Keresés

Részletes keresés

A-dani Creative Commons License 19 órája 0 0 105063

A csúszdán megsérült gyerek esetén is jól letolta Vili bácsit, hogy hogyan engedhette, hogy lecsússzon ezen a veszélyes dolgon.

 

Jutka Pongival nem foglalkozik, bezzeg Julcsit a 10 körméről lekapta mikor egyszer elkésett és a kajapénzét kólára költő Terikének is saját pénzből vett kajajegyet, pedig hát nem volt elhanyagolt ő sem kap minden nap pénzt kajára, az már nem a szülő gondatlansága ha a gyerek kólára költi.

Előzmény: bendeguz90 (105062)
bendeguz90 Creative Commons License 5 napja 0 0 105062

Előrebocsájtom, hogy nem én mínuszoltalak, de pár észrevétel eszembe jutott: Szóval Pongrácz ugye a GYvt létrejötte előtt jelent meg a sorozatba, azonban Jutkának, akkor is lett volna lehetősége segíteni Pongráczon. De a másik , aki segíthetett volna Pongráczon az Mágen lett volna: Mágen ugye , ha kell egy időre magához viszi a magányosan gyereket és egyszer egy betonos pályán sérülését szenvedett gyerek előtt lecseszte a szüleit, hogy mi az, hogy "kulcsocs gyerekként" kell tengetnie a napjait. 

 

Amúgy szerintem a Mester Pongrácz kapcsán a gyerek köztársaságban eltöltött időre akart célozni, hogy egyedül is képes boldogulni egy gyerek, de ez megint abszurd módon sikerült végrehajtani. 

Előzmény: Irsai Oliver (105038)
Mazsola0070 Creative Commons License 6 napja 0 0 105061
Mazsola0070 Creative Commons License 6 napja 0 0 105060
pingvintoll Creative Commons License 2018.05.18 0 0 105059

Hátha még nem láttátok ezt a kifejezetten semmitmondo, 126. Emlékezzunk a Szomszédokra "cikket"

http://m.origo.hu/teve/20180516-31-eve-indult-a-szomszedok-nezzen-ritka-kepeket-tv.html

Annyira ritka print screen-ek...

Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105058

ÉS azok a remek beszélgetései* a Mesterrel és b. nejével! Tanítani kéne az újságíró iskolákban!

 

*egy volt Zenthe kapcsán, meg még egy, annak nem tudom, mi volt az apropója, de akkor sem tudott többet a Szomszédokról, mint elsőre.

Előzmény: Mazsola0070 (105057)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.17 -1 0 105057

"Az öregek: azért olyan nagyon sokan már nem töltenek meg egy arénát, Demjén, Fenyő, Omega még igen"

 

Ó, azok a régi legendás Napkelték (Pártkelték), amelyekben Lendvai Ili néni, Kovács Laci bácsi és valamelyik SZDSZ-es (emlékszik még erre a pártra valaki? pedig nem kis szerepük van abban, hogy ott tartunk, ahol) nagyember aznap reggeli szózata között Lakat T. Karcsi bácsi ugyancsak legendás stílusában beharangozta Fenyő Miki azévi karácsonyi nagykoncertjét.......   

Előzmény: Generic Jingle (105053)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105056

Szerintem ez nem csak annak kérdése, hogy nem tudják, hogy mit kéne, meg nem tudják keresztül vinni, hanem annak is, hogy amit csinálni kéne, esetleg rövid- és középtávon sok embernek nem annyira lenne jó, ergó nem vállalják be, mert mekkora para volt még így is, hogy senkinek semmi esélye nem volt nyerni áprilisban, max. a 2/3 billeghetett jobb esetben is. A másik meg persze az, hogy a nyugdíj mellett még számtalan ilyen rövidtávon nem annyira gáz (le elmúltnyóccévezhető, meg büdöskomcsizható) csontváz van a szekrényben, és mindig van olyan, amivel inkább kellene foglalkozni, mint ezzel vagy kevésbé veszélyeztet népszerűségvesztéssel, mint ez*)

*nyilván azért is lopnak, mert annyi úgysincs, hogy mindent rendbe tegyenek belőle, akkor meg minek belefogni, nem? :-P Nekem legalább is van egy csomó ismerősöm, akik nem keresnek ugyan rosszul, de speciel lakást nem tudnak pont venni. Kezdhetnének ugyan eszeveszett takarékoskodásba, és majd húsz év múlva talán meglenne az önrész egy hitelhez, talán. Így aztán inkább most élnek jól, aztán lesz, ami lesz, easy come, easy go, ahogy a vicc mondja, meg ahogy művészeink is bemutatják rendszeresen a kevés a nyugdíjam siratókkal :-D

Előzmény: Generic Jingle (105054)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105055

Jaj, de.... csak a hsz-em után jutott eszembe, hogy több dolgok vannak földön, s égen, mintsem bölcsemem álmodni képest és hogy itt nem feltétlen arról van szó, hogy negyvenezer ember verekedne össze a Neoton jegyekért, hanem mennek a kassza elé és tartják a markukat. Viszont pont mikor így megvilágosodtam, akkor kutyát sétáltattam, és mire meg hazaértem, akkorra megint elfelejtettem helyesbíteni magam.... :-D

Előzmény: Generic Jingle (105053)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.05.17 0 1 105054

Egy olyan helyen, ahol 132 ember (gy. k.: 2/3) úgy tud mindenről dönteni, hogy abból egy dönt, 131 meg annak az egynek a szolgája, magyarán nincs ellenállás, nem kell rossz kompromisszumot kötni pl. koalíciós kényszerből fakadóan, ott az egész dolgot lehetne rendszerben kezelni, és így a nyugdíjkérdés is könnyen megoldható lenne, feltéve, hogy az az egy jó dolgokat akarna tenni, és szakértő emberekre hallgatna.

 

De ez több sort igényelne, amire nincs időm, és messzire vezetne...

Előzmény: Irsai Oliver (105051)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105053

Nem olvastad a korábban linkelt cikket: a koncertszervezésben is megjelent a TAO pénz, a korábbi NKA-s támogatások mellé, meg persze az arra rátelepülő polip. Nem véletlen, hogy most már a junior felszállott a páva vagy mi a tőgy műsorban szereplő gyereknek is arénakoncertje lesz. A TAO pénz meg pont úgy viselkedik itt is, mint a fociban: eredmény és néző nem szükséges hozzá, sőt, azok csak bezavarnak.

 

A szponzor meg, ha nem gyanítok semmi sumákot a dologban, akkor is kétféle módon tud működni:

 

- pénzt adok az illetőnek, cserébe ő reklámoz engem, rajta keresztül a termékem híre sokakhoz eljut,

- pénzt adok az illetőnek, cserébe felhasználhatom őt a saját reklámjaimban, de akár el is hívhatom céges rendezvényekre, így menő cégnek fogok tűnni.

 

Utóbbira jó példa a forma 1-es hírdetések többsége: nem abból van lóvéja a cégnek, hogy egy 5x5 centis matricája szerepel az autón, hanem hogy az F1-es autó vagy a pilóta fotóját felhasználhatja saját reklámjaiban, az adott pilótával reklámfilmet forgathat, elhívhatja a céges rendezvényekre, stb.így építve a cég, márka, termék hírnevét. Lásd pl. Jenson Button vagy Lewis Hamilton Vodafone reklámjait még a két pilóta McLaren-es időszakából.

 

A harmadik mód már sundabundás, bár legális: adott esetben leírhatja az adóalapból.

 

Az öregek: azért olyan nagyon sokan már nem töltenek meg egy arénát, Demjén, Fenyő, Omega még igen, de pl. Koós már nem, ahogy a magukat nagy öregnek és a műfaj krémjének gondoló bandák is már csak lefüggönyözött arénákat tudnak kitermelni, ha tudnak, pl. Karthago, Korál, stb.

Előzmény: Irsai Oliver (105050)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105052

Istenem, mennyi aktuális témát adna a közélet ma is a Mesternek, ha menne még az ópusz!

Ezerlakásos lakópark* miatt kerülhetnek gondba a családok Gazdagréten

(jó, ha Racilaci írná a forgatókönyvét, akkor Feri jól elmagyarázná, hogy nincs is semmi látnivaló, az önkormányzat fel van készülve és már épülnek az új ovik és iskolák, de a Mester ennél egészen biztosan merészebb és életszerűbb lenne, és bátran odamondana a tesze-tosza közigazgatásnak, akik a nyilvánvaló változásokat sem tudják lekövetni, csak 10-15 év spéttel... :-D)

 

*nem ide tartozik, de régen az ilyeneket simán lakótelepnek hívták, de az már ma biztos nem elég trendi. Vagy csak én gondolom az, hogy azért lakópark egy lakópark, mert valamiféle város a városban, tehát elhatárolt a környező városrészektől, saját szolgáltatásokkal (pl. ovi), nem csak odabiggyesztett sok-sok egyforma vagy majdnem egyforma ház halmazát jelenti (pláne ekkora mennyiségben: ez már tényleg lakótelep), amit, hogy jobb legyen a marketing, elnevezünk lakóparknak.

Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105051

Magyar hírességek, akik nem kapnak elég nyugdíjat. Igazuk van-e?

 

Kedvenc gumicsontunk :-D

(mondjuk, annyiban nem értek egyet, amit ír, hogy nem a rendszer tehet róla, ha így nem kapnak eleget... azaz, persze, nem a rendszer tehet róla, ez és ez volt a rendszer sajátossága, lehetett vele számolni..... de a rendszer MAGA szar.

Így nem ott kéne kezdeni a megszerelést, hogy akkor Medveczkynek plusz pénzt nyomunk, hanem a kisnyugdíjas mamikáknál meg papiknál, akiknek nem telik gyógyszerre meg a rezsibe is be kell segíteni a gyerekeknek. De persze logikus, hogy annyi pénzt még lehet találni, hogy a művészekből párat kisegítsenek és ne nyígjanak annyit a sajtóban, de annyi nincs, hogy megoldják a valódi problémát*. Magyarán, ragtapaszt tettünk a szarra....)

 

*sőt, a valódi probléma, hogy nem csak Medveczky művésznő éhezik, hanem sok ezer kisember is, akiknek még választásuk sem volt, megtakarítani vagy felélni. szvsz nem is ez, hanem az, hogy ma is felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van, és sokan ugyanúgy nem tudnak félretenni pluszban, viszont egyre kevesebb aktív befizetést lehet majd felosztani, azaz még rosszabb lesz a nyugdíj, mint ma. (no, de ne politizáljunk, évtizedek óta nem történik, vagy alig történik olya, aminek majd csak mondjuk 10-20 év múlva lenne haszna, mert az nem hoz -sőt inkább vinne- népszerűséget)

Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105050

Tudom, tudom, a szponzorok tejeltek szépen, de azért akár a teltház 1500 nézője után kifizetni 2 millát gázsira (+ az egyéb fix költségek).... az nem egy nagy bolt a szervezőnek.*

Amúgy a szponzorokat se annyira értem: tényleg egy Demjén koncert (ekkora "óriási" eléréssel) a legjobb módja a marketingnek? Ogilvy mondása alapján, ez inkább a reklám annak a felének tűnik, ami a kidobott pénz... (persze, ő is azzal folytatta, hogy nem tudjuk, melyik fele az, de ez így messziről is ár annak tűnik :-D)

 

*mellékszál: én mindig csodálkozok a főleg karácsony és újév közti időpontokban a BS-ben lévő nagy koncerteken. Tényleg megtöltenek a hatvan, hetven éves egykori sztárok évről évre egy ekkora termet? De biztos meg, hiszen minden évben van egy újabb ilyen retro koncert, amire a fellépő szinte már járókerettel tud csak kibotorkálni (azt hagyjuk, hogy anno mennyire játszottak jó zenét... retró megszépít mindent, de szvsz a hangjuk sem a régi, illetve a zenekar tagjainak sem úgy szaladnak az ujjai a billentyűzeten, húrokon, mint egykor) Mondjuk, ez nálam olyan legendákra is vonatkozik, mint mondjuk a Rolling Stones, akik legalább tényleg istenkirálycsászárok voltak, de azért ma a vonagló Jagger már inkább a vicces kategória, Richardról akkor nem is beszélek.... pedig az ő zenéjük legalább ma is jó, csak akkor is az jut róluk az eszembe, hogy pont az apósommal egykorúak (aki amúgy szintén jobban tartja magát a valós koránál, sőt zenélt is -szaxofonozott- de meghalnék a röhögéstől, ha a néhai jampi ruhájában, bezselézett hajjal -már, ami van még belőle-  kipenderülne valami színpadra és lenyomna egy szólót :-D)

Előzmény: Generic Jingle (105049)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.05.15 0 2 105049

Demjén sztorihoz egy kis adalék: kutya nem volt kiváncsi rá, viszont a lóvé felét felmarkolta, de a biztonság kedvéért elment sírni a sajtóba egy kicsit.

 

http://hvg.hu/kultura/20180515_Lehet_hogy_Demjen_Ferenc_duhos_de_alig_voltak_kivancsiak_ra

Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.15 0 0 105048
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.13 0 0 105047

Gondolom, ez hasonló dolog lehet, mint a Szomszédokban, mikor mindenki el van ájulva bármiféle színházi dologtól. Nyilván itt is mindenki és mindig örül, mikor a hónapban már negyedjére van tévéfelvétel, tehát adott esetben mondjuk már hazamenni sem tud, mert az utcán minden parkoló foglalt (netán beálltak a behajtójára), és éjszaka meg önfeledted együtt fütyüli a dallamot a szomszéd művészúrral vagy művésznővel, igazán nem gond az a pár kiesett óra az alvásból, majd másnap alszik a munkahelyén :-D 

(ahogy mondtam: IDŐNKÉNT, mondjuk évi egy-két alkalommal- nyilván semmi baj nem lenne ezzel, de mondjuk egy egész műsorfolyamot kibírni, az már azért tényleg durva lehet....pláne úgy, hogy tudja, hogy ezzel a kedves celebszomszéd elég szép pénzt söpör be, azaz biznisz ez a javából és nem egy házibuli, neki meg esetleg annyi sem jut, hogy megköszönje a szomszéd a türelmét)

Előzmény: Mazsola0070 (105045)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.13 0 0 105046

Olvasom, hogy Margitéknak valóban Kispesten volt háza (szerintem ez lehetett az, ahol azt a Vacsoracsatát forgatták, amelyikben egy 50 fős lakodalomra elég kajamennyiséget felszolgált a négy vendégnek, majd megérkezett meleg Márk ide is, és a ház udvarán erősítőkkel, stb. rázendítettek a koncertre), de pont a nemrégiben Gyálra költözött az egész Família.

 

Úgyhogy ezentúl a gyáliak élvezhetik a házi koncerteket...:))

Előzmény: Mazsola0070 (105045)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.13 0 0 105045

A régebbi Vacsoracsatákból és a jelenleg futó "Emílió Família" című sorozatból kiindulva szerintem a legtöbb ilyen "háznál forgatott" bulit Bangó Margiték házánál vehették fel (pont tegnap kapcsolgattam, amikor látom, hogy a Família + a meleg Márk társaságában Margit éppen dalra fakad a házban, persze elektromos gitár, stb. kísérettel).

 

És a ház egy szorosan beépített kertvárosi részen áll (azt nem tudtam megállapítani, hogy Zugló, Kispest vagy más), ahol nem 2 kilométerre van a legközelebbi szomszéd.

 

Úgyhogy kíváncsi lennék (vagy nem is annyira), milyen lehet Margiték szomszédainak lenni, szerintem ők is kaphatják töményen a rendszeres ricsajt.

Előzmény: Irsai Oliver (105044)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.12 0 0 105044

Tényleg nagyszerű ötlet volt a tévéktől ezek a celeb lakásokban/házakban játszódó műsorok, pláne, ha a házigazda nem egy csendes író, hanem zenész (vagy valami zajkeltést végez), nyilván mindenki örömmel hallgatja az ingyenkoncertet. (mert itt tényleg nem EGY fergeteges házibuliról van szó, amit nyilván tolerál az ember, akár celeb a szomszédja, akár nem, hanem több adásról és műsorról.... ehhez még saját műsort is vettek fel itt a kertjükben (bár állítólag a szomszéd kutyái szétugatták a legtöbb felvételt :-D)

Bár, hát nem kell ehhez feltétlen ilyesmi, anno a (mostani) Bálna melletti parknál laktunk, máig nagy élményem egy augusztus 20-i tűzijáték utáni koncert a BME előtti rakparton: ugye eleve jó későn kezdődött a koncert, eltartott vagy hajnal kettőig, a víz remekül erősítette a hangokat, és végül is 21.-e ott is munkanap volt. És nem azért, mert házmester tempó vagyok, mert pl. a régi Zöldpardon sose zavart: halkabb volt, és viszonylag időben végeztek.

Előzmény: Mazsola0070 (105043)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.12 0 1 105043

No, csak nem Te is Fásy papa és Zsülike szomszédságában laksz?:))

A belinkelt cikk kommentjeit olvasgattam, és az ő egyik szomszédja is hasonlóan panaszkodott 4 éve:

 

"Ugyan a Fásyékat nem írtátok, de azért mégis csak más lesz majd a nyári estéken hallgatni a kertjükből üvöltő zenét, tudva, hogy épp mennyit spórolok. Tavaly rossz (vagy jó?) évünk volt, jó sok műsorban voltak, ahol persze mindenütt megmutatták, hogy mulattatják a vendégeiket, ami viszont a szomszédoknak kb. heti egy-két buli végighallgatását jelentette, általában hétköznap, hisz a tévések is akkor dolgoznak. Sajnos mi is."

 

Fogjatok össze, és járjatok csárdást és énekeljetek csujogatót Ti is a Fásy-ház kapujában, mint egykor Taki, Mágen és Batman, az akkor még negatív karakter Sümi lakása előtt, amikor hangosan énekelt...:)))

Előzmény: Irsai Oliver (105042)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.12 0 0 105042

A mi kertünkben (majdnem) a mulatós világ királya és pápája egyszemélyben, illetve leánya tök ingyen lépett fel többször is. 

Apró malőr csak, hogy kurvára eltekintettünk volna a megtiszteltetéstől, mert ahogy meghallottam, hogy "a nézését, meg a járását", már elő is jött a csalánkiütésem :-D. Csak ugye, ha a szomszédságban laksz, akkor ingyen élvezhetsz ilyen művészeti performanszokat (inklúzív próbák és gyakorlás) Érdekes módon és egyben szerencsére, ez egy egy-két év volt csak, sem előtte, sem azóta nem nagyon volt, de abban a pár évben szinte kéthetente, pedig nem csak tévéfelvétel miatt volt buli, hanem csak úgy is (a legeslegkedvencebb alkalom az volt, amin Zoltán Erika is vendég volt, és fel is fellépett, mert ha valamitől halmozottan jönnek a csalánkiütések, akkor az a nézését meg a járását mellé a túl szexi lányt is hallgatni :-D)

Előzmény: Mazsola0070 (105041)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 105041

Itt van egy lista (igaz 4 éves, így az összegek azóta nyilván magasabbak) a családi rendezvényeken történő fellépések díjairól. Én szeretem Rúzsa Magdit, de hogy 1 millát nem fizetnék neki, hogy pl. a gyerek születésnapján énekeljen, az biztos.

 

Viszont majd mondom az alább idézett havernek, hogy ha a lánya újraházasodna, legközelebb az ikszfaktoros helyett hívja Magyar Rózsát vagy Csocseszt, úgy tűnik, ők olcsóbbak...:)

 

(Gondolom az ma már természetes, hogy az ilyen családi rendezvényeken felnyalt gázsi után mindenki fizeti az adót, TB-t, így majd nem kell rinyálni néhány év múlva a kevés nyugdíj miatt....)

 

https://444.hu/2014/05/20/ennyiert-jonnek-a-magyar-sztarok-a-kertunkbe-fellepni

Generic Jingle Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105040

Egy cikk arról, hogy ki miért, mennyiért koncertezik:

 

https://index.hu/belfold/2018/01/24/tao_koncertek_kozpenz/

funfun111 Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105039

Egy nagy adag fagylalt, sok habbal. És hozzá rostos.

Előzmény: Atomantiii (105035)
Irsai Oliver Creative Commons License 2018.05.11 0 2 105038

Mai netszemlém, mert Szomszédok az egész világ:

 

a pár nappal ezelőtti témához, avagy mennyit keresnek a haknival a sztárok (egyébként Rózsi koncertjére tényleg megtelik még egy sportcsarnok? Jó, ezen már pár éve csodálkoztam, amikor a BS-be szervezték a koncertjét) Egy vidéki, pár ezres látogatottságú koncert gázsijának sztem ez akkor is szép pénz, ha mondjuk ebben a zenekar része is benne van (és gondolom nem /fő osztandó, hanem a sztáré mondjuk a fele, a többi meg a zenekaré)

Milliós gázsit bukott

(érdemes átktattintani az eredeti cikk linkjére, mert ott le van vezetve a számítás)

 

És hát kár, hogy ezt Jutka nem tudta, mert különben nyilván fellépett volna, mikor Pongit elhanyagolják a szülei*

Mit tehet a pedagógus, ha látja, hogy bajban van a gyerek 

 

"Milyen esetekben szükséges igénybe venni a jelzőrendszert, és mikor kell megtenni a szükséges lépéseket?

Ha a családban anyagi vagy lakhatási problémák vannak, ha felmerül a szülői elhanyagolás, a gyermekbántalmazás lehetősége, illetve szülői- és gyermekdevianciák (pszichés zavarok, függőségek), szexuális zaklatás, egészségügyi problémák gyanúját tapasztaljuk. Sok esetben már a gyanú esetén is lépni annak érdekében, hogy minél hamarabb megoldódjon a helyzet, és garantáljuk a gyermekek biztonságát."

 

*bár, lehet, hogy vele szemben csak azért nem lépett fel, mert bosszúból Pongi is beköpte volna, hogy Matyit meg folyton a szekrénybe zárják, és annyira elhanyagolják, hogy szegény évekig nem tanult meg beszélni sem? :-D

suavissime amice Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105037

Jó, de tisztázzuk, mi számít pontosnak: hogy beleméri a papírt is, vagy nem?

Előzmény: funfun111 (105033)
A-dani Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105036

Nem a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt :) Ja az egy másik film.

 

 

kimaradt még a kirobbanó módra készült tojásos Lecsó Kerei módra. 

Előzmény: Atomantiii (105035)
Atomantiii Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105035

Na és fagylalt nem is lesz?

Előzmény: A-dani (105034)
A-dani Creative Commons License 2018.05.11 0 0 105034

Mintha korábban már összeállítottuk volna a szomszédok menüt:

5 deka párizsi Lenke néni módra Kerei feltét: 2 zsemlye

Virsli zölbabbal

Rakott krumpli plebejus módra

Lekváros palacsinta Jutka módra. Plafonra ragasztva tálalva

Melegszendvics Vágási módra szenesített kivitelben

Gulyásleves Margit módra, villanysütőben parázsló fán és papíron főzve.

 

Választható italok:

Friss csapvíz 

Konyak

 

Előzmény: funfun111 (105033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!