Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nem tudom más gyártóknál ilyen esetben ez hogyan zajlik, de a megnyugtató megoldás szerintem is a az érintett széria visszahívása lenne. A gépet a tavasszal vettem, 3 év garival, úgyhogy cserélgethetik még egy darabig, csak ez senkinek sem jó. A szervíznek is egy nyűg, meg a tulajdonos is idegállapotba kerül, ha pár havonta a szervizbe kell futkozni, mert előbb-utóbb valószínűleg el fog törni. Mint a példám is mutatja, pár tank után már kitörött egy kis darab, pedig tényleg nem nyektettem...
Valószínüleg kijött egy nagyobb széria,gyárilag hibás alkatrésszel-aztán a gyár észlelte,lehet,hogy a későbbi szériákon már javitotta-de mindenesetre ugy van vele-ha valakinél baj van ezzel a cuccal,és garanciális még a gép,akkor esetleg kicserélik neki-ha meg nem garis már,akkor meg ugy járt..
Tehát nem visszahivás,x gépszámtól y gépszámig,és gari időtől függetlenűl csere..hanem a reklámemberükkel magyaráztatják a dolgot..meg egy uj házat nyektetnek..miért nem kérnek be egy törött házat,és azt próbálják tovább tördelni..
Mivel a gyártó álláspontja az, hogy ez csak felületi repedés, a működést nem befolyásolja, így csak akkor cserélik, ha tényleg eltörik. Meg gondolom legyártottak ebből a hibás szériából több ezer darabot, kidobni meg nyilván nem akarják. Aztán idővel biztosan lesz majd javított széria,addig meg cserélgetni jó lesz a repedt is. Mindenesetre nagyon bosszantó a dolog, mert egy majd 300 ezres, profi kaszáról beszélünk...
Szia! Ez nem csak felületi repedés. Korâbban írtam itt a fórumon, hogy az én 540-esem akasztója is repedt. Nos nekem abból a végére már ki is törött egy kis darab. Több hónap után szeptemberben végre kicserélték, de a csere darab is el van repedve... Ahogy a videóban is elhangzik, a gyártó szerint jól van az úgy, nem fog eltörni, ha mégis,akkor megint kicserélik...
Ez oli 441 sparta,vagyis ez évi új gép. Az eredeti terelőtől még a fejem tetehe is füves volt. Ami most rajta van,egy olcsó piacos,de nagyob terelő......
Lehet,hogy csak a horgany repedt meg,a film végén,meg a műanyag bevonat.
Egyébként létezik repedésvizsgáló spray. Ez kimutatná a hibát,és feszegetni sem kéne........
Én a 441 spartára raktam egy laposvas toldást. Ez kb 8cm- el előréb hozza a gépet,vagyis ennyivel növeltem a damilfej ivét. Ez esetben az eredeti fém mégnagyob feszitőerőt kaphat,Repedés nem látható.
2019 ben vettem újan az Ms231 és Fs 235 gépeket, azóta Hp ultrát és Liqui Moly stabilizálót használok a többi gépembe is 1/50 keverve. Nem tudom mi van belül, indulnak dolgoznak normálisan. Sok éve egy kis platós piaggió apéval jártam melózni, napi 50 Km több évig. Fékszintetikus olajat használtam sokat ment 40 Km/h volt a vége ezért mindig pörgött rendesen. Évente kellett henger dugó szettet cserélnem, mert a kipufogó nyílásba berakódott koksz végig szántotta a hengert dugót, másnak nem lett baja. Mindenkinek megvan a bevált keveréke ahogy hallom olvasom, nem vagyok nagy fogyasztó ezért nekem belefér egy két ampulla ultra. Az idén tudtam futárral hozatni Motomixet, igy nyugodtabban pihentetem a gépeket hosszabb ideig. Próbáltad használtad már, van véleményed?
Én jelenleg is a ReCord olaját használom mindenféle gépbe ,szedtem is már szét motort ami ezzel az olajjal ment évekete ahusi 343R már nem mai darab és amikor a hengert lehúztam és belenéztem a főtengely házba szinte azt hittem vizes a belselye olyan mennyiségű olaj borított mindent a belselyében . Szó szerint olajfilm borított mindent pedig én csak 1:50 ben keverem . De az is biztos hogy én a Spurit is használom már legalább 20 éve biztos, a piros színűt és eddig az én véleményem szerint hosszú távon jót tesz a motor belsőnek . 100-as benzin jelenleg a Shellé az ugyanis csak 5%os etanolos a keverékre jobban reagál szép lesz a színe a bekevert benzinnek ,a molosé 10%-os de abban azt mondja a gyerek nem etanol van, hanem annak valami származéka de a bekevert benzin ocsmány színű lesz és zavaros is nem tetszett . A motor belsők nem kokszosak a kipufogó száraz és olyan szürkeféle nem fekete ,vagy barnára kiégett ,gépenként változó . Az is fontos szerintem a karburátor hogyan van belőve ,nemrég volt itt a szomszéd 135 husija olyan füsttel ment két napig tüsszögtem utánna pedig csak 3 rönk fát vágtam el vele, visszább kellett venni a benzinéből annyit kapott ,úgy már egész normális lett !
A Vízügynek volt 450se itt meg a 62cm3 láncfűrész ,egyik sem volt hosszú életű a láncos két éves korában kifeküdt a korom hazavágta és az biztos hogy piros olajjal ment a vízügy azt adta hozzá . A 450 is volt itt mert nem lehetett leket verni bele a kipufogó szkrafogóján nem ment át már semmi sem ,még jó hogy nem indult ,kidobtam belőle ,kiszórtam a retket a dobból és ment aztán ,de hogy meddig nem tudom többet nem láttam a gépet . Ennyi tapasztalatom van a piros sthil oljjal . Az első kis Sthil kaszám piros olajjal ment megette a korom a motorját . A másodiknál már nem mertem használni a drágább olyan barna Sthil olajat használtam az jobban bírta de nem vártam meg a végét a gépnek még időben eladtam ,azóta nem volt Sthilem a tapasztalatok nem voltak jók velük . De az is lehet csak a gazda hibái voltak a meghibásodások . A nagy Shil láncfűrésznek a visszahulló leváló kokszdarab jelentette a végét !
A két mix motorok bevezetése előtt azt sem tudták,hogy van másik olaj-időben ez pl az FS-400-450-480 ,kifuttatása idejében lehetett.Azok a motorok simán birták a piros olajjal is-normális használat esetén.Nagy gázkar állás,kis fordulat-nagy terhelés esetén hajlamos volt a piros olaj kormolódni-és ebből jövö egyéb hibákat okozni.Ám normális viszonyok között kizárt,hogy a régebbi gépeknek baja lenne a piros olajtól...
Nálad mi volt..én nem tudhatom.
Sőt,hogy fokozzam a dolgot-piros olajnál jóval ritkábbak voltak a fötengely közép,fötengely csapágyak sérülései-még,ha a nevezett gépeket pirosnál jobb olajjal hajtják,sokszor van a bekékűlt hajtókar szem,meg csapágy hiba-talán a vastagabb piros olaj jobb volt a csapágyazásnak..
Rossz gazdánál egyébként a "sztárolt"olajok is okoznak felkormolódást-és ebből eredő hibát-tehát nem igaz,hogy az a "csúcs"olaj hibamentes üzemet garantál..korom nélkűl-max a laborban..
Szerintem..
Nyolcvanas mennyit pörög-nem tudom szám szerint,de kicsi és pörgős motor-a váltótipus FS-70-ami ugye "zöld"olajat kiván-az nem pörög annyit..azért ez is mond valamit,nem..?
Inkább az lehet a kérdés, hogy a Stihl mióta használ nicasil hengert. Lehet, hogy ez a keménykrómozott hengernek jobb a szintetikus vagy félszintetikus.
Kizártnak tartom ,nekem két kis sthil kaszát vágott agyon a piros olajuk két év után kuka volt mindkettő . A piros olajok a régi gépekhez valók amik alacsonyan fordultak ,nem pedig a 12000 fordulatokhoz . Bár nem tudom a 80-as mennyit forog kaszálás közben .