Tervezem megépíteni a kismáv és diamond kocsijait H0e méretben, műszaki rajzok nélkül viszont nehéz. Ha valakinél van (de akár O&K truck-pár jelleg- vagy műszaki rajz is), kérem ne tartsa magában. Korábban láttam valahol a kismávról és a diamondról is, de már sehol nem találom...
Nagyon népszerű volt a Zúzmara Expressz a három indulással. Ha ennyire van igény az utazásra arrafelé, lehet, hogy érdemes lenne meggondolni, hogy bekerülhetne menetrend szerinti járatként is. Igény az van rá, mint látható.
Szeretném saját részre modellezni H0e méretarányban a LÁEV diamond kocsit, a kis MÁV kocsit, és a 8-as truck párt. Esetleg tud valaki segíteni méretekben, vagy jellegrajzban? Vagy esetleg hol lehet ezeket a rajzokat megtalálni?
Fényképet számtalan darabot készítettem eddig, de a méretek hiányoznak.
Lehet hogy még korai a kérdés, de lehet-e már tudni vagy sejteni hogy a Szeptember 16-ai fotós vonaton mely vontató járművek várhatóak. Konkrétan az érdekelne hogy a D02-510-es vagy aD02-521 (Mk48 2021) kint lesz-e akár a fotósvonaton vagy forgalomba?
Ez jó kérdés. A hagyományos nyári, a Vadászkürt és a Lombhullató már kezd hiányozni. Engem az is érdekel, hogy most, hogy a fővonal felújításra került, a mahócai vonalon történtek-e javítások a bontott anyagból? Gondolok itt elsősorban arra, hogy lehetséges-e már elméletben Mk48-assal is a siklás veszélye nélkül közlekedni?
Lillafüreden is elkészült az új útátjáró. Nemcsak a közúti, hanem a gyalogos része is szépen megújult: végre leaszfaltozták a tó felőli oldalon is, és a szegélyeket is lesüllyesztették.
A sínek cseréjével is végeztek már Lillafüreden. A Garadna felé lévő alagútban már felszedték a síneket, és telepítettek egy új szemafort az alagút belsejébe, az útátjáró előtt.