Keresés

Részletes keresés

Lyapunov Creative Commons License 3 napja 0 0 1913

Sziasztok!

 

Ezen a héten kedden volt femto műtétem a St. James klinikán. A műtét gond nélkül lezajlott, mondjuk tény, hogy az utána következő 2-3 óra az érdekes volt, legalábbis ami a fényérzékenységet, meg a könnyezést illeti.

A másnapi konrollon azt mondták, hogy minden szép és jó, viszont egyelőre még nem látok teljesen tökéletesen. Műtét előtti a bal szemem - 5.5, a jobb - 6.75 volt. Most a bal - 0.5 a jobb - 1. Látok, de azt hittem jobb lesz.

Nyugtassatok meg, hogy tényleg jobb lesz,  nem marad így...

Más is járt így? Remélem nem volt felesleges....

 

Köszönettel : Balázs 

Ryan111 Creative Commons License 4 napja 0 0 1912

Ismerős szeme a lézerműtét után vissza romlott, túl fiatalon csináltatta meg, folyamatosan romlott évente picit a szeme, és persze a műtét után is, nem kell neki szemüveg, de annyira tetszett neki az éles látás, hogy kontaktlencsézik. Az én információs füzetembe is az van, hogy lehet utána lencsézni.

Megpróbálhatsz más műkönnyet is, hogy javuljon szemszárazság és ezáltal az élesség. Hátha nem olyan jó a szemednek a mostani. Én Systane Ultrát használok, de amikor nem voltam elégedett az élességgel használtam egy doboz Optive-ot, és Vidisic szemgélt is. Szemgélre azt mondta a doki, hogy inkább csak lefekvéskor, a másik meg hogy nem száraz már a szemem inkább hagyjam el, mert tartósítószer van benne. Tobradex után egy tubussal azt is elhasználtam, napi 3x, műkönny mellett, amíg azt nem mondták hogy csak este használjam a gélt. Aztán hogy az optive meg vidisic segített-e hogy kiélesedett a látás nem tudom.

Most elégedett vagyok a szemeimmel, és systane ultrát használok napi 3x, nem érzem száraznak de használom.

Előzmény: kataeva9 (1911)
kataeva9 Creative Commons License 5 napja 0 0 1911

Szia! Köszi a választ ismét. Győrben műtötték a szemem. Kaptam tobradexet, folyamatosan kellett csökkentenek az adagot. A 3. heten már csak napi 1 csepp kellett, utána mar csak műkönny. Mintha picit jobb lenne, kb 1 hete cseppentettem utoljára, nem tudom mennyi idő alatt ürül ki. De a jobb továbbra sem éles. Estére kifejezetten zavaró. Nem kaptam a nyilatkozatban semmit, hogy mennyi alatt műtenek újra. Azt írták örök garancia van rá. De nem tudom ez mit takar. most hogy olvasom itt a hozzászólásokat, nekem is furcsa, hogy nem volt több kontroll. Nem tudom miért, mert nem egy sufni tuning gagyi klinika, ahol csinálták. Az igaz, hogy kontaktlencset mar nem leget hasznalni a műtét utan?

Előzmény: Ryan111 (1909)
Mini50x Creative Commons License 5 napja 0 0 1910

Sziasztok, nekem öt napja volt Visumax Lbv mutetem a Focusban, az egyik szememet rövidlátásra, a másikat távol látásra igazították.  Egyelőre az eredmény az, hogy semmilyen irányban nem jó, olyan, mintha szellemképés tévét néznék... csepegtetek rendesen, holnap után kell visszamentem ellenőrzésre. Van valakinek erről szemelyes tapasztalata? Mire számíthatok, mennyi idő múlva lesz tényleg ‘sasszemem’ ? Jelenleg kifejezetten rosszabbul látok.  Tudom, hogy az agyomnak meg kell tanulnia összerakni a két különböző képet, de mégis ez mennyi idő?

Ryan111 Creative Commons License 2018.06.09 0 0 1909

Hol csináltattad a műtétet? Fura hogy műtét után egy nappal rá néznek és utána csak 3 hónap múlva. Nekem egy napos, egy hetes, egy hónapos, két hónapos kontrollom volt, és majd fél éves kontrollom lesz. Ha kaptál tobradex vagy valamilyen antibiotikumos cseppet biztos kaptál, többek közt ezek miatt kell ennyi kontroll vizsgálat, hogy mérjék a szemnyomást mert ezek a cseppek növelhetik. Megmondják hogy csökkentsem a csepegtetést vagy hogy hagyjam el. Ha jól emlékeszem nekem úgy jött ki, hogy a két hónapos vizsgálat előtt egy héttel kellett elhagynom a tobradexet, és csak műkönnyet használni. Kb. innentől lett teljesen éles a látásom.

Műtét óta ugyanannyit kell csepegtetned?

 

Ha nem érzed jónak akkor szerintem nyugodtan kérj egy időpontot kontrollra soron kívül, hogy megnyugtassanak. Újra műteni lehet, de nem tudom hogy kaptál-e egy vállalási dioptriát a beleegyező nyilatkozatodban. Nekem ez -0,5 volt, tehát ha ennél rosszabb lesz a végeredmény és kérem akkor újra műtenek. Ha nem lesz rosszabb ennél akkor is kérhettem volna gondolom a műtétet egy idő után de nem garanciába tehát újra fizetősen.

Előzmény: kataeva9 (1907)
zafrin Creative Commons License 2018.06.07 0 0 1908

Szia! Nekem azt mondtak a budaiban, hogy termeszetesen lehet ujra muteni, de 3 honapot minimum varni kell vele. 

Előzmény: kataeva9 (1907)
kataeva9 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1907

Köszönöm szépen a választ! Egy kontroll volt csak, az eleő napon, legközelebb csak 3 hónap múlva. Akkor várok türelemmel. Ha mégsem javul, mi a teendő? Lehet újra műteni?

Előzmény: Ryan111 (1906)
Ryan111 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1906

Szia kataeva9,

 

Nekem nem voltak ekkora dioptriáim -1,5 és -1,75, de nekem is hasonló volt műtét után. Reggel mindig jobb volt aztán szépen lassan elmúlt a tökéletes élesség, hol egyik hol másik volt jobb aztán csak a jobb volt rosszabb kicsit.

Ezt a szem szárzság, és a tobradex csepp is okozhatja. Ahogy múlik a szárazság és elhagyhatod a tobradex-et javulnia kell. Nekem kb. 2 hónap kellett hogy minden oké  legyen. Fórumok szerint sokaknak kell idő a műtét után hogy kiélesedjen, valakinek több is mint 2 hónap.

Ha kontrollokon nem volt gond akkor szerintem csak türelem kell.

Előzmény: kataeva9 (1904)
Franciakrémleves Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1905

Sziasztok!

Van akinek már több éve zajlott a műtétje (5-10 év) negyvenes- ötvenes körosztályt képviseli és tud arról írni, romlot-e a szeme a műtét óta? Főleg erős rövidlátók tapasztalatai érdekelnének.

Nekem kontaktlencsém van, a jobb szemem mínusz 7, a bal mínusz 5,5 dioptria. A kontaktológusom mindig lebeszél a műtétről. Egyre több gondom van a lencsével és olyan jó lenne úgy ébredni, hogy tisztán látok!

Köszönöm a válaszokat

kataeva9 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 1904

Sziasztok! Csütörtökön lesz 3 hete, hogy femto lasik módszerrel műtötték a szemem. A jobb -7.50 a bal -6,5 dioptriás volt. 10 eves korom óta szemüveges, 17 éves korom óta kontaktlencsés vagyok. El tudjatok képzelni, hogy vártam, hogy megszabadulnak mondjettőtől, mert konkrétan semmit nem lattam nélkülük. El vagyok keseredve, mert sajna nem latok jól. Monden úgy csepegtett, ahogy kellett. Használtok mas mükönnyet is. A jobb szemem lényegesen rosszabb. Reggel mikor felkelek, majdnem tökéletes mindegyik. Par ora elteltével rosszabb lesz. Főleg a jobb. Várható javulas? Ha nem lesz jobb mi lesz? Újra lehet műteni? Az örök garancia erre is vonatkozik? Köszönök minden segítséget!!!

ujbubo Creative Commons License 2018.05.31 0 0 1903
SaraAnna Creative Commons License 2018.05.31 0 0 1902

Mind a két élmény nagyon szuper! Köszönjük, hogy leírtátok. Nekem is a Budai Szemészeti Központban volt ahogy már írtam a DiamondFEMTO műtét és én is csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni. Imádom a szemüveg mentes életemet.

zafrin Creative Commons License 2018.05.20 0 0 1901

Sziasztok! 

Túl vagyok az egy hetes kontrollon. Minden oké. A bal szemem olyan 20%-al le van maradva a jobbtól, de nyilván ebben semmi meglepetés nem volt, ezt pontosan éreztem én is. De két szemmel tökéletesen látok többnyire. Szürkületben kicsit bizonytalan vagyok - korábban is voltak már erre utaló jelek, úgyhogy ezen sem lepődtem meg nagyon. Az esti fények (jelzőlámpa, féklámpák, fényszórók, stb.) körül eleinte óriási fényudvart láttam, mostanra ez már elviselhető méretűre szelídült, de még azért határozottal látom őket. Az olvasás továbbra is nehézkes, de már egyre többször tudok normál olvasótávolságban könyvet olvasni. A telefonomon még mindig óriásiak a betűk. :D A gyógyulása a műtéti hegnek tökéletes. Tegnaptól már csak egyféle szemcseppet kell használnom, napi 5 helyett csak négyszer. Ismét megvigasztaltak, hogy 1-2 hónap alatt fel fog zárkózni a bal szemem és az olvasás is tök jó lesz. Úgyhogy várok. 

nocoka82 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 1900

Sziasztok!

 

lmesélem a tapasztalataimat, hátha valakinek segítségére lesz, látom aktív a fórum. :) Az általános iskola elején ütött be a ménkű a szemembe és elég durva szemüveget hordtam azóta is. Sok mindent utáltam benne, de egy fura dolog mindig zavart a szemüveggel kapcsolatban. Attól féltem, hogy vezetés közben egyszer belerobban a légzsák az arcomba vagy becsillan egy fontos helyzetben, és ettől majd valami baj ér miatta engem vagy másokat. Ettől a lehetetlen dologtól paráztam a legtöbbet. Ez a nem túl megalapozott félelmem akkor erősödött fel igazán mikor elkezdtem Ausztriába ingázni. Egyre többet vezettem, egyre jobban paráztam. Végül az "vezetett" a margitszigetre, hogy ettől a félelmemtől is megszabaduljak. Addig olvastam a lehetséges műtétfajtákról, míg végül áprilisban megműttettem a szemem a VisuMax-al (Focusmednél). Miért pont a Focus mellett tettem le a voksot? Ismerősök jó véleményén túl nekem például az jött be, hogy valahol olvastam, hogy a klinika fejlesztette ki a femto eljárást, amit ma már az egész világon alkalmaznak. Ez megnyugtatott, gondoltam akkor már csak értenek hozzá, ha ők fejlesztették ki tudományos alapon. A látásomról annyit, hogy a jobb szemem -6,5 míg a bal szemem -6,75 volt, megspékelve cilinderekkel. Ezt azért el lehet képzelni, hogy mekkora "sötétséget" jelent a valóságban. Szemüveg nélkül gyakorlatilag vak voltam, fényeket, alakokat láttam, mint az egysejtűek. :) Igazán annak is örültem volna, ha egy erős feles dioptriát összehoznak, mert ahogy mondom túl sokat nem láttam a világból. Nem hogy szemüveg nem kellett, az egy hónapos kontrollon a jobb 125%, és a bal is 125%-os lett!

A műtét napján alig kellett várnom, a doktornő, aki vizsgálatot is levezette, nagyon kedves volt. A kérdéseimre segítőkészen válaszolt, majd szépen bekísért. Az elején izgultam, de megfogták a kezem és segítettek ellazulni, már amennyire egy ilyen helyzetben el lehet... Persze a fájdalomcsillapító szemcsepp is jól esett. A műtét után az elején alig mertem pislogni, kinyitni a szemem, de azt már érzékeltem, hogy elég sok mindent látok, felismerek, pedig akkor már nem volt a szememen semmi. Az első este parás volt, alig emlékszem valamire, csak hogy állandóan csekkolom, hogy még látom a világító óra számlapját, vagy már nem. Általában láttam :)). Volt, hogy homályos volt, de valamicskét mindig láttam. Hunyorogni nem mertem. Másnap délutánra már szinte teljesen élesen láttam, hála a a lézerek mellett a sok-sok Tobradexnek. A szem kiszáradására fel kell készülni, önteni kell a cseppeket, nincs más lehetőség. Amúgy hihetetlen érzés volt! Többször a már "nemlétező" szemüvegemhez nyúltam megszokásból. Higgyétek el, nagyon felszabadító, hogy nincs többé szükségem rá! A műtét óta eltelt egy hónap, és néhány homályos pillanatot, meg a rengeteg szemcseppet leszámítva kiválóan látok. Ha megyek a fél éves kontrollra, arról is beszámolok, ha nem baj. A műtét utáni egyetlen kellemetlenségem a hajmosásból fakadt, csak segítséggel vagy szemkötővel tudtam/mertem hajat mosni, hogy ne menjen a szemembe a víz, de hát kit érdekel!?! :)

zafrin Creative Commons License 2018.05.16 0 0 1899

Szia! En azzak fizettem a mult heten, minden problema nelkul. (MKB EP, kartya)

Előzmény: shiwnouk (1877)
zafrin Creative Commons License 2018.05.12 0 1 1898

Sziasztok! 

Így ismeretlenül és "hangtalanul" is köszönöm a sok-sok hozzászólást. 

Csütörtökön voltam Diamond Femto műtéten a Budai Szemészeti Központban és előtte olvasgattalak titeket sokat. Már akkor elhatároztam, hogy mindenképpen meg fogom írni a tapasztalataimat, mert tudom, hogy milyen nagyon fontos minden apró információ a műtét előtti parában. :)

(Ha itt-ott melléütést, félreírást láttok, azért bocsi, de még friss "lézerszemű" vagyok. :) ) 

10 éves korom óta vagyok szemüveges. Vagy valahogy akörül. Tehát olyan 25-30 éve kb. Én már nem is emlékeztem rá, hogy milyen érzés látni. Szemüveg, kontaktlencse nélkül, ébredés után azonnal. És, hogy miért most szántam rá magam? Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, még magamnak sem. Egyszer, valamikor december körül bevillant, hogy én meg akarom műttetni a szemem. Kicsit még hezitáltam, de márciusban bejelentkeztem egy előzetes vizsgálatra a Budai klinikára és beindult a folyamat. Munkahelyi, szabadságolási problémák miatt lett május az időpont. A vizsgálaton az derült ki, hogy mindhárom kezelésre alkalmas vagyok, úgyhogy rajtam áll, hogy mit választok. Amúgy ez nem egy könnyű döntés. A PRK-t azonnal elvetettem, mert minimalizálni akartam a kellemetlenségeket. Eléggé hipochonder vagyok, úgyhogy nem akartam túlstresszelni magam. :)

A két lebenyes műtét közül végül a műtétet megelőző nap, a klinika telefonhívása közben, hirtelen döntöttem a Femto mellett. Vagyis ... ez nem teljesen igaz, gondolom, mert pár nappal korábban a Femto műtét árának megfelelő összeget utaltam az egészségpénztári kártyámra, úgyhogy tudat alatt már biztosan meg volt a döntés. És itt is csak azt tudom mondani, hogy azért, mert a lehető legkevesebb kellemetlenséget akartam magamnak. Így utólag már tudom, hogy a másik sem lett volna rosszabb. :)

A műtét napján hipersebesen zajlottak az események. Megérkeztem, kitöltöttem a beleegyező nyilatkozatot, már hívtak is a kezelőbe, ahol gyors vizsgálat, hogy nem változott e valami, majd érzéstelenítő cseppek - nem csípett az annyira, ahogy vártam -, várakozás a folyosón immár lábzsákban és hajravaló zöld izében, itt is kaptam még cseppeket párszor. Közben kijött az előttem műtött hölgy, aki abszolút megnyugtatott, hogy semmit nem érzett, minden szuper volt, ő nagyon izgult, de nem kell. Akkor és ott ez valóban megnyugtató volt. 

Behívtak, befeküdtem a gép alá, a doktornő - ő vizsgált korábban - kedvesen elmondott mindent, hogy mi fog történni. Még kaptam szemcseppeket majd berakták a szemterpeszt. Ez sem fáj. Ijesztően hangzik, de nem fáj, nem feszít nagyon. Következett a lebenykészítő gép. Ezt rá kell rakni a szemre, kicsit nyom, de fél perc az egész és kész. Nulla fájdalom. De tényleg semmi. Utána a doktornő félrehajtja a lebenyt - én ettől féltem igazán. Hogy majd feszítő érzés lesz, fájni fog, húzódni fog, de nem. Semmit nem éreztem. A gépen a zöld pöttyöt kell nézni és a piros dolgozik. Kicsit égett szag van, de 5-7 másodperc és kész egy szem. Két perc pihenő, majd ugyanez a másik szemen. Nyilván a lebenyt visszahajtják, lesimogatják és kaptam egy kontaktlencsét. Felültem és láttam az órát. Homályosan, mintha víz ment volna a szemembe, de láttam. Tudtam, hogy látok. Ezt csak az érti, aki szemüveg nélkül eddig nem tudta leolvasni a faliórát. :) 

És egyetlen másodpercig sem fájt semmi. 

A műtét után kicsit várakoztam a folyosón, ellenőriztek a vizsgálóban megint, megnyugtattak, hogy minden szuper és pár óra múlva látni fogok rendesen. Vörös volt szemem, még "filctoll pöttyök" is voltak rajta, ahol megjelölték, hogy hova kell visszahajtani a lebenyt, szóval ijesztően néztem ki, de egy napszemüveg megoldotta a problémát. :)

Mondták, hogy délután lehet könnyezés, homokszórt érzés, fájdalom, bármi. Ebből nekem annyi lett, hogy olyan 4-5 óra körül extrémen fényérzékeny volt a szemem, de ezt egy kis szundikálással megoldottam. Este már a Duna parton sétálgattam, minden probléma nélkül. 

Másnap reggel pedig ... láttam ébredés után. Értitek? Láttam. :) :) :) 

Nyilván vannak fura dolgok. Pl. közelre elég hektikusan látok. Most kb. olyan a szemem, mint amikor a legjobb szemüvegemet hordtam. Olvasni azzal sem tudtam igazán, úgyhogy nagy meglepetést nem okozott ez a dolog, de a műtét estéjén azért volt pánik rendesen, hogy mi lesz ha nem fogok tudni ezután olvasni? Hogy fogok dolgozni? Hogy fogok olvasás nélkül élni? Aztán a kontrollon megnyugtatott a doktornő, hogy azért ennek kell még idő, de addig is vegyek egy feles olvasószemüveget, ha akarok, de szerinte inkább erőltessem, amikor tudom, hogy hamarabb szokja az agyam. Meg amúgy is fiatal vagyok még (ezt a megjegyzést külön köszönöm neki :) ) helyre fog állni a szemem. 

Szóval most, két nappal a műtét után ott tartok, hogy kicsit hullámzó a látásom, de mindig látok. Közelre hosszas (3-10 perc) gyakorlás után kezdek el jobban látni, de vannak olyan pillanatok, amikor tökéletesen tudok olvasni apró betűt is, és ez megnyugtat, hogy jó lesz ez. :)

Az én konklúzióm: a műtét nem fáj, emiatt nem kell parázni. Aki teheti vizsgáltassa meg magát, hogy alkalmas e a szeme a műtétre. Lépjetek be egészségpénztárba, mert azért ez elég drága mulatság, nem baj ha jövőre visszajön a műtét árának 20%-a a NAV-tól. :) És no para, nem azonnal lesz minden tökéletes, de napról napra érezhető a javulás. 

Köszönöm, hogy meghallgattatok. :)

nóném1 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 1897

Ahogy én utánanéztem, a visumax nem csak sima femtolézer: az elődeihez képest kíméletesebb végzi a lebenykészítést, mert egyedülállóan képes követi a szem görbületét. Ezt a doktornő is mondta a vizsgálaton.

A wikipédián olvastam még ezt is: 

Egyrészt a szaruhártya hagymahéj szerű szerkezetében a héj lemezeit tökéletesen követve végzi a vágást, tökéletesebben mint a hagyományos FEMTO vagy LASIK, vagy IntraLASIK. Ennek köszönhetően a szaruhártya mechanikailag stabilabb marad, kevesebb ideg átvágására kerül sor, így a szemszárazság is kevésbé jellemző.

Másrészt nem okoz átmenetileg sem szemnyomás emelkedést a kezelés alatt, kíméletesebb, így azoknak is elvégezhető, akiknek a vannak szemfenéki elváltozásai, mint pl. a nagyfokú rövidlátóknak általában. A készüléket a német Zeiss gyártja.

https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9zeres_szemm%C5%B1t%C3%A9t

Előzmény: KZS74 (1890)
nóném1 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 1896

Örülök, hogy jobban látsz, köszi a beszámolót! Akkor jó volt a tipp, hogy milyen kezelésről volt szó. Kérdés, hogy az ismerőseidnek is olvasószemüveg kezelése volt, vagy "sima" lézeres szemműtétjük?

A doktornő megjegyzése jogosnak tűnik, bár nekem több olyan ismerősöm volt, aki nem számolt be kellemetlenségről. Nekik lebenyes FEMTO vagy VISUMAX kezelésük volt.

Előzmény: viki59 (1894)
ttpityu Creative Commons License 2018.04.29 0 1 1895

Sziasztok
Gondolkodom egy lézeres szemműtéten. Nálunk, Nyíregyházán csak egy helyen lehet, a Benkő Klinikán. Eddig egy hozzászólást olvastam ezzel kapcsolatban, ami elég negatív volt, de szeretnék többet is hallani. Van itt olyan esetleg, aki szintén itt műttetett.

 

viki59 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 1894

Szia! igen nekem is multifocalis szemüvegem volt,és olvasószemüveg-kezelésen voltam  Tegnap voltam az 1 hetes kontrollon. megnyugtatott a doktornő nagyon, mert azt mondta, ez egy természetes műtéti utáni állapot. Lehet, hogy túl aggódtam a tüneteket. 125%-os a látásom. Annyit mondott még, hogy aki azt mondja, hogy mindjárt teljesen jól látott a műtét után, az már elfelejtette, hogy megműtötték. Nem tudom, mert sok ismerősömet műtöttek, de eddig mindenkinek jó volt. Kell még a látásomnak kis idő, amíg kitisztul. Majd kiderül. reménykedem a tisztánlátásban.

Előzmény: nóném1 (1892)
Ryan111 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1893

Mindkettő egy sima femto lézer csak egyiket így másikat úgy nevezték. Viszont két legjobb jelenleg, valamiben egyik valamiben a másik jobb.

 

A tudományos cikket olvastam, de az egészet nem csak azt amit honlapra kiemeltek.

Visumax-ot választottam.

 

Egyetértek hogy döntsön a személyes benyomás.

 

Előzmény: KZS74 (1890)
nóném1 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1892

Szia, egy szó ütötte meg a szememet, amikor beszámoltál az "eredményeidről": mert eddig multis szemüveggel tökéletesen láttam. 

Lehetséges, hogy ez a multifokális szemüveget jelenti? Mert otthon apának olyan van. Tavaly nyáron, amikor a családon végigfutott a mindenki-dobja-el-a-szemüvegét őrület, akkor ő is volt vizsgálaton. Neki, mivel olvasáshoz is, meg amúgy is kell szemüveg egy olvasószemüveg-kezelést javasoltak, mely, mily meglepő az olvasószemüveget is megoldja. Neked nem ez volt véletlenül?

Mi volt a kontrollon, majd számolj be!

Előzmény: viki59 (1891)
viki59 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1891

Ma megyek az 1 hetes kontrollra!

Előzmény: miauu201 (1889)
KZS74 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1890

Nem teljesen értem, hogy miért írjátok azt hogy a Visumax sokkal jobb, mint bármelyik femto. Ha utánanéztek egy sima femtolézer, csak elnevezték így. Ráadásul magasabb lézerenergiával dolgozik. 

Én a BUdai SZemészeti oldalán tlaáltam erről egy összehasonlító cikket és ott vana. tudományos forrás is. Ti mit gondoltok erről?

https://www.budaiszemeszet.hu/hirek/ziemer-femto-es-visumax-femtolezer-osszehasonlito-kutatas

 

Én amúgy hiszek abban, hogy nem csak a lézer hanem a csapat, az orvosok legalább annyira fontosak. Én anno ezért választottam a Budai Szemészetet. Nem tetszett, hogy a sasszembe jelentkeztem online, erre kapok egy emailt a focusmedtől, pedig nem is oda jelentkeztem...

miauu201 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1889

huhh remélem minden okés lesz. sokmindent átolvastam a neten az utóbbi hónapokban de ilyen ciffra tünetekkel még nem találkoztam ahogy nálad alakulnak a dolgok. drukkkolok, hajrá!

ez lesz az első kontrollod vagy voltál már? eddig mit mondtak az orvosok? 

Előzmény: viki59 (1888)
viki59 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 1888

Köszönöm szépen! Remélem így  lesz Nálam is! ma megyek kontrollra, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mond a doktornő! Most már a fejem is fáj, hányingerem is van a rossz látás miatt!

Előzmény: Ryan111 (1887)
Ryan111 Creative Commons License 2018.04.25 0 0 1887

Szia,

 

Nekem is Visumax HD-m volt, nem voltak túl nagy dioptriáim -1.5 és -1.75, a cilinder miatt láttam igazán rosszul. Nem lettem volna ideális egy reklám videóhoz a műtőből kijövet alig tudtam nyitva tartani a szemem a könnyezés és a fény miatt. Azt mondták közelre újból meg kell tanulnia fókuszálnia az agynak, szemnek, ez egy-két hét alatt beállt. Nekem kezdetben a bal szemem volt homályos, aztán a bal tökjó lett, a jobb viszont nem akart magához térni, gyengébb volt érezhetően. Aztán úgy egy de inkább másfél hónap alatt feljött a bal szemem mellé.

 

A szemszárazság, és tobradex csepp nem segít az éles látásban.

Rengeteg hozzászólást találtam fórumokon, hogy valakinek egyből, valakinek x hónap után, vagy fél év múlva élesedett ki látása.

Előzmény: viki59 (1885)
nóném1 Creative Commons License 2018.04.25 0 0 1886

Egy másik fórumon már volt téma ez a femtodiamond vs visumax és hát az jött ki, hogy a femtodiamond lézerkészüléke kb 10-12 éves és már azóta kijött a gyártónak vagy 5 generációja, míg a visumax egy új gép, vagyis már egy éves. Ha ez számít, akkor ez a kb biztosra vehető adat. Persze az femtodiamondot ajánlók szerint a kor nem számít, sokak szerint meg nagyon is.

Előzmény: miauu201 (1883)
viki59 Creative Commons License 2018.04.25 0 0 1885

Sziasztok!

 

Engem is a Focus Medical-ban műtöttek 1 hete. Egyenlőre Én is a negatív tapasztalatot képviselem. nem a személyzettel, orvossal hanem az eredménnyel van problémám. Visumax HD műtétet választottam, mert azt találtam a legjobbnak. Mikor meg volt a műtét, még a bal szememmel egész jól láttam közelre. A jobb szemere csak teljes homály volt. Hazamentünk, pihenés, alvás aztán kicsi tv nézés. Ott már csak éppen, hogy elmosódva láttam valamit. Távolra a jobb szememmel azóta sem látok tisztán. Számítógép közelében sem tudok lassan menni, mert csak kb ha az orromig teszem, akkor látom.  Minden elmosódott és fény-udvar körülötte. Holnap megyek kontrollra, remélem segíteni tudnak rajta, mert eddig

multis szemüveggel tökéletesen láttam. Egyenlőre el sem tudom gondolni, hogy ezeken a tüneteken, hogy tudnak javítani. Optimista ember lévén, bízom a jobb jövőben és a tisztánlátásban.

Ryan111 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 1884

Szia Noémi,

 

Igen azért is tettem egy próbát a Focus-nál, mert megláttam, hogy ez mennyivel jobb gép és olyanoknak is esélyt ad akik nem alkalmasak.

Viszont rákérdeztem a doktornőnél, és azt mondta, hogy ha annál a döntő vizsgálatnál rosszak lettek volna az értékek akkor Visumax-al se lettem volna műthető.

 

Az én esetemben szaruhártya egyenetlenség volt a gond ami vagy mindig ilyen volt nekem, vagy a 10 éves kontaktlencse viselés okozta.

Ha jól tudom, bár erre nem esküdnék meg a szaruhártya stabilitását, erősségét nézte ez a gép. Szóval nem a Visumax miatt műtötték meg, hanem azért mert megállapították hogy nem gond az egyenetlenség.

Bár a doktornő a Visumax-ot javasolta, de Femto-val is megcsinálta volna. Én amúgy is a Visumax-ot szerettem volna, szóval nem volt kérdés.

Előzmény: nóném1 (1882)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!