Az hogy a coolert eltakarja a klímahűtő természetesen nem probléma,pláne hogy a legtöbb autóban így van,kettő,vagy három hűtő egymás mögött az mindegy,a levegő átmegy. A gond inkább az hogy a transitok klímahűtőjén bal oldalon egymás felett van két elektromos ventilátor,na azok pont a cooler helyén vannak.
nem igazán foglalkoztatott az AC, most ránéztem cikkszámok alapján,
de olyan keskeny klímahűtőt nem találok rá listázhatót,
szóval annó a szalonban az ügyintéző ennyit kérdezhetett:
Válassz, AC vagy Intercooler... :)
Ezek voltak Intercooleresek: tól től 01.10.1996, nak nek 31.08.2000, 2.5L Diesel TI (85PS), (+)"EURÓPA" tól től 01.10.1996, nak nek 31.08.2000, 2.5L Diesel TI (115PS), (+)"EURÓPA" tól től 01.11.1998, nak nek 31.08.2000, 2.5L Diesel TI (75PS), (+)"EURÓPA"
Dupla ventilátoros pótalkatrész találtam
Ford 94VB8C607CF 1069369 cikkszámon,
de az, hogy ez a keskeny AC hűtőre való, na azt nyomozza ki, aki akarja :)
Szia! Az enyém klímás 85 lovas és nincs cooler. A hűtő és a cooler hosszabb a megszokottnál és igen tudom hogy nézne ki a cooler helye (szemből jobb oldalon a hűtő mellett. Szóval ami sok éve engem is foglalkoztat az az hogy ha valaki mondjuk 114 le autót rendelt anno klímával, az vajon hogy a pisztolyban nézett ki :D
Kinéztem egy jó kis transitot. 99-es 85 lovas intercooleres. Szépen megcsinálták a karosszériáját csak fényezni kell. Egy dolog zavar, hogy nincs benne klíma. Egy ismerős szerint valószínűleg nem is lehet azért mert a coolert eltakarná a klímahűtő. Azt nem értem hogy van cooler nélkül is 85lovas meg coolerel is ugyannyi?
Üdvözletem. Szeretnék érdeklődni, hogy van e itt olyan autóvillamossági szakember, aki Ford szalonban, műhelyben dolgozik és vállal maszekot? Van még szabadsága? A Ford buszunkba motorcsere történt és össze kellene hozni a kulcsokat az elektronikájában. Hoznánk- vinnénk akár őt, akár a buszt. Mi Eger mellett vagyunk. Sajnos itt nem vállalják, mert nem ők szedték szét és nem ők cserélték a motort, más után nem dolgoznak. Ezt is megértjük, de jó lenne, ha újra üzemképes lenne az autó! Kifizetjük a munkáját. Az adagoló romlott el egy nagyon jó motornál, ami ki lett véve és eladó, adagoló nélkül. Mi kompletten vettünk egy másik motort adagolóval. Köszönöm, ha jelentkezne szerelő, aki elvállalná az elektronikának az összehangolását! További szép napot Mindenkinek!
Mégvalami, ha még nem tetted meg, féktisztítózd le őket és járasd, ellenőrizd le nem e a tetején a műanyag kupak alól jön a gázolaj. Az alatt van egy O-gyűrű.
Sziasztok! Új vagyok, Kérdezni szeretném 2016 evjr kettő kettes for tranzit tom klíma használatkor menetközbe ha sebességből üresbe teszem például egy piros lámpa hoz érve Random leáll Újra indítás után újra működik és ez ismétlődik néha véletlen szerűen. Ha valaki járt már így kérem ossza meg tapasztalatát köszönöm.
Tisztelt márkatársak segítségeteket kérem 2012 évj. 2.200 ccm, CYFB, 125LE turbódízel tranzit buszom feltöltőlevegő kifújásának orvoslásához. Kb 200 km zavartalan síkvidéki utazás után erősebb gázadásra erőtlen lett, és megváltozott a motor hangja; kifújást véltem hallani. Hajtáslánc hibajelet adott. A feltöltő rendszer hozzáférhető csövei épnek tűnnek. A szívósor környéke olajsáros. Elképzelhető ott kifújás; tömítés, vagy szívósor repedés? Hazaúton MIL jel is megjött :(. Ha van hasonló tapasztalatotok, kérem jelezzétek.
Amúgy mielőtt szana szét bontod az autód,nézd át a két hátsó lámpa foglalatát,azokról a műanyag patentek letörnek és a lemezek elmozognak,szeretnek zárlatot csinálniVonóhorog nincs az autón? Mert a maszek bekötések is csinálnak ilyen hibát.
Bő három hete érkeztünk vissza Klézse-Arad-Kaposvár-Balaton-Miskolc-Máramarossziget-Klézse útvonalat végignyomva a 34 éves Transittal (nomeg mellette - tán szervízkocsinak nevezhető- w124-es kombi Mercivel, annak műszaki kellett Magyarisztánban). Alapvetően mindkét járgányom tisztességesen nyomta végig a mondott (odavissza, mellékbóklászásokkal bő 2500 km-es) utat. Pont azon röhögtem magamban Kaposvárba beérve május 31-én, az épp ott lezajló veterán rali autóit nézve, hogy épp akkor érkeztem 1000 km-ről a 34 éves csotrogányokkal, közben ezek sétáltak egyet az odatrélerezett vitrines, amúgy nagyon szép, autóikkal :) Transiton két porlasztót cseréltem le pihenésképp anyóséknál Balatonudvariban (Füred környéke), kis erőhiányt észlelése okán. Amúgy odafele a 866 méteres ojtozi hágót, visszafele az 1416 méteres prislopi hágót gebasz nélkül nyomta.
Ami viszont végig gáz volt: odafele is, meg vissza is ette a biztosítékot a jobb oldali első-hátsó világításnál, illetve visszafele a rükverc-féklámpa kombó adta be az unalmast (szerencsére asszonypajtás közvetlen mögöttem jött a frissen műszakizott Mercivel, rendőrseggek nem csesztettek).
Egy-két lámer autóvillanyost kérdeztem, senki sem vállalja, alighanem újrakábelezés a vége.
A "nem vagy szerelő, szar lesz, nagy gáz van" észrevételekkel nem tudok mit kezdeni. Itt, nálunk, Kelet-Romániában szinte nincs már, aki ezekhez odateszi a kezét, szóval "magad uram, ha szolgád nincsen" alapon magam csinálom. Ha lehet...
2007-es Ford Transit Jumbo 2.4 tdi motorral. A fűtéssel szenvedek, abban kérnék segítséget. Most lett kicserélve a vákumos fűtéscsap. Nem kap vákumot ezért nyitva van a fűtéscsap. A hideg-meleg állító gomb mit szabályoz ennél a tipusnál? Bowdent vagy vákum szelepet? Ha vákum szelepet akkor azt hol találom?