Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2007.09.24 0 0 344

Régebben fellelhetőek voltak a neten a lement műsorok.

Most ezeket seholsem lelem.

Tudja valaki, hogy hol vannak?

Vagy akkrora szégyen a szkeptikusokra, hogy teljesen megsemmisítették őket?

jfe Creative Commons License 2003.12.23 0 0 343
Olyat még nem láttam...
Előzmény: Data Logger (342)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.23 0 0 342
Ja a vallásos emberre nagyon is jellemző a valamiféle tudathasadás. Szerencsére mára már tünetmentesen gyógyítható.

Előzmény: jfe (341)
jfe Creative Commons License 2003.12.22 0 0 341
... és lesz ellenségképük....
Előzmény: Data Logger (335)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.22 0 0 339
Gall Zsolti
Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 338
...na vajon ki írta meg? No ki?
Előzmény: Data Logger (337)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.22 0 0 337
Ezt valaki már megirta itt a (38)-as hozzászólásban:

"Az is egyértelmű, hogy a mű lebuktatások is legalább akkora üzlet, mint a hülyítések. És a legnagyobb üzlet az, ha valaki egyszerre műveli a kettőt.

Gyakorlatilag a megdicsőülés hármas szabályát alkalmazzák.

1. Hülyitsd be az embereket sok-sok pénzért.
2. Állítsd vissza az eredeti állapotot, szintén sok-sok pénzért.
3. Arasd le a dicsőséget, szintén sok-sok pénzért

Tudom néha a valóság a leghihetetlenebb:-)"

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 336
...lya, az embereknek van gondja, érzelmi válsága, s ezt sokan kihasználják... sajnos időnként orvosok is, az asztrológusok egyértelműen, csakúgy, mint az egyházak...
Előzmény: jfe (333)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.22 0 0 335

Azért van jó módszer az ön és mások szédítéseinek a kivédésére. Például a minnél több hülyeségel foglalkozó egyház, vagy társaság alapítása. Az emberek egyszer csak rájönnek, hogy ennyi mindenből nem lehet mind igaz egyszerre. És ha mind nem lehet igaz, akkor melyik lehet egyáltalán igaz. Egyikse....
Előzmény: jfe (333)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.22 0 0 334
Egyetértek veled. Valóban a tanítás a jó út. Az érthető, minnél egyszerübb nyelvezetü tanítás. Akárcsk Öveges József fizikus tette.

Persze az is tanítás, ha elmondjuk és bemutatjuk, hogy valami miért nem müködik. Miért tévedés. Mint például Iván Gábor kétvasalós kisérlete az Egely kerékkel, amit bárki megismételhet. Ezen kisérlet megismétléseként például számos középiskolástól több tudományos írásmű is érkezett be az Élet és Tudomány pályázataira.

Előzmény: mmormota (332)
jfe Creative Commons License 2003.12.22 0 0 333
Érdekes volt, egyben lesújtó.

Tegnap este elmentem egy asztrológusos, horoszkópkészítéssel foglalkozó, fórumozó társaság összejövetelére.
Vegyes érzelmeim, melyek ott kialakultak bennem, leginkább megdöbbentőek voltak.
Ennyi szorongó, kisebbségi komplexusos, önbecsapó embert még nem láttam egy rakáson, talán még a tükörlabirintusban sem.
Nyilvánvaló, az emberek messze túlnyomó többségén hagyott az élete valami olyan nyomot, ami adott helyzetben abnormálisnak, paranoiásnak tűnik. Ettől talán még, a normális emberek közé sorolhatom magam. Amit itt láttam, az teljesen elképesztett.
Eredetileg arra számítottam, hogy a fórumon kialakult beszélgetések, viták, egy élőbeni folytatásába érkezem meg.
Nem ez történt.
Először úgy tűnt, egy felszabadult szórakozás a célja az összejövetelnek, mely közben, mint a szórakozás részeként, néhány asztrológiai benyögés is teret kap.
Ez még csak valamennyire érdekes volt. Azt a már bennem megfogalmazott elképzelést erősítette, hogy a horoszkóp hókuszpókusz, nem más, mint egyfajta szórakozás, móka.
Viszont, hogy valaki még az élettapasztalataiból adódó, amúgy helyes meglátásait is e mögé rejtse, az kicsit meglepett.

Talán emlékeztek még, mikor Mr. Spockot megvádoltam azzal, hogy az Egely kerékkel csajzot! Igaz volt, bár inkább poénnak szántam. Itt viszont valami éppen ilyet láttam. Elképesztő volt. És bejött a tagnak. Pedig csak valami magyar fő ezóguruval való találkozását mesélte el a romantikusabb érdeklődési libáknak. A kíváncsiság oda vitt, le is telepedtem közéjük, aztán pár mondat után ott is hagytam őket. Talán túl öreg vagyok már, és túl hamar átlátok néhány dolgot. Ez is csak a sikerélményről (dugásról) szólt. És a csajok ették, falták, habzsolták a szavait. Hogy mik vannak!
Az egyik sráccal kicsit hosszasabban sikerült beszélgetésbe elegyednem.
Műszaki, fizikusi indíttatása ellenére, vonzódott néhány ezoterikus területhez. Elmondása szerint, a radiesztézia számára tapasztalatilag megélt és gyakorolt dolog. Csapongó beszélgetésünk közben, a Táltos egyház és a politika összeütközéséig sodródott a mondanivaló. ( Ti hinnétek, hogy Magyarországon több mint 800 bejegyzett egyház van? Beszarás! Talán még a beszarásban hívők is egyházat alapítanak.)

Megtudhattam még, hogy bika megjelenésem, és teljesen mérleg arcom, van. Bár ezt mások éppen vadul tagadták.
Volt még néhány elcsípett szó, ami ott az adott környezetben és szituációban érdekesen hatott. Valahogy az egész egy pszihozisnak tűnik, melyben az egyedek még azt sem akarják lefogadni, hogy mit nem akarnak megtudni, hogy mi az, amivel nem akarnak szembenézni, helyette szédítik magukat. Tisztelet a ritka kivételnek….
Aztán zene volt, (nász)tánc, ami nekem már nem program….eljöttem.

„Amikor már jól elbasztad az életed, mindegy, hogy miben hiszel, de az legyen benned stabil. És segíteni fog! (Nem azt mondtam, hogy megoldja a problémáid!)”

Az X-aknáknak talán még ha profibb lett volna is, akkor sem lett volna esélye jelentős sikert elérnie. Az önszédítés egyszerűbb, mint a valóságot elfogadni, megérteni, felhasználni.
És az emebereknek mindig az egyszerűbb és csillogóbb út fog kelleni. Még ha hamis is!

Ez szomorú!

....Tisztelet a kivételnek....

mmormota Creative Commons License 2003.12.22 0 0 332
Én egyre inkább úgy gondolom, hogy egyáltalán nem lehet azt jól csinálni, amit az X-Aknák szeretett volna. Ha az emberek hinni akarnak mindenféle hülyeségben, akkor semmiféle műsor ettől el nem térítheti őket. Optimális esetben sem várható jobb, mint hogy kiábrándulnak xy varázslóból, és inkább z mágusra hallgatnak. Nem lehet csak elvenni a hitet, adni kell inkább valami jobbat.

A Mindentudás Egyeteme módszere a jó. Nem a hülyeséget kell elvenni az emberektől, hanem meg kell mutatni az igazit. Ha megismerik, vagy legalább rácsodálkoznak, akkor egy legalább van választásuk, és lesz aki nem a hülyeséget választja.

Előzmény: Data Logger (330)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.21 0 0 330
Kicsit durva vagy az általános megítélésedben. A Szkeptikusok közt is van ilyen és olyan ember is. Én például nagyon sok értelmessel is találkoztam, de van olyan is akit nálad még sokkal durvábban itélek meg.Tény, hogy ez a műsor a nagy beharangozással ellentétesen öngól volt. Bukta, beégés.

A jelek szerint nem tanultak belőle és a sajtót és másokat szidják, ahelyet, hogy elgondolkoznának mit is és miért csináltak rosszul.

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 329
...nem is tudom... hogy dőlhetnek be milliók a horoszkópoknak, s nem gondolnak arra, hogy az élő embereknek a száma több milliárdnyi, s ezek mind alapvetően csak 12 félék lehetnének, esetleg megspékelve némi plusszal, de akkor is csak pár ezerféle...
Előzmény: flugi (328)
flugi Creative Commons License 2003.12.20 0 0 328
izgalmas dolog, hogy egy kezdeményezés egy résztvev?jének rátermettségének hiányát mennyire dics?ségképpen képes felfogni itt néhány ezohív?. Volt egy felmérés a horoszkópokról, ahol minden mérhet? emberi tulajdonságról megmutatták, hogy egyenletes oszlik meg a csillagjegyek között, egyetlen kivétellel, valamelyik nemzet valamilyen atlétái túlnyomórészt egy csillagjegybe estek. Ez az eset óriási megelégedésére szolgált a horoszkópkészít?knek, hangoztatták, hogy íme, itt a tudományos bizonyíték a horoszkópok valóságtartalmára, és cseppet sem zavarta ?ket, hogy ugyanaz a módszer, amire hivatkoznak, minden egyéb esetben a horoszkópok totális cs?djét mutatta.

Most is hasonló a helyzet, a horoszkóphív?k egy-egy eset alapján elhisznek egységes tanokat, és ezért sorskérdésnek élhetik meg azt is, hogy ez a tévém?sor becs?dölt. Valószín?leg van, aki ezt bizonyítéknak érzi arra, hogy a horoszkóp és a gyógyásványok valódi, m?köd? dolgok. Pedig..

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 326
:-))) nocsak, nocsak, Gabóka plagizált? Csak nem?
Előzmény: Törölt nick (319)
jfe Creative Commons License 2003.12.20 0 0 325
Ikább olyanokat mondtak, hogy több olyan dologot említettek az ezó oldalon, ami nem látnak bizonyítva.
Előzmény: Silan (323)
Silan Creative Commons License 2003.12.20 0 0 323
De, néztem, úgyhogy ha mondasz konkrét példát (ki, mikor, szó szerint mit mondott), akkor bizonyára emlékezni fogok rá. Konkrétan arra nem emlékszem, hogy valaki azt mondta volna a műsorban, hogy amit ő nem lát, az nincs.
Előzmény: Törölt nick (322)
Silan Creative Commons License 2003.12.20 0 0 321
Ne csak a levegőbe beszélj, hogy a szkeptikusok ilyenek meg olyanok, hanem írjál konkrét példát is.
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 317
"amit nem látok, az nincs"

Csakhogy az ilyen állítás csak korlátolt, bosszuálló barmok visszataszító és infantilis hazugsága, mert a szkeptikusok NEM ezt tartják, hanem azt, hogy "az van, amit látok" :-)

Olvasd csak, "kedves" MAXVAL:

"Először is mi az, hogy szkeptikus?"...

A szkeptikus ember az a görögök szerint olyan ember volt, aki föláll valami csúcsra, és onnan minden irányban szétnéz. ... és a végén kialakít egy véleményt. Persze lehet, hogy ez a vélemény is teljesen hibás lesz, de azért mégis csak azt gondoljuk, hogy nem lehet ez annyira hibás vélemény, mint ami akkor lenne, hogyha előbb nem néznők meg minden oldalról azt a bizonyos valamit."

Lukács Béla 2000. évi előadásából...

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 315
...Gábor, ez nem pédox... te a szkeptikusoknál leszerepeltél, mint itt a fórumon is annyi ember(nick) előtt, föl se fogod ezt, ergo nyugodtan mondj, amit akarsz... azért egy kicsit sajnállak...
Előzmény: Data Logger (314)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.20 0 0 314
Ezt a dolgot most nem lehet szépíteni. Ez nagyon súllyos beéégés és bukkta volt a szkeptikusoktól.
A szakadás meg sokkal mállyebb, mint ami jelenleg nyilvánosságra került.

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 313
...nincs semmiféle szakadás. Valaki tag volt, most nem az. Szabadon dönthet bárki. Ez nem egy egyház, ahová beléptetnek tudtod nélkül és kilépni lehetetlen.
Előzmény: Data Logger (312)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.20 0 0 312
Ebben az esetben IGe előre megjósolta a Szkeptikusok társaságában lévő belső feszültségeket is és a szakadást is.
Előzmény: Törölt nick (310)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.20 0 0 311
Silanka. Nem fantáziálás. Csak magánlevelezést nem minden esetben illik nyilvánosságra hozni és a fellépő szkeptikus személyét sem.

Amúgy nagyon érdekelne, hogy hova tűnt a higgadtságod és miért tűnt el? Miért vagy ennyire ki Iván Gáborra? Talán az Egely kerék leleplezése után az Isten lelplezése miatt?

Sajátos és bosszantó stilusa van nem vitás, de az idő itt is őt igazolta 100%-osan. Nem kellene ezen inkább elgondolkozni?

Előzmény: Silan (307)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 310
...tudod Gábor, az emberek tévedni, téveszteni szoktak... ez olyan emberi dolog...
Előzmény: Data Logger (309)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.20 0 0 309
Suóval IGe-nek megint pimaszul igaza volt. Ez manapság tényleg főbenjáró bűn.
Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.19 0 0 308
...azt jelenti, ha betesszük a kimaradt 'van' szócskát a megfelelő helyre, hogy vaj helyett más csúszott le a fejedről a füled mögé...
Előzmény: Data Logger (305)
Silan Creative Commons License 2003.12.19 0 0 307
Az, hogy neked emlékezetkiesésed van és közben még fantáziálsz is hozzá meg nem történt eseményekről, az a te magánügyed, gáborka. A neten megtalálhatod beszámolómat a szkeptikusok IV. találkozójáról, amit 1998-ban írtam, és már ott is bíráltam őket, még Bencze Gyuláról is leírtam ugyanazt, amit most itt. Úgyhogy neked ismételten nyasgem, bár tudom, hogy te leginkább a saját hátsófeledet szereted fényesre nyalni.
Előzmény: Data Logger (306)
Data Logger Creative Commons License 2003.12.19 0 0 306
Édekes, hogy a Szkeptikusok ilyen jellegü birálatára töled, sem én sem más nem nagyon emlékszik. A "nyelvcsapásaidra" irányukba, viszont igen.. Ha még is volt bírálatod is, akkor igazán nagy élmény lenne, ha rámutatnál néhány ilyenre.

Előzmény: Silan (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!