Keresés

Részletes keresés

sarga_rozsa Creative Commons License 2009.09.22 0 0 4
Szia! Hát, nem könnyű az eseted. Nagyon sok szemklinika van, és így nehéz közöttük választani. Mi nagymamámmal is rengeteg szemklinikát végignéztünk előtte, és sokáig tartott, mire dönteni tudtunk. Mi a budapesti Saint James klinika mellett döntöttünk ( http://bit.ly/pmdVn ). Sok szerencsét, és kitartás
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.11 0 0 3

Sziasztok!

 

Balesetet okoztam sportolas kozben--belenyultam edzotarsam szemebe,es azota nem lat.Az orvos megallapitotta,hogy levalt a retinaja /egy resze/.Mik a kilatasok?

Ilyenkor milyen kezelest kap? Valami dragat? Akkor feljanlom neki,hogy fizetem ,legalabb a felet,vagy valami. Megmutik?

 

a.

SZÖCSKE Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2

Szia Narvi!

 

Köszi a tanácsot! Igazából már letettem arról, hogy valaki is reagál egy idő után, nem is látogattam a topicot..

Még nem járt azóta sem nagy klinikákon ez ügyben,de felvetettem én is,sőt,rokonom felajánlotta,h külföldön (Németo) is körülnéz.. minél több orvos látja,annál jobb. Jó, hogy leírtad ezt a dolgot szakmai szemmel,gondolom orvos vagy vagy gyakornok esetleg? vagy netán ilyen szinten fanatikus? :)

Előzmény: Narvi (1)
Narvi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 1
Szervusz Szöcske!
 
 Nem tudom, hogy az öcséd szemét hol nézték, de mindenképpen érdemes lenne egy nagyobb klinikán megmutatni. Ilyen pl. Budapesten a
[link1] T0m[ utcai szemklinika, vagy a Debreceni szemklinika.
 
 Műtéteket valóban nem szívesen végeznek egy szemen, ha a másik nem használható, mivel ilyenkor az ép(ebb) szem látásának a megtartása nagyon fontos. Viszont ezt a látást a fokozódó rövidlátás is veszélyezteti.
 Mint írtad, volt már retinaleválása ezen a szemén. A rövidlátás fokozódását általában a szem tengelyének nyúlása okozza, emiatt viszont a retina egyre jobban húzódik, így fokozódik az újabb leválás kockázata. Ennek elkerülése érdekében ún. megtámasztó műtétet szoktak végezni. Ilyenkor az amúgy eléggé puha anyagból levő szem hátuljára egy strapabíróbb szövetdarabot varrnak fel, ezzel kissé visszábbnyomva a szem megnyúlt hátulját, és megakadályozva vele a további nyúlást. Így csökkentik a retinára ható húzóerőt, és a dioptriaszámot is.
 Mivel minden műtét kockázatos, ezt sem szívesen végzik el egyetlen látó szem esetén, kivéve, ha műtét nélkül nagyobb a látás elvesztésének kockázata, úgyhogy a műtét csak nagyon alapos orvosi vizsgálatok után javasolható vagy vethető el. Ezért kellene egy felkészült klinikán végeztetni a vizsgálatokat, sőt, ha lehet, érdemes több helyre is elmenni, mert az orvosok sem mindig azonos módon gondolkoznak.
SZÖCSKE Creative Commons License 2005.12.20 0 0 0
jajj..bocsánat,az elejére ezt nem akartam beszúrni.
SZÖCSKE Creative Commons License 2005.12.20 0 0 topiknyitó

Üdv. Mindenkinek!

 

Láttam,van itt mindenféle topic és szempromblémák, de nekem is lenne egy-két kérdésem,hátha tud valaki tanácsot adni.
Van egy 20 éves öcsém, aki koraszülöttként eleve rossz szemmel jött világra, az egyik kb. 10%-os (vagy annyi sem), a másik pedig sokáig 8-as,10-es volt. Egyszer ez a szeme operálva is volt, retinaleválás miatt... Sokáig ,kb. 15-16 éves koráig úgy tűnt, stagnált a dolog, az orvosok azt mondták, örüljünk, ha nem romlik, hanem így marad. Pár napja volt újra vizsgálaton és sajnos megállapította az orvos, hogy azóta 4 dioptriát romlott ,tehát kb. 14-est kéne hordania ezentúl..a másik maradt ugyanaz,vagyis azzal alig lát.
A hírnek senki sem örült, ez az orvos azt mondta, le lehetne ugyan vinni kb. 4-re műtéttel, de ott van a rizikófaktor a retinaleválás miatt (azt mondta, ha utána leválna újra, azt visszavarni egy ilyen műtét után már nem lehet..). Plusz attól is tart minden orvos, hogyha az egyik szem ilyen rossz állapotú, a legtöbb nem vállalja a kockázatot. Kérdés ugye, mennyit romlik neki még, attól félünk, hogy csak rosszabb lesz ezek után.:-(

Tud valaki  hasonló esetről vagy esetleg műtétről? Szeretnénk egy nagyon jó orvost, aki mindent elmondana,egy jó referencia fontos lenne..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!