Ezek az igazi mechanikus érzések, és az ilyenekre szokták volt mondani, hogy férfias autó. Érezteti, hogy erős kezekbe való. A hondám is ilyen volt, az a sebváltóban sokkal pontosabb volt, mint bármely kéziváltós bmw-m, egyebekben meg pont olyan, vagy hasonló, mint a korosztályos e36. De az e36 erőben volt jobb, meg a hátsókerekesség ugye, emez meg futómű konstrukcióban, meg a puritán vezetési élménycentrikusságban.
BMW-nél még ha kupéba, kabrióba ülsz az nagy plusz élményben. Még e93-nál is :) Azért az e36 touringom is szerettem, de a kupé volt az igazi, sajnos a Z3, és Z3 kupé nem volt belőle.
Tegnapelőtt 25 éves érettségi találkozónk volt. Az egyik osztálytársam kipróbálta a BMW-t. A parkolóban a kormányt tekerve megkérdezte, hogy ebben egyáltalán van-e szervó. :D
(A kuplungot is szoknia kellett.)
Nyilván sokkal újabb, finomabb autókat vezet a lány, de amikor rálépett a gázra, akkor nagyon szélesen vigyorgott. Többször szóvá tette, hogy mennyire jól megy. :)
Talán én is tudok, de ilyenen már rég voltam. Plusz a lányom is viszem, neki nagyon hasznos, ráfér egy kis utistressz kezelés gyakorlás. Nem csinált még balesetet, remélem nem is fog, de sejtitek, hogy miért javaslom neki.
Nekem is volt kedvező tapasztalat, de nem jó is. A nagy fűnyírónál eléggé frusztrált, hogy az F-es motorba másik F-es motor főtengelye nem passzol, meg ugyanígy F-F között leömlő-szívósor stb eltérések vannak, pont nem passzol. Még: míg ll egy korosztályos M50-52 motor elműködik a 20-as vezérlővel a 2,5-2,8 motor is, itt a stroker az nem jó, se a 2 liter, (az atom szegényre csinál) se a 2,3-as sem az igazi, a H-s vezérlő tűrhetően viszi. De tényleg csak a szívás volt, hogy belenyúltam, nem kívánom egy porcikámmal se már. Ugyanilyen okok miatt nem nagyon bízok az egyik álmomban a 370z-ben sem. Valszeg kifognék egy motorhibát, és csak a Redsunék tudnák javítani csilliókért. Míg a mostani N53 motort még vígan szét merném borítani, és valszeg mindent kapok hozzá, a japánnál meg kereshetek, vagy rendelhetek Ámeríkából. Maradok a péenvénél, kösz ;)
Hát, igen, ez engem is bevonzott ;) korábban is írtam, hogy van az a modern bmw, ami tetszik, ez így eléggé OK! Állítólag ezek a B58 motorok ismét hasonlítanak megbízhatóságban a korábbi sorhatosokhoz, de ez lehet csak városi legenda.
Érdekes én még japán autóban nem csalódtam. Mindegy, hogy Toyota, Mazda, Subaru vagy Mitsubishi - nekem mind bejött. Mondjuk én BMW-ben sem csalódtam soha. Sőt, olaszban sem. Valószínűleg bennem lehet a hiba.
Vannak közös vonásaink, a 350 / 370 Z engem is mindig piszkált, de a legutóbbi japán autós élményem annyira nem nyerte el a tetszésemet, emiatt erőteljesen vágyakozom vissza a bakancshoz.
2.8-asom volt, AttiM3 vette meg, de számomra nagyon adta az élményt. Ráadásul ha jól emlékszem mindegyik sperres volt.
Mindeközben csak reménykedek, hogy fogok még jól, és jót vezetni. Ma voltam a szemésznél, és egy jó hónap után fog kiderülni, hogy műthető-e a bal szemem. Ha nem, akkor belátható (már akinek :DDD) időn belül lehetnek gondjaim az élményautózás gyakorlatával. Azért vezuetéstechnikára még most elmegyek.
Hát, maga a Z3 kupé az nálam is nagyon betalált. Bár sosem vezettem, se legkisebb 2,8-as, se az M-est se, de maga a karakter nagyon megfog mai napig.És ugye az árak.... Aztán ha odaérnék, hogy egy Nissan 370Z-t vennék, lehet inkább egy z3 kupé lenne helyette, a honda után kicsit csalódott vagyok a japán technikában. És a Z3 származékok még a hőskorból valók, akkortájt rendes (sorhat benzines) autók készültek a bajoroknál.
Nálam nagyon betalált. Egyszer volt a tulajdonomban néhány óráig egy ilyen gépezet; a legnagyobb baklövés volt eladni. (Legalábbis mostani fejjel ezt érzem)