. Lassan már az sem kapja meg, akinek hiányzik keze-lába. Ettől még lehet 10 százalék a tíz százalék, csak ha továbbra is engedték volna lehet már kétszer annyi lenne.
Off. Sajnálom, ez egy virtuális szabad világ, itt mindenki kifejtheti valós, képzelt, megbuggyant vagy alkotó véleményét, melyet a másik fél vagy megcáfol vagy ír mást, de személyeskedés nélkül, mert különben sérti az MM szabályait, melyet ilyen régi motorosnak mint te, tudnod kéne. Jó lesz, ha ehhez tartod magad. Na, pá.
Az emelés nem azonnali. Így a hatása sem. Pár éve ha jól emlékszem 58 év volt a nyugdíjba vonulók átlaglétkora. A korhatár 62 volt. Az rendben van, hogy alacsonyabb de 4 évvel?! A rokkantosítás se olyan könnyű már mint korábban. A fegyvereseknél is szigorítottak, bár az ottani szabályozásnak nagyobb a füstje mint a lángja, többszörösen túl van lihegve a dolog. Ahogy múlik az idő, úgy értelem szerint csökken a nyugdíjasok száma. Itt nem lehet egyik napról a másikra "eredményt produkálni".
mondtam, hogy vinkel ellopta berci loginját, az ő szintjét lehetetlen nem felismerni. :)
'de annak aránya jóval kisebb volt akkor, mint napjainkban.' Nem volt kisebb, az akkori magángazdaság 100%ban próbált optimalizálni szintén. Ugye az állami gazdasági termelést nem kell böcsületesnek beszámolni? (merthogy ez a rész bizony csak állami támogatásból volt fenntartva ameddig lehetett)
S azóta volt már 20 év megjegyzem.
Szedjél má' valami agyserkentőt, vagy viagrát és menj el a kurvákhoz hogy ápoljanak le. Utána rájössz hogy mi volt még a fiatalkorodban. :)
Laci bá, igazad van a svindlik felsorolásánál, de annak aránya jóval kisebb volt akkor, mint napjainkban. Én azt írtam lentebb, hogy a valós jövedelem után, --amit akkor fizetésnek hívtunk,-- fizettünk mindent be. A maszekolás után elmaradt járulék szerinted nagyságilag összehasonlítható a mai helyzettel? Szerintem nem, mert teljesen mások a tulajdonviszonyok és az értékük, más a bérezés a jövedelemforrás és még lehetne sorolni. Én azt a hiányt emeltem volna ki, mely az eltitkolt és zsebre kapott bérek után járna.
Ha most is ilyen becsületesen lennének IDÉZŐJELENSEN UGYE !!!! eltartva a nyugdíjasok, akkor a KORBETÖLTÖTTEK !!!!!! harmada nem kapna semmit, a maradék meg a lakossági összjövedelem 6,25 százalékát. Mi is szívesen eltartanánk cakklipakk és cuzammen mindösszesen 1,8 millió nyugdíjast az átlagbér 34 százalékán.
azt azért tedd még hozzá, hogy MI aktív korunkban a valós jövedelmünk minden fillérje után befizettünk a ránk kirótt járulékot és becsületesen "eltartottuk" a nyugdíjasainkat.
Na ne csináljuk ezt kéremszépen, mert szénné röhögföm magam. É nis ott voltam az állítólagos "becsületesenfizettükmindenjövedelemután" korszakban, s abszolút nem volt így. Mindenki fusizott, maszakban címerezte a kukoricáját, kalákában építette a házátfőzte sutyiban a pálinkát /és árulta persze/, akkor is volt hálapénz a dokiknak, borravaló a boltosnak, ha Totya kazánt vagy Simsont akart venni, A taxisnak még mérője sem volt, szóval nem kell ez a félretájékoztatás, aki átélte azokat az időket, az pontosan tudja mi az igazság. Ezzel csak a fiatalokat tudod hülyíteni, azokat is csak ideig-óráig.
Arról nem beszélve, hogy te is itt éppen vagy fél éve elismerted, hogy igen, volt schwarc a régi életedben, most meg jössz ezzel, nem sportszerű ....
...több kell.... alatt, ha a Korda, és Koós-féle nyuggeristákat értesz, akkor igazad van, ezek kiabálása hamis, és igazságtalan. Aki valóban eleget fizet be, és van elegendő hosszú munkaviszonya is, akkor annak a törvények szerint kiszámított nyugdíja is "normális". Aki aktív korában járulék-optimalizált, az most szívja és nincs pardon, ha kicsi a nyugdíja az is maradjon. A játékszabályokat (nyugdíjtörvényt) büntetlenül ne lehessen megsérteni. Tehát a többletkövetelők maradjanak csak csendben, és Jetike-féle elvárás szerint dolgozzanak szépen a megélhetésért tovább.
Dos papa, azt azért tedd még hozzá, hogy MI aktív korunkban a valós jövedelmünk minden fillérje után befizettünk a ránk kirótt járulékot és becsületesen "eltartottuk" a nyugdíjasainkat. Eszünkbe nem jutott, hogy lenyúljuk a pénzüket. Most pedig a Jetike-féle adóoptimalizálás a MI nyugdíjunk alapját kurtítja meg, azaz kénytelen az állam az aktívak svindlije miatt a kasszát kiegészíteni. Ilyen egyszerű a helyzet. Persze szükséges az adócsökkentés is, meg a paraziták kivágása stb. is, hogy rendje legyen már a nyuggerista dolgoknak. II. Orbán-kormány majd teszi is a dolgát, és vállalását azaz ""..megőrzi a nyugdíjak értékét..""" megfelelő komolysággal kezeli is, remélem én. És remélem nem fogja lerázni azzal, hogy sajnos erre már nem futja, mert ''ennyire azért nem hülye''. Nagyon-nagyon csalódnék, ha nem így lenne.
a bukaresti események nem azt mutatják hogy a nyuggerek békésen ücsörögnek majd az emelkedő vízben, hiszen nekik JÁR a biztonságos partra érés minden erőfeszítés nélkül