Keresés

Részletes keresés

RobuR Creative Commons License 2004.04.14 0 0 5
Hello!

Kösz a válaszokat, kezd tisztulni a kép.
Még pár kérdés:
- van különbség az eljegyzés és leánykérés közt?
- vmi ceremóniaféle illik ilyenkor vagy elég ha kettőnk közt lerendezzük?

Előre is kösz!

Előzmény: borzimorzi (4)
borzimorzi Creative Commons License 2004.04.13 0 0 4
Kedves RobuR!

Az eljegyzés előtt szvsz magadnak is kell venned egy karikagyűrűt, s majd egy pár gyűrűvel gyűrűzitek meg egymást, ha már ilyen kedves kis madarak vagytok, galambocskáim. ;) A karikagyűrűben soha nincsen kő. A kísérőgyűrűben viszont van, de azt nem kötelező venned, csak ha akartok olyat is.

Ennek a szokása egyébként sokféle helyről szivárgott be, különösen az amcsi filmekben lehet azt látni, hogy a csajnak köves gyűrűje van, s azt mutogatja eljegyzési gyűrűként, hogy irigyeljék a csajok. De ez minálunk nem szokás, itt a karika szolgál eljegyzési gyűrűként. Egyre inkább kezd divatba jönni az, hogy a fiú apja adja a köves kísérőt a lánynak. Ezzel is jelzi, hogy befogadják a jövendő menyet a családba. Ezt a kísérőt a nagy napon, az esküvő előtt/után lehet átadni. A lány szülei ilyenkor viszonzásul fizetik a lagzit vagy a nászutat, megegyezés szerint.

Az én Apukám pl. egy nagyon szép faragott, berakásos kis medálfélét adott az Uramnak, s annak a negatívját (fordított színelrendezésű párját) kaptam meg én. Ezzel kvázi befogadta az Uramat a családba, de nem volt olyan drága, hogy kényelmetlen legyen.

De Te a jelek szerint fiú vagy, úgyhogy a Te Papádnak ez nem lesz gond, az Arának lehet köves gyűrűt adni. Sok boldogságot!

Ja, és az egybekelés előtt szokás a karikagyűrűt bal kézen hordani, az esküvőn azonban már a jobb kézre húzzátok majd fel. A szokás az, hogy azután már ott is hordják a házasfelek, de mi például úgy hozzászoktunk a bal gyűrűsujjon való viseléséhez, hogy azóta is ott hordjuk.

No, Lég belőlem!

Csót:
b

Előzmény: RobuR (2)
RobuR Creative Commons License 2004.04.13 0 0 2
Nem csak a csajnak kell gyűrűt adni? Magamnak is kell vennem? Úgy látszik elég tudatlan vagyok, de haverok körében nem nagyon történt még ilyen, családi körben meg nem akarok kérdezősködni, a felhajtás elkerülése végett...
Előzmény: Törölt nick (1)
eMM Creative Commons License 2004.04.13 0 0 0
NekeMM 1X is nullára elég volt!:)
RobuR Creative Commons License 2004.04.13 0 0 topiknyitó
Ti hogy tervezitek vagy hogy csináltátok esetleg hogy csinálnátok ha újra lehetne?

Nagy családi felhajtáshoz nincs kedvem, de valahogy csak az ujjára kéne húzni a 0-t:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!