naponta forgatni oké de egyszer elég a gyüjtésnél vagy ugyan ugy mint a keltetésnél 12 oránként kel .most a csucsos végével van a tojás tartoban akkor egyszer megforditom a csucsos vége lesz felül .
Üdv VGezu! Kicsit sok a 6500 szerintem,és így még rizikófaktora is nagyobb mint egy stabil kapcsolásnak,szerintem... Az első csibekeltetésemnél jómagam is az étermembránra tettem a voksom,hisz az nem romlik el! Erre félidősen beégett a mikrokapcsoló,nézem,+70 fok! Ok,rendeltem egy illetőtől hőfokszabályzót,profi ,ok,libatojás vagy 40db,tizenvalahányadik napon a hőfokszabályzó reléje szintén beégett,-40 liba!Ekkor megfogadtam hogy mikrokapcsolót vagy relét,tehát amiben mozgó mechanikus alkatrész van,nem használok keltetésre!Nem azt mondom hogy te is így jársz ,de javaslom mindenképp egy védelem beiktatását,nekem a hőfokszabályzó elé be van kötve az áramkörbe egy boiler hőfokszabályzója,ami 39 fok körül lekapcsol,és kb35-36-nál vissza! Ha bármi baj van ,addig a pár óráig még észre nem veszem,és be nem avatkozom,legalább nem lesz nagyobb a baj!De inkább javaslom ezt a kapcsolást, nagyon stabil ,( olcsóbb mint az étermembrános amit írtál,most már elmondhatom nem egyet csináltam,és mind üzemel) és a hiszterézise is mérföldekkel jobb! Üdv:Peti
Szia. Elvileg magától kell kibujnia. Ahányszor kinyitod a gépet kukucskálni annyiszor spricceld is be a tojásokat. Én ugy csináltam, hogy ha reggel megpattant a tojás és még estefelé sem tudott kijönni a folytonos spriccelés ellenére sem, akkor estefelé roppantottam rajta egy nagyon picit óvatosan és reggelre felszáradva ott volt a csibe.
a keltetőn kívül nem forgatom mert kellene??? hányszor egy nap?nem tudom ezt mondták hogy az első 24 órában nem kell forgatni mert akkor a gép felfűti magát meg a tojásokat.HÚ DE ÉRTENEK HOZZÁ EZEK SZERINT!!!
akkor keltetőgépnél simán bepakolom a tojást és kész mert nekem azt mondták hogy első 24 órában nem kell forgatni a tojást mert akkor fűti fel a gép magát???
sziasztok lenne egy kérdésem a csibék elkezdtek kelni vagyis 2 tojás kicsi lyuk van meddig tart a csibe kijövetele mikkor tol segítsek neki egy kicsit megroppantani a tojást hogy könnyeben kijöjjön vagyis meddig kínlódik és én mikor segítsek????
Az elöfütés azt jelenti, amivel a fütötest MINDÌG füt. Ennek mértékét célszerü úgy megválasztani, hogy a zárt keltetötér folyamatos elöfütés mellett ne lépje túl a 32 fokot. (mivel, ez semmivel nincs felülbírálva, a keltetönek állandó ömérsékletü helységben kell lennie, ahol alkalmaztuk, ott pincében volt)
A föfütés akkor lép be, ha azt az étermembrán kéri.
Az áramkör gyakorlatilag nem más, mint egy teljesítmányszabályzó, étermembrános vezérléssel.
Ha csak a mikrokapcsoló tehermentesítése a cél, az elöfütés elhagyható (P2-t nem kell beépíteni)
Így a P1-el a bekapcsolt állapot teljesítményét tudod állítani. (ennek akkor van jelentösége, ha TÙL NAGY a beépített fütötest teljesítménye)
28 az nem nagy a kép talozás mellet van hogy feltölt jobb oldalt és megjelenik a kép de amit felakarsz teni de mielött még mehet gombot nyomsz elötte bal oldalt a taloz alat van egy ojan hogy beszurás vagy törlés it tudod modositani a képet én is gyagyásztam mire rájötem:):)
Képet nem tudok beszurni. /vagyis beszurtam de nem jelent meg/ nagy lehet a kép? huha.... 28kb A kapcsolokat ugy csináltattam /villanyszerelövel/ 2db elég lessz?6500Ft volt a kettő. Van egy kapcsolási rajz amit itt találtam,de nem vágom /mi az az előfütés/ meg diac,triac,BT137/600, a három izzo az világos :D
Sziasztok na jól kitoltam magammal elkezdtek a tojások csipogni egy keltetőben a 11 éves lányom nem akar iskolába menni neki is ez az első élménye ezen a téren mint az apjának most dúl a harc hogy menjen kijelentette hogy várjam meg ö is akarja látni ahogy kibújik,mintha ez rajtam múlna!:):):)
ha már elkészítetted, akkor érted, hogyan működik (vagy nem?)
Szóval:
a membrán, és a membrán által működtetett kapcsoló egy kengyelben van, a membrán helyzete a kengyelhez képest állítható - ezzel lehet a kapcsolási küszöböt állítani.
A kapcsoló, amit a membrán működtet, egy sima mikrokapcsoló (itt törekedni kell arra, hogy lehetőség szerint a kapcsoló útja a bekapcsolás, és kikapcsolás között minnél kisebb legyen, mert ez adja a szabályzó hiszterézisét. (nagyon mellé lehet vele nyúlni!!!)
Most kezdem én is az első keltetőm építését. A topic felét már átolvastam, van pár kédésem. Étermembrános hőfokszabályzó készitettem, de a bekötést nem egészen vágom. Tudnátok ebben segíteni? THX :)
szia zoli acsad.bocs az ekezetekert de telorol benazok.nekem nem olyan gepem van mint neked de a tiedet ismerem mert az egyik baratomnak csinalt 55torpe a multheten egyet.nekem egy oldalso aknabol fuj de a tojasterbe.nekem azon kellene valtoztatnom hogy az aknadol minel egyformad levego jusson a tojasterde,de ezen meg egy baradig elfogok kiserletezgetni diztos hogy jo legyen.azert irtam ha v.kinek van tapasztalata a legkeveressel nagyon szivesen fogabom:))
heló csaby74 énis ezel a problémával kűszkődtem mindenhol megvolt a 37,8 kivéve egy sarokba ahol álandó 39,8 fokot mértem nekemis 110mm pvc csőben van a fűtés de az enyém fűgőlegesen van belógatva a keltető térbe a cső alján egy pc venti felete a fűtőszál a tojásrol sziv a fűtőszálra fuj a cső tetején kőrben 4 egyforma téglalap kivágva ahol viszaáramlik a levegő ugymond gomba kalap alakba áramlik a levegő amej sarokba tőbvolt a hőfok raktam egy plusz pc ventit aminek álitható a dőlészőge háta mőgé furtam 4,5 mm jukat ahol minimális fris levegőt fúj a fűtőszálra igy sikerűlt a 2 fok kűlőmbségről lecsőkentenem 0,3fokra és ha dőntők a ventilátoron hogy a vizes tálcára fujon valamijen szinten nő a páratartalom ezekel a kis változtatásokal "nem sztárolni "akarom a gépet legutóbi keltetéskor lámpázás után 23db t cocinbol 21 db, 13db vadkacsából 13db ,4db bűtykős libából 4db,20db tyuktojásbol 18dbkelt a kelési arányom tulszárnyalta az őszes elképzelésemet ezáltal szeretnék énis kőszőnetet mondani tőrpe 55 -nek ő készitete az elektronikát iletve a sok jótanácsér a topik nagy őregjeinek megpróbálok majd képeket ferakni
Azt szeretném megtudni, hogy gyári álló levegős keltetőbe a két víztartó tálca közül mikor töltsem meg a kisebbiket, és mikor a nagyobbikat. Előre is köszönöm a választ
Igen az elektronika szerintem is nagyon jól vizsgázott de a levegő elosztása szerintem nem a legtökéletesebb.Van benne két táp ventill,azt is azért tettem kettőt mert amikor egy volt benne akkor volt egy sarok ahol nagyon meleg volt közel 40 fok :( A képen látszik hogy a keltető két részből áll az egyik a tojás tér a másik pedig ahol a fütés van.Első sorban ugy oldottam meg hogy a ventill szivott a tojikról és egy 110-es lukon áramlott vissza a meleg.Igy nem igazán birtam beállitani a hőfokot.Utána tettem be még egy ventillt és egy 50-es pvc cső kivan perforálva és azon megy vissza a meleg levegő.Azt kellene kiokoskodnom hogy a legjobb a tojástérbe juttatni ugy a meleg levegőt hogy a tojás térben egyforma hőfokok legyenek.Bocs de ez hosszura sikerült.köszönöm a segitséged,azt gondoltam hogy a kissebbik ventillátor kevés de ahogy irtam lehet hogy azt kellett volna betennem kettőt:))
Biztos nagyon jó lesz a gép az elektronika biztos jó, a légkeveréssel kapcsolatban, ha nem egyenletes mindemhol a hőmérséklet( +,-,0,2fok nem számit) akkor tegyél be számitógép ventillátorokat. Vannak amik a processzort hűtik azok kisebbek mint a táp venti. De elég nagy levegő áramlást tudnak. De vigyázz mert a különböző hőmérők becsapnak, ha lehet eggyel mérjél mindenhol.
Sziasztok mindenkinek.Szeretnék pár képet megosztani veletek egy saját épitésü keltetőről,aminek az elkészüléséhez nagymértékben hozzájárult 55törpe meg ez a topik hogy rátaláltam.De köszönöm mindenkinek aki épitő jelleggel hozzátett bármilyen hozzászólást.Az agyát a keltetőnek 55törpe készitette amit ezuton is köszönök neki.Nagyon megbizhatóan müködik:))Amin még javitanom kell az a légáramlat,légkeverés javitása,de ugy néz ki ez is megoldódi:))A keléssel kapcsolatban még %-ot nem tudok irni mert még folyamatban van a kelés.Szivesen fogadok bár milyen meglátást a légáramlattal kapcsolatban az itteni méjen tisztelt szakiktól,a neveket nem irom de ők tudják kiről van szó:))Köszönöm még egyszer az eddigi segitségeteket:))
köszi de víz nem éri mert kívülről van és ez volt itthon meg falun lakom onnan 40 kilométer a város ahol találnék hungarocelt:(:( és a permetezésnél is csak belemegy a permet kívülről semmi se megnéztem tök száraz az egész:)
De azért köszönöm a jo tanácsot ha lesz keretem anyagi meg lehetőségem bemenni akkor veszek:):)
A libatojit többször kell forgatni, legalább napi 4X 45-45 fokban és 1X plussz 180 fokba. Lasabban kelnek mint a pipik keléskor tönn páratartalom és két napig is kel het pattogzás után,