Keresés

Részletes keresés

corsyn Creative Commons License 2004.01.31 0 0 6
Bocs, nem Kurz, hanem Fatar, csak más járt a fejemben...
corsyn Creative Commons License 2004.01.31 0 0 5
BErmi,

TMK88 masterkeyboard és Kurzweil hangmondul.
Pont arra találták ki, amire neked kell.
(Bár zongizni inkább kalapácsmechanika, nem? Na mind1)

http://www.absolute.hu/webshop/showproduct.php?id=1367&mid=9

Fatar TMK 88 MIDI billentyűzet 55992 69990
Fatar EM-100 (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén) Hangmodul 20080 25100

A termék neve: EM-100 (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén)
A termék gyártója: Fatar
A termék kategóriája: Hangmodul (A kategória további termékei...)
A termék rövid ismertetése: GM hangmodul, 128 hangszín, 238 variáció, 17 dobkészlet, beépített effektprocesszor.

Esetleg hozzá:
Fatar Hangfal (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén) Hangfal 7520 9400

És ezek ÚJAK!

KarnEvil Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4
GGY!

A cuccok, amiket említettél, külön kategóriába tartoznak. A Korg X5D pusztán egy szinti, nagyon szép hangszínekkel, de nincs benne semmi automatika, sem szekvencer. Én már 5 éve használok egy ilyet, megbízható, imádom, bátran merem ajánlani, ha erre van szükséged. Az M1 más kategória, az egy workstation, tehát munkaállomás, szekvencerrel, ami azt jelenti, hogy tudsz vele -többek között- midi számokat felvenni, szerkeszteni, lejátszani, szintén nagyon szép hangszínekkel, bár kissé régebbi darab és nehéz jó állapotban beszerezni. Viszont az X5D-t még mindig gyártják.
Rolandból az EM széria megint más kategória, kísérőautomatikás szinti, nem lehet összehasonlítani az előzőekkel.
Ha erről a kategóriáról van szó, akkor én inkább a Yamahára szavazok, vagy inkább a GEM-re, ha egyáltalán lehet itt kapni, de ez nem igazán az én világom, ahogy már lentebb is írtam. Kevés kivételtől eltekintve a Roland hangszereknek számomra túl meleg, kicsit műanyag hangjuk van de ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM, valakinek pont ez a meleg hangzás tetszik.
De nem akarok általánosítani, mert pl. imádom a régi Juno-hangzást, és az új Roland orgona, a VK-8 hangja is nagyon tetszik. Ezzel kicsit el is kanyarodtam a témától, csak a békesség kedvéért jegyeztem meg, nehogy valaki rámtámadjon, mert szerintem nincs olyan, hogy egyik szinti jobb, mint a másik, csak mindegyik más és mindenkinek másra van szüksége az igényeinek és ízlésének megfelelően. Szerintem először döntsd el, hogy melyik kategóriára van szükséged (szinti, workstation, kísérőaut., esetleg digi zongora), aztán ebből a kategóriából próbálj ki minél több márkát, és amelyik a fülednek tetszik, azt válaszd. :)

Előzmény: ggy (3)
ggy Creative Commons License 2004.01.12 0 0 3
Hali!

Én is hasonló cipőben járok. Most tanulok zenélni és kellene egy használt szinti max. 100 e-ért.
Amit javasoltak: KORG X5D és M1 valamint ROLAND "E" széria. Mi a vélemény ezekről a hangszerekről, vagy valaki tud mást javasolni?

lukylac Creative Commons License 2003.11.26 0 0 2
Osztom KarnEvil véleményét. Ha zongorázni akarsz tanulni, nem épp a szinti a legjobb választás, viszont otthol elszórakoztatni magad, és kiséretes játékmódra ezek olcsóbbak. Igaz én nem sűrűn szoktam látni eladó használt digitális zongorát, de szét kell nézni. esetleg a másik megoldás egy zongorabillentyű, ez is valamivel 100 ezer fölött mozog, csak ehhez kell valami hanglektő eszköz vagy PC.
Egyébként már a legtöbb szintiben benne van a billentésérzékeny billentyű, az aftertouch-ot viszont inkább a drágább gépekbe építik be. Én is inkább a Rolandod, vagy Yamahát ajánlom, bár nálam a Yamaha előrébb van nem kevéssel. Nem mondom, hogy nem jók a Rolandok, de szerintem az EM szériába is van olyan funkció, ami szép is, jó is, de nem használja soha az ember. És szerintem ebbe az árkategóriába (és feljebb is) a Yamahának szebb hangszinei vannak, a zongorái főleg. Ritmusból biztos több van a Yamahának...
Human Positive Creative Commons License 2003.11.05 0 0 1
Nekem van egy megkímélt állapotú YAMAHA PSR-400 szintim, eladnám 50-ért. Ha érdekel írj emailt, vagy hívj fel a 0620-5718844 számon.

Mátray Csaba

KarnEvil Creative Commons License 2003.11.04 0 0 0
Ha tényleg zongorázni szeretnél, akkor ne szintit vegyél, hanem valami olcsó digi zongorát. Persze kicsit többe kerül. Mostanában egy Roland RD-100-ast (súlyozott billentésű, nem is olyan rossz) meg tudsz venni használtan kb. 150 ezerért. A Casio-zongorák is megfelelnek tanulásra, tűrhető a mechanikájuk és azok a legolcsóbbak.

Ha automatikás szintit veszel (igaz, ez nem az én műfajom), akkor Casio-t tényleg ne, de esetleg nézd meg a Roland EM szériát, egész pofás kis darabot láttam egyszer, 80000Ft körül volt a boltban. (Igaz, ha szintikről van szó, én inkább a Yamahát ajánlom.)

Előzmény: bermi (-)
bermi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 topiknyitó
Tanácsra lenne szükségem. Használt szintit vennék 100 ezer forintos határig. Zongorázni tanulni használnám, saját szórakoztatásomra. Régebben kicsit tanultam. Természetesen legyen billentés érzékeny esetleg after touch-os, minél több ritmus is és beállítási lehetoség.

Egyelore a Yamaha PSR-400-zal szemezgetek, de hátha van jobb is.

Azt már olvastam, hogy a Yamahák zongorahangja jó, a Casiókat nem veszik komolyan.

Milyet vegyek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!