Keresés

Részletes keresés

Dezsőréti Creative Commons License 2025.02.24 0 0 44849

Vadas színű bakot keresek vérfrissítés céljából, Szolnok, Tiszakécske vonzásköréből. Nem kell fültetovált, fajtatisztának lennie. 

GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.27 0 0 44848

Beszèltem àllatdokival! Mondtam neki a myxo vakcinàt, erre az volt a vàlasz hogy vènyköteles, vigyem be a nyusszancsokat megvizsgàlja maj beadja nekik darabonkènt .... ötszàmjegyű összegèrt. Na kösz! Most tènyleg? 

Előzmény: égbekiáltós (44844)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.27 0 0 44847

Nagyon arik! Nàlam most kàbè ekkoràk a 3 hetes ùjzèlandik! ;)

Előzmény: rhodis (44846)
rhodis Creative Commons License 2025.01.22 0 2 44846

Kedvenceink!  Törpecserek. (sajnos a gép ugrott 1 évet) Érdeklődni: 06-30/423-624egy  Szarvas.

GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.22 0 0 44845

Mèg egyszer köszi a hasznos tanàcsokat!

A kisnyuszik màr 15 naposak, virgoncak, a fèszket mèg nem hagytàk el  de több jàratuk is van benne! Nagyon aranyosak. 

Az egyik anyanyuszim hasa viszont összeragadt mindenfèle lim-lommal, most ezt pròbàlom rendbe tenni nàla. Nyàron kaszàltam nekik szènàt, csak elèg gyomos a terület sok toklàsszal meg csimbòkos parèjjal, ez meg jòl beleragadt a szőrèbe. Az önitatòval is hadilàbon àllok, a ràcshoz van rögzìtve, ès gyakran csöpög. A nyuszi ùgy iszik hogy fogaival ràngatja, szòval elèg mohòn ès alatta meg tòcsa àll! Oda meg szèpen befekszik. Ha forgàcsot szórok rà akkor meg belebogyòzik ès ràfekszik. Szòval ez a nyuszi olyan mint egy malacka mindenhova bedagonyàzik az meg összeàll a hasàn. Pròbàltam levàgni neki de nagyon èrzèkeny terület a feneke ès nagyon könnyen megvàgom. Ötleted van valami? Ràcsos tartàsnàl ilyen problèma nincs. Gondoltam mèg hogy beszòrom homokkal. Az avarral is pròbàlkoztam de szegènyke akkor össze vissza bogyòzik, nem a làdàba.

Egyèbkènt a fedeztetèsnèl nem problèma ha tiszta kaki a feneke? Lassan esedèkes lenne.

Előzmény: égbekiáltós (44844)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.14 0 0 44844

6-8 hétig  is szopik a nyúl ha lenem választják, de ez is egyén függő van olyan anya amelyik csak 5-6 hetes korig szoptat.

Én mindig 6 hétre választottam le őket, ekkor már két hetes hasas volt az anyjuk, mert 28 napra pároztattam. Így bő két hét pihenője volt az anyának.

A kicsiknek a 8. nap körül már kezd nyílni a szemük háromhetesen már eszik a szénát az anyjukkal,  négyhetesen meg a tápra is rászoknak.

A mostani vakcina helyzetet nem ismerem. Annak idején az állat orvos kiírta receptre, bementem az állatgyógyászati gyógyszertárba és kiváltottam.

10-es 20-as 50-es 100-as 200-as adagokba voltak. Én oltottam őket,combba izomba 0,5 ml volt az adagjuk.

Előzmény: GeraldDurrell (44839)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.11 0 0 44843

Bocsi, a Papa! 

Előzmény: GeraldDurrell (44842)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.11 0 0 44842

A 3 napos fiòkàk, a mama meg a "Baràtnője". ;)

Előzmény: GeraldDurrell (44841)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.11 0 0 44841

Előzmény: égbekiáltós (44838)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.11 0 0 44840

3 napos nyuszik

GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.11 0 0 44839

Köszönöm a hasznos infòkat!

Kèpzeld nem 3 hanem 6 nyùlfi született! Nem vettem èszre az egyik csapatot, mer akkora szènabàlàt èpìtett a mama, ès a làda 2 külön rèszen voltak a porontyok! 4 naposak, szőrösek, izegnek - mozognak.

A vèdőoltàson mèg filòzom! Megpròbàlok majd vakcinàt szerezni ismerős àllatorvostòl mert ùgy hallottam ehhez is egyetemi vègzettsèg kell! Azèrt kivàncsi lennèk mièrt csak àllatorvostòl lehet ezt beszerezni, olyan nagy a visszaèlès lehetősège ha laikus veszi? Na mindegy! 

Meddig szopnak a kicsik? 3 vagy nègy hèt? Ès utànna csak tàp,  vagy adjak nekik lucernaszènàt is? Ha jòl èrtem a friss zöldet meg almát - rèpàt vàlasztàs utàn fokozatosan adjam nekik.

Friss zöldet mèg ùgy 2 - 3 hètig ùgysem tudok szedni. Csak februàrtòl, ha az idő engedi.

égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.08 0 0 44838

42 naposan választottam, jolovitot és alma ecetet kaptak. Választás után két hétig tisztán csak gyógyszeresnek mondott nyúltápot kaptak.Ebben többfajta vitaminok immunerősítők voltak.

Utána fokozatosan kavartam bele a többi abrakot. Választás után a hasmenésre kell vigyázni, a lédús kajákkal csínján kell bánni.

Oltás a mixomatózis ellen az kötelező volt számomra akkoriban. Az anyákat tavasszal márciusban oltottam. A kicsik még szoptak az anyatejen keresztül védettséget kaptak,5 hetes korukban lettek beoltva

egy két hét alatt alakult ki a védettségük.

Előzmény: GeraldDurrell (44837)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.08 0 0 44837

Szia!

Ne èrts fèlre, èn sem dràga ipari ketrecekben tartom őket! Isten őrizz! Az első ketrecet egy règi szekrènyből csinàltam, 2 szintes! Ott van a bakom + 1 üres. A màsikhoz vettem Bramac lècet meg osb lapot, ès hàt asztalos tudàsom szinte nulla, csak összetàkoltam valahogy. Abba vannak a lànyok Az aljara csinàltam ilyen kazettàkat fàbòl bele raktam műanyag trapèzlemezt ès forgàcsot. Egyenlőre nem csurog, ùgyhogy működik, de ez sem volt olcsò csak faanyagban meg egyebekben. Bàr, hogy őszinte legyek neked 44 èves koromra teljesen besokalltam a pènz - haszon elvekből! 20 ève nem voltam boldog ezektől. Hogy mèg pontosabb akkor tudok lenni ha azt mondom, akkor voltam utoljàra boldog amikor egy vasam sem volt kamaszkènt, de olyan szabad voltam mint a madàr. Ezt sokan nem èrtik meg de èn tudom, èrzem.

Tegnap megszülettek a kisnyuszik! Hàrman vannak, ròzsaszinek, izegnek - mozognak, a mama ùgy őrzi őket mint egy kutya, meg akkora szènahalmot csinàlt a fèszekre mint egy hàz! Az alomba hètvègèn raktam be nád bolyhos cìmerèt az elèg jòl zàrja őket, ùgyhogy itt nem lesz semmi gond! 

Viszont èrdekes, hogy a mama a szènàt egyàltalàn nem eszi hanem a fèszekbe hordja! Almát, rèpàt sem eszi meg a vizet sem issza ùgyhogy ma a kora tavasz miatt szedtem neki tyùkhùrt, na azèrt azt szereti. A màsik amit imàdnak, az a hàrs! Eredetileg alomnak szedtem össze ősszel hàrfalevelet, de jobban szeretik mint a friss füvet! 

Èn mind a mai napig füzetbe ìrok mindent! A munkahelyemen tìz ève gèpen regisztràlunk, előtte kartonon! Kartonbòl mèg egy sem hiànyzik, a gèpen màr többször volt adatvesztès, vèletlenül nem lett valami mentve! A kartonon az ìràs formàbòl meg azt is tudom hogy hùsz ève melyik kollègàm ìrta!  Nekem sem jött be ez a "Szèp Ùj Vilàg"! 

Az ember arra született, hogy sajàt maga tapasztalja meg a valòsàgot, nem arra hogy elmesèljèk meg virtualizàljàk neki.

Bocsi, ez nem nyulas hozzàszòlàs, kicsit messzire kalandoztam.

Gondolkoztam szabadtartàson is hely az lenne, de itt mifelènk a Duna mentèn annyi szùnyog volt nyàron hogy meghìztak a fecskèk.

Szòval maradt a garàzs.

A kisnyusziknak adtàl valami immunerősìtőt, persze nem ìgy pàr naposan hanem vàlasztàskor? Mikor vàlasztottad őket? 28 vagy 42?

Előzmény: égbekiáltós (44836)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.08 0 0 44836

A nejem nem szereti az ilyen szőrös állatokat mint a nyúl a macska stb, meg helyem se van a portán. Ezért nem tartok már nyulakat.A régi házat eladtuk ahol volt az állomány.

Annak idején a gyári ketrecről még álmodni se mertünk mert megfizethetetlen volt számunkra.Édesapám asztalos volt ő gyártott eleiben emeletes ketreceket ezzel kezdtem.

Olyan volt mint a konyhabútor, de ennek is volt hibája az hogy a pisi néha lefolyt az alatta lévőre és nyalogatták,hiába volt alattuk alumínium lemezből lecsúszó. Mikor elkezdtem fejleszteni akkor álltam át az egy szintes ketrecekre. Külön  épületetek lettek készítve  deszkából hullámpala tetővel, aminek az oldala télire be lett nejlonozva. Jászberényi hűtőgépgyár méh telepjéről vásároltam egy utánfutó hűtőrácsot potom pénzért ebből lettek készítve a ketrecek. Az alja akácfa rácsból készült ami nagy tepsibe kétkomponensű parkettalakkban meg lett mártva. Olyan lett mintha üvegből készült volna így nem szívott magába semmit. Az épület eleje alulról 60 cm re nyitható volt hogy tudjon levegőzni és a nyulakat ne érje a huzat. A Tyúkok meg bejártak fölszedni a mit a nyúl kiejtett.

A legjobban fialó és nevelő anyáknak a lány utódaiból szaporítottam az állományt. Csak mindig idegen vérvonalú bakokat kellett szerezni,ezeket máshol egy hónapig karanténba helyeztem nehogy valamilyen betegséget  behurcoljak. Bejártam egész kelet Magyarországot  egy-egy bak növendékért. A   legnagyobb állományom az 30 anya meg 5 bak volt. Próbáltam úgy időzíteni a pároztatást egyszerre 1-2 nap

eltéréssel több anya is fialjon így lehetett dajkásítani a kicsiket. Az volt a lényege hogy 5-6 órára ki kellet zárni az anyát hogy az átrakott kisnyulak átvegyék a szagot.

Francia kockás spirál füzet volt a mindentudó ebbe volt minden jegyezve. Ez jobb volt mint a számítógép  ez nem fagyott le és még áramszünetkor is működött.

Előzmény: GeraldDurrell (44835)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.05 0 0 44835

Köszi a cikket! Erről a keresztrostù nyùlròl hallottam màr. Szereztem egy règi Holdas könyvet, mintha abba lenne ròla, de többnyire ùjdonsàg amit ìrtàl. 3 hònap alatt 3 kg az komoly hùstermelès.

Règen nem volt internet, de voltal baràtok - szomszèdok akivel lehetett eszmèt cserèlni. Hidd el èn is szivesebben beszèlgetnèk a nyùltartàsròl (ezèrt is vagyok itt) mint könyveket - netet böngèszgetni. A legèrtèkesebb tudàs a tapasztalat, 25 èv nyulàszkodàs nem kis tudàs.

Èletemben mindent ùgy tanultam, hogy először elolvastam, majd amikor jöttek a tapasztalatok, akkor meg a nyers informàciò amit a könyvekben leìrtak èrtelmet kapott.

A termèszet gondolom ùgy talàlta ki, hogy akkor a legjobb a megtermèkenyülès ha ivarzik a nyùl. Majd fogom figyelni, hogy mikor èrik a anyanyuszi az ideàlis időponthoz.

Ezt az elhìzàs dolgot èn is èszrevettem. Azt hittem eddig, hogy tùl sok kajàt kapnak, de lehet hogy hormonàlis! Az biztos hogy mindig van előttük többfèle kaja. Kapnak nyùltàpot, rèpàt, almàt, cèklàt meg retket, bàr e kettő utòbbit nem nagyon szeretik. Kapnak lucerna meg egyèbb szènàt vegyesen.

Az àrakròl: hehehe! Ma màr semmit sem èri meg sajàt magunk termeszteni. Ha azt nèzem mennyit költöttem erre a hàrom nyùlra, csak a ketrecre, hàt bizony tìz èvig kellene elleniük hogy megèrje haszonnal. De nekem megèri, minden nap jò levegőn vagyok, gyümölcsfàl, kiskert, àllatok között! Nem kell konditerembe jàrnom, van szinvonalas tàrsasàgom (inkàbb a nyulakkal eszmèt cserèlek, mint hogy a vilàg nagy dolgairòl eszmèt cseŕèljek), szòval màs jellegű èrtèket kèpvisel szàmomra.

Na megyek is etetni, a napokban vàrhatò a következő alom, màr csinàlja a mama a fèszket, persze hogy nem a làdàba hanem mellè! ;)

Köszönöm a hasznos informàciòkat! Mièrt nem tartassz csak pàr nyulat? Ha règen annyira szerettèl?

Előzmény: égbekiáltós (44833)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.04 0 0 44834

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109465671&t=9198263

Erre a cikkre nemrég bukkantam. 

Felidéződtek az emlékek.

Előzmény: GeraldDurrell (44832)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.04 0 0 44833

Az első nyulamat édes apámtól kaptam gyerek koromban. Utána kb 25 évig folyamatosan voltak nyulaim.

Volt két év mikor munkanélküli voltam és a nyulak tartottak el. Nősülésem után új helyre költöztem, itt már nem volt lehetőségem nyulat tartani.

Nagyon sok sok fajtát kipróbáltam,nekem a Buszkáti fehér vált be legjobban. Rendkívül jó nevelő és szapora fajta volt,a növendékek 3 hónapos korukra 3-3,5 kg körül voltak.

Sajnos ezt a fajtát már nem sokan tenyésztik az országban. Pedig talán a világ legízletesebb nyúlfajtája.

Úgy harminc éve már csak nézegetem meg simogatom a nyulakat a börzéken.

A téli  spontán tüszőérés az valószínűleg úgy van ahogy leírják. Mi annak idején a tapasztalatra hagyatkoztunk, akkoriban még nem volt internet, még mobil telefon sem.(csak a kistermelők lapja)

De azt  biztosan tapasztalatból mondom hogy legjobb szaporulatok akkor voltak mikor látszott az anyán hogy kéri a bakot, mikor egyből emelte a farát.

Volt eleinte hogy másoktól ellesve madzagot kötöttem a farkára és felhúztam,de ez nem az igazi volt. Ezeknél fordult elő hogy kettőt hármat fialtak.

Az is biztos hogy télen sokkal könnyebben párosodtak mint a nyár végén.

Én is sokat bajlódtam az augusztusi pároztatással. Karácsony környékén volt a legjobb a nyúl átvételi ára  pl: 1992 ben 390 ft/kg volt, nyáron meg 160 ft.

Minden fajtának megvan az ivarérési ideje(hónap/kg) ha azt el éri pároztatni  kell, mert utána több hónapot késve , jönnek a különböző problémák , elhízás stb.

Előzmény: GeraldDurrell (44832)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.02 0 0 44832

Köszi!

Nem akarom nagyon megterhelni az mamàt! Nem haszonbòl csinàlom, inkàbb kedvtelès! Èn azt olvastam, hogy tèlen a nyuszi spontàn tüszőèrèst produkàl, amit a fedeztetès ingete vàlt ki! Erről tudsz valamivel többet?

Rendszervàltàskor èn mèg csak az apàm nyulait nèzegettem! Neki meg az öccse adott pannon fehèreket a környei tsz-ből! Sőt, ha jobban belegondolok, nàla sem sikerült az elsô vemhessèg, csak hàt règen volt, gyerek voltam nem emlèkeztem jòl!

Nàlad van mèg nyùl, vagy teljesen felhagytàl vele?

Előzmény: égbekiáltós (44831)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.01 0 0 44831

Nem kell annyit várni,a fialástól számítva két hétre lehet már pároztatni.

Legbiztosabban fialás után másnap vagy a 14. 28. nap környékén veszi fel a bakot.

A péra színe szokta elárulni hogy mikor jó.(ha bordóssá válik)

Anno mikor még nagyban nyulaztam a rendszerváltás környékén 30 anyával, 28 napra pároztattunk, 5 hetes korban oltottunk, 6 hétre választottunk.

A közepes testű fajtáknál nem kell 8-9 hónapot várni a pároztatással, 4,5-5 hónapos korban már lehet.

Előzmény: GeraldDurrell (44830)
GeraldDurrell Creative Commons License 2025.01.01 0 0 44830

Köszi a vàlaszt!

Igen, a szőr tèpès hiànyzott! Meg az alom èpìtèsben sem volt nagyon aktìv a mama! Jövő hèten ellik a màsik nyuszim, hàtha az jobban sikerül! Ha elhalt az alom mikor szoktàl ùjra fedeztetni? Gondoltam vàrok 5 hetet, had heverjük ki a traumàt (màrmint a nyuszi meg èn is )!

G.

Előzmény: égbekiáltós (44829)
égbekiáltós Creative Commons License 2025.01.01 0 0 44829

Ilyen előszokott fordulni első fialáskor. Ha kevés szőrt szed az anya ,  akkor sajnos ezt  a gazdának kell pótolni.

Ez úgy történik hogy az anya két oldaláról kell szedegetni annyit hogy bőségesen betakarja a kisnyulakat .

Ha jól  be vannak takarva akkor pár fokos folyamatos  fagy sem árt nekik.

Olyan is előszokott fordulni hogy két vagy több kupacba fial, ilyenkor össze kell rakni őket. Fialás után érdemes átvizsgálni az almot az elpusztultak végett.

A fialtató ládának a  bejáratának jó ha van kb 10 cm magassága hogy mikor kijön az anya lefésülje a csecsen ragadt kisnyulakat.

Érdemes fialás előtt már nyalósót adni meg friss vizet a magzatfalás végett.

A nyulak többsége naponta csak egyszer szoptat, ezt a szokást még a vadnyúltól örökölte hogy a ragadozók ne tudják ki figyelni.

Szerintem próbáld meg újra be űzetni, még az is lehet hogy nagyon jó anya lesz belőle.

Kétszeri pároztatás után 5-6 óra múlva még egyszer érdemes pároztatni hogy növekedjen a szaporulat.

Sok szerencsét!

Előzmény: GeraldDurrell (44828)
GeraldDurrell Creative Commons License 2024.12.25 0 0 44828

Sziasztok!

9 hònapos ùj zèlandi vörös anyanyuszim az èjjel lefialt! Első vemhessège volt! 3 fiòka jött a vilàgra, de mire reggel megtalàltam őket 2 màr kihült, a harmadik mèg sìrt egy kicsit aztàn ő is elpusztult! Nagyon csalòdott vagyok, ès nem tudom hogy mit csinàltam rosszul! Ellőlàda van, abba jò sok szènàt hordott be a mama, viszont elèg kevès szőrt tèpett! Viszont nem a làdàban volt reggel hanem az ajtòvan vàrta az etetès, szòval valòszìnűleg kihültek! Tàpja - vize volt szòval nem volt èhes! A garàzsban ahol tartom őket ùgy 5 fok volt èjjel! Szòval nem tudom, hogy nekem kellett volna infràznom vagy az anyanyuszi volt nagyon tapasztalatlan???

Ha valaki jàrt màr ìgy vagy van valami tanàcsa szivesen fogadom!

Hicu Creative Commons License 2024.10.05 0 0 44827

Sziasztok!

Megint volna egy kèrdèsem, hàtha valaki idetèved ès tud valami okosat.

Az egyik nőstèny nyuszimnak az alsò fogai előre, a felső fogai hàtrafelè àllnak! Egyèbkènt ùjzèlandi vörös! Nem vettem èszre hogy rosszabbul tàplàlkozna mint a többi, sùlya kb mint a hasonlò korù tàrsainak! 6 hònaposan 3 kg. Viszont nem fogy nàla ùgy a fű mint a tàrsainàl, inkàbb csak lucernapelletet kajàl! Vàgtam le pàrszor a fogaibòl csìpőfogòval!

Mi legyen a sorsa? Gondolom tenyèszteni nem ajànlatos! Azt olvastam hogy a harapàs recesszìv gènhez kötött öröklődès 80 % körüli megjelenèssel! Ez mit jelent? Utòdai is rossz harapàsùak lesznek?

Köszi a vàlaszt előre is!

Hicu Creative Commons License 2024.09.08 0 0 44826

Köszi az infòkat! 

Valòban, nàlunk is a friss fű a favorit! Ha több pelletet esznek, akkor jobban fogy a vìz is! Hàl Istennek az aszàlyos melegnek - ìgy a nyàrnak is - a mai nappal vège.

Előzmény: barbárállat (44825)
barbárállat Creative Commons License 2024.09.08 0 0 44825

Használhatsz nyugodtan önetetőt, amibe több kilónyi szemes takarmány elfér. A nyulak nem fogják túlzabálni magukat, ha állandóan van előttük kaja. Ösztönösen érzik, hogy mennyi kell nekik. Önetető használatával sok időt és takarmányt (kevesebb pazarlás) lehet spórolni.

Idősebb, hízásra hajlamos tenyésznyulaknál már célszerűbb egyéni étrend szerint kiporciózni.

Ha zöldet adsz nekik, nem fog kelleni nekik a széna. Te sem ennéd a száraz kenyeret, ha van friss, csak ha nincs más.

Ha nagy mennyiségű zöldet kapnak, kevesebbet fognak inni. Ha meleg van az étvágyuk viszzább esik, és inkább csak azt eszik amit nagyon szeretnek. Estedben a zöldet. Extrém melegben az is előfordulhat, hogy napokig egyáltalán nem esznek és nem is isznak, akár képesek szomjan is pusztulni, hiába van előttük a víz.

Előzmény: Hicu (44821)
Hicu Creative Commons License 2024.08.31 0 0 44824

Egyèbkènt! Hogyan hűtitek a nyuszikat? Èn ventillàtort hasznàlok meg a jeges zöldsègeket adom nekik! Sajnos tegnap is 32 fok volt bent a garàzsban, ahol vannak! 

Meg szoktam mosni őket hideg vízzel, meg be szoktam nekik rakni hideg csempèt!

Azt olvastam, hogy 35 fok felett màr veszèlyes nekik!

Hicu Creative Commons License 2024.08.30 0 0 44823

Igen, most màr kèpzettebb vagyok!

Először zsenge fűfèlèkkel etettem őket, meg nèmi almàval ès rèszben ezèrt nem ittak! Ha szàrazabb szènàt adok, meg pelletet akkor azèrt megszomjaznak! :)

Azèrt ez a meleg elèg durva! Mèlyhűtőbe rakok cèklàt, amikor beadom nekik, pik pakk felszlopàljàk!

Előzmény: Fijefu 057 (44822)
Fijefu 057 Creative Commons License 2024.08.28 0 0 44822

A dögmeleg miatt kevesebbet esznek. A vízfogyasztás hiányát nem értem.

Előzmény: Hicu (44821)
Hicu Creative Commons License 2024.08.05 0 0 44821

Jò Napot Mindenkinek!

Milyen sűrűn kell a nyulat etetni? Pontosabban tudom, hogy ideàlis naponta kètszer, sőt többször kis adagokban, de mi van ha csak 1 - 2 naponta kapnak? Ha ritkàbban adtok, hogyan takarmànyozzàtok?

Illetve olyan kèrdèsem lenne, hogy a nyusziknak rakok friss zöldet, meg szènàt, de a szènàhoz hozzà sem nyùlnak, meg vizet sem isznak! Egy hete tartok nyulakat, ezèrt kèrdezem, hogy ez ìgy rendben van e?

Marcsi Balogh Creative Commons License 2023.09.27 0 0 44820

Sziasztok! 

Làttam egy videot egy extrem hosszù fülü nyulról . Nagyon megtetszett .ės nem tudom hol talàlhatnàm meg 

Aki tenyėsztő ès van eladò nyuszija. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!