levélben kerestem meg - sajnos egy dolgozat nyilvános védéshez kellett volna, és ahhoz képest egy nappal később érkezett meg, :-) de így is örülök neki.
„Talán nem csak én emlékszem rá, úgy harminc éve még árulhatták az Inota szelet nevű rudas csokoládét. Papírja az inotai erőművet ábrázolta, három, fekete füstfelhőt okádó hatalmas kéményével. Szalagként húzódott végig a papíron a három bodorodó füstfelhő. Ez akkor senkit sem zavart. Erőmű, füst, gyárkémények mind az ember természet felett aratott győzelmét hirdették. Erről a diadalról, a természet vak erőinek igába fogásáról olvastunk mindenütt. Hittük, hogy a természetet legyőző embernél nincs csodálatosabb.”
Köszönöm azért a próbálkozást - közben a Bakonyi Erőmű Rt. vezérigazgatója (!!!) küldött nekem egy szkent, akinek (persze levélben is megtettem) ezúton is köszönöm!
Korfut gyártanak megint, én a Margit körút sarkán vettem, a hídfőnél. De baromi édes volt, kétszer annyi benn a cukor, mint korábban. Ugyanúgy jártunk a szaloncukorral is: családi kedvenc volt a vajkaramellás, idén nem tudtuk megenni, egy db-ot se, annyira cukros volt.
Jaj, a Kubai cukor, narancsos, meggyes, mentolos, jelentem, de a szives cukor külön termék, az íze is csak megközelítette a kubai cukorét. Talán a PEZ hasonlít hozzá egy kicsit... Senki nem gyártja? A dögök.
A cigirágót meg betiltották az eu-ban, és mivel hozzánk is onnan hozták, hát nálunksincs. ( A betiltás oka az, ha jól emlékszem, hogy a gyerekek a felnőtteket utánozva használták volna, szóval a cigizést népszerűsítené ezek szerint)
"Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt."
Biztosan a megszépítő messzeség is benne van, de gyermekkoromban a (ma már "piros")mogyoróscsokiban nem volt égett, vagy avas a mogyoró. Ma úgy tűnik, mindent beleraknak, ami a gyártó saját márkájába már nem elég jó.
Kakasos nyalóka van, meg mindenféle, olyan csavart színes is, amivel olyan jól össze tudtuk maszatolni magunkat:-)
Az ilyen piaci cukrosoknál bocskorszíj is szokott lenni
Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt. Fanc tuggya. Ez olyan, mint mikor visszamész az egykori óvodádba és az óriási előcsarnok, amire emlékszel, már csak negyedakkora...
De ami a legjobban fáj: SEMMI HíR A KUBAI CUKORRÓL, AMI MIATT A TOPIKOT INDíTOTTAM. Megyek a lánchídra... :)
Vadasz szelet most is van, nehany eldugott kisboltban letezik. Regen is imadtam, most is szoktam venni. Csak most mar nem zold a papirja, hanem piros. Es kakasos nyaloka is letezik:))