Szeretnék kíváncsiságból egy statisztikát készíteni arról, hogy ki mennyit hízott a terhessége alatt.
A megbízható eredmények érdekében kérem, hogy csak egyszeres, 37. hétnél tovább hordott terhességek adatai kerüljenek be ide.
Ahogy jönnek az adatok, folyamatosan fogom frissíteni a chart-ot
:-) szerencsére elég sokan ismerjük a topikindítót már jó régről, és így nem okozott gondot válaszolnunk a kérdésére. Volt már olyan kérdéssorozat korábban, hogy kinek hányadik héten derült ki, fia lesz vagy lánya, melyik volt átlagosan korábban. Ez is vicces volt, de mégis szívesen válaszoltak rá sokan :-)
"A statisztika szempontjából teljesen érdektelen, ámde a lényeg kihámozása szempontjából nagyon zavaró adatok: baba súlya, méhlepény súlya, szoptatás hossza, évek száma, terheléses vércukor érték, vérnyomás, méhszáj állapota, vajúdás hossza, szülés neme, baba neme."
Nem tetszik nekem ez a topik. Nem fórumkomform. Ellenjavalt az eszmecsere, a "mellékkörülmények" taglalása, minden. Csak a puszta adatközlés kívánatos. Szerintem az ilyesmi nem fórumos műfaj.
Nem lehetett volna más módon gyűjtened adatokat a statisztikádhoz? Az itt adatokat közlők köre enyhén szólva nem tűnik reprezentatívnak.
A BMI-t, mint mutatót sem kedvelem, semmire sem jó igazán.
Én a 37. hetet töltöttem be és eddig semmit nem híztam. A BMI-m már a terhesség előtt is a "kövér disznó" kategóriába esett, holott nem érzem magam annak.
Nyugi, akkor már ketten vagyunk malacok.:) Én gyakorlatilag ugyanilyen paraméterekkel rendelkezem (157 cm, 59 kg most éppen) és nem mondom, hogy nem szeretnék fogyni, de csak 3-4 kg-t. 55 - 56 kg körül pont jónak látom magam. Én is voltam 47 kg, de akkor épp anorexiás voltam és baromi rondán néztem ki - mondom így, utólag.
De ha %-ban akarom megadni, újra végig kell böngésznem a magasságokat, BMI-t számolni, és aki nem adott meg magasságot, "csak" BMI eltérést, annak megint be kell írnia :-)
Az jutott eszembe, hogy ha 22-es bmi-től való eltérést kg-ban adod meg, az kicsit csalóka. Mert aki picike, annak 1-2-3 kg sokkal többet számít, mint akinek mondjuk 180 centin oszlik meg. Nem mintha szörnyű nagy jelentősége lenne ennek, csak úgy mondom :)
Csupán azokra az adatokra van szükségem, amiket a 0. hsz-ban leírtam. A statisztika szempontjából teljesen érdektelen, ámde a lényeg kihámozása szempontjából nagyon zavaró adatok: baba súlya, méhlepény súlya, szoptatás hossza, évek száma, terheléses vércukor érték, vérnyomás, méhszáj állapota, vajúdás hossza, szülés neme, baba neme.
Viszont aki nem adja meg vagy a kezdő magasságát és súlyát, vagy a 22-es BMI-től való eltérést, annak az adatával nem tudok és nem is fogok mit kezdeni, mert az eredmény nem ad objektív képet.
Az, hogy a BMI 22 mennyire valós, jó vitaindító, de nem ide tartozik. Én is elvoltam 18-as BMI-vel, 16-ossal is eltengődöm és a 22-t én is soknak találom magamhoz, de valamiért csak kitalálta a WHO a BMI mérését és valaminek alapján csak belőtte az ideális tartományt.
Szia ANA! Én is csatlakozom a "testesebb" anyukák táborába, bár így visszaolvasva, elég kevesen vagyunk! 1. terhesség induló súly: 64,5 kg (kiskönyv szerint 68 kg) szülés előtt : 78 kg szülés után: 68 kg gyermekágyi depi kezelése: zaba=76 kg baba súlya: 3610g
2. terhesség induló súly:68 kg (kiskönyv szerint 75 kg ????? :-(() szülés előtti :79 kg szülés után:74 kg baba súlya: 3180g jelenleg is 74 kg körül mozgok annak ellenére, hogy rendszeresen sportolok. Ja, és szoptatok.
a BMI egy eleg vaskos tol-ig tartomanyt ad meg. ugye en 180 cm vagyok. a BMI kalkulator szerint 65 kilotol 81 kiloig vagyok normal sulyu. ezen a 16 kilos intervallumon belul izlesem szerint valogathatok.