Keresés

Részletes keresés

Lex Icon Creative Commons License 2025.04.11 0 2 938

Ez nem túlélési kategória.

Ez nettó lehúzás az apja hírnevén lovagolva.

Előzmény: Ütőszegrugó (937)
Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.04.09 0 0 937
Camo_BDU Creative Commons License 2025.04.04 0 0 936

48 órás áramszünet a házunkban -Ilyen volt a valóság Észak Michiganben Teljes sötétség, fagy és ideg   (VIDEÓ) 

https://www.youtube.com/watch?v=YriEuinOtZc

Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.02.14 -1 0 935

Bear Grylls szerint a vizet PET palackba is fel lehet forralni, de nincs annyi minusz, hogy ide feltöltsem.

Előzmény: Ütőszegrugó (927)
Lex Icon Creative Commons License 2025.02.13 0 0 934

Naná. :D

Ha lehet, fölöslegesen ne szívassuk magunkat.

Meg kell tanulni és főleg gyakorolni a túlélés fortélyait, de ha lehet, tegyük könnyebbé a dolgot.

Ha van nálunk öngyújtó az jó, de ha fel vagyunk készülve a legrosszabbra IS, az még jobb.

Ha van nálam öngyújtó, akkor nem állok neki tűz-fűrészelni.

Előzmény: Ütőszegrugó (933)
Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.02.13 0 2 933

Persze legegyszerübb a palackozott ásványvíz, és a gázgyujtó. 

muz Creative Commons License 2025.02.12 0 0 932

A fokla a legjobb gyújtós és kint van a természetben.

A kiszáradt fenyő ágtöve nagy mennyiségben tartalmaz gyantát.

Nem tud átázni, esőben is meggyullad a szikravetőtől.

Előzmény: Lex Icon (931)
Lex Icon Creative Commons License 2025.02.10 -1 2 931

Annak a fa kütyünek a kifaragása jóval tovább tart, mint a videón a tűzgyújtás. :D

Ha már van késed, akkor legyen hozzá (vagy benne) egy szikravető. Ez a kombó esőben se ázik át. Igaz, gyújtóst még akkor is kell szerezni, de ahhoz is lehet magaddal vinni sokféle segédanyagot a tampontól a viaszos papírtekercsig. ;)

Előzmény: Ütőszegrugó (929)
Lex Icon Creative Commons License 2025.02.10 -1 2 930

Ez csak a mechanikai szennyeződésektől tisztítja meg a vizet. A forralás utána fontos. De azért posványból nem lehet így iható vizet csinálni.

Előzmény: Ütőszegrugó (927)
Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.02.10 -3 0 929

És még mindíg tüzetgyújtok.  Afternoon Fire saw #firemaking - YouTube

Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.02.09 -3 1 928

Tüzgyujtás.  Esős, nedves időben száraz fa tűzrakáshoz:  kiszáradt, lábon álló fát kell keresni, kivágni és a közepe biztosan száraz lesz. Morning Bow Drilling #bowdrill - YouTube

Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.02.09 -1 1 927
Lex Icon Creative Commons License 2025.01.27 -2 1 926

Valaki már most bemínuszolt. :-/ Az Index már csak ilyen. De ezt is csak túl kell élni. :D Had vergődjenek. Jelentősége: 0

Előzmény: Ütőszegrugó (925)
Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.01.27 -1 3 925

Köszönöm válaszod ! Én egy rádiós oldalról keveredtem ide, mert ott még minuszokat is osztogattak néhány túlélő hozzászólásért, de nem izgat mert ott ez az általánosan elfogadott nézőpont, hogy csak az ismerős veteránok az elfogadottak, másnak semmi dolga az oldalon. Rádióamatőrökről lévén szó, olyan nagy az összetartás, hogy az már inkább összezárás és azon csodálkoznak, hogy nincs utánpótlás a fiatalokat nem érdekli a rádiózás. Már hogyan is érdekelné, ha semmi segítséget nem kapnak.  Az túlzás hogy én és a párom túlélőnek készülünk, de van midenféle felszerelésünk egy esetleges helyzet megoldására, de annak kipróbálását nem feltétlenül akarjuk. Van egy nagyon jó könyvem amit már régebben beszereztem, abba minden, akarom mondani majdnem minden helyzetre van megoldás. Itt az oldalon is olvasgatom a régebbi bejegyzéseket, mert mindíg tanulhatok valamit. Nem hátizsák és ami belefér az elgondolásom: autó, lakókocsi, generátor, napelem, adó-vevő rádió, fémkereső, éjjellátó STB. de ha minden szakad akkor menedék építés, vízszűrés, visszatérés az alapokhoz. Néhány mondatba röviden ennyi, örülök hogy van még akit érdekel a téma és remélem fellendül a fórum. 

Előzmény: Lex Icon (924)
Lex Icon Creative Commons License 2025.01.27 0 0 924

Nekem a kedvencekben van, így látom, ha van új hsz., de nem nagyon van. :( Lehet, nem sikerült túlélni. :D

Előzmény: Ütőszegrugó (923)
Ütőszegrugó Creative Commons License 2025.01.27 0 0 923

Benéz még ide valaki néhanap ?

Camo_BDU Creative Commons License 2023.09.30 -1 0 922

Napicucc Pakk (EDC - Every Day Carry) - Preppertéma

Még hozzáadok egy vizes kulacsot és azzal majdnem teljes lesz.

VIDEÓ:

https://www.youtube.com/watch?v=64Ip6NrHgzk

Camo_BDU Creative Commons License 2023.08.02 -1 0 921

Esővíz-gyűjtő hordó

Csak egy újabb dolog a prepper készletemben, gondoltam hogy bemutatom... A víz a legfontosabb, és nem csak az ivóvíz. A szürke vizet is sok dologra lehet használni.

https://www.youtube.com/watch?v=QX3Wg4CQmfI

Camo_BDU Creative Commons License 2022.12.08 0 0 920

Oké, de miért érintene engem az USA-ban, hogy mi az áramhelyzet Ukrajnában, Ausztriában vagy Szlovákiában?  :) 

Előzmény: Mr. Pepe00 (918)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.12.08 0 0 919

Veled beszélek, nem mással. Megkérdeztem hogy miért állítod hogy télen nincs áram. A válaszra úgy tűnik várhatok az örökkévalóságig, mivel nem vagy hajlandó elmagyarázni hogy télen miért nincs áram...

Nem haragszom, csak amit mondtál annak semmi értelme. Ha nálad nincs áram télen, azt beszéld meg az áramszolgáltatóddal, mert az nem normális állapot.

4 macskánk van. Mivel etessem őket? Babbal és karfiollal? Te tényleg semmi ésszerűt nem írsz. :) 

És nem, nem értem hogy miért állítod hogy télen nincs áram... Nálad nincs, nálunk van. 

Előzmény: mosogep-szerelo (917)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2022.12.08 0 0 918

Nálunk elképzelhető, fokozatos lekapcsolás lesz, ha lesz, a szolgáltatók fel vannak készítve.

Miért lenne? 30% áramot kell behozni, aminek nagy része Ukrajnából érkezett. Most onnan nem fog, sőt lehet adni kell nekik.

Ausztria és Szlovákia felől jöhet, ha lesz plusz kapacitás, ha nem, lesz némi korlát.

Ez ugy fog létrejönni, hogy körzeteket fognak pár órára lekapcsolni.

Előzmény: Camo_BDU (916)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2022.12.07 -1 1 917

Jól elbeszélgetsz magaddal öcsém, de másokra haragszol, ez egy jól körül írható pszihiátriai tünetegyüttes, de legalább megértitek egymást! 

Javaslom vegyél még száz liter kólát 😀 az okosítja a magad fajtát, meg macskatápot 😀 biztos ami biztos! 😄😄😄

Megértetted amit közöltem veled, mert nem vagyok ebben biztos? Reménykedjünk! 😃

Előzmény: Camo_BDU (916)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.12.06 -1 0 916

Ja, aki nem vágja hogy miért lenne télen áramszünet az "buta". :) Lehet hogy csak nálad nincs áram télen, de nálunk van... 

Előzmény: mosogep-szerelo (915)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2022.12.06 -1 1 915

Egyszerű vagy, mint a faék! 

Előzmény: Camo_BDU (914)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.12.03 -1 0 914

Miért állna le az áramszolgáltatás csak azért mert tél van? Nálad csak nyáron van áram? Érdekes... De mosógépszerelőként ha te mondod akkor elhiszem hogy csak nyáron van áram és télen nincs. 

Szerintem inkább te tanulj újra. Télen is van áram...

Csak remélni tudom hogy ez nálad valami béna poénkodás akart volna lenni. :) 

Előzmény: mosogep-szerelo (913)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2022.12.03 0 0 913

Villanyáram nélkül nem megy a hűtő, régen sózták a húst, ami hónapokig elállt, erről tudsz valamit? Újra kéne tanulni!

Előzmény: Camo_BDU (912)
Camo_BDU Creative Commons License 2022.12.03 -1 0 912

Téli felkészülés prepping (2022 december)

2020-ban készítettem egy hasonló videót, úgyhogy itt volta az ideje egy frissítésnek. A réginél sok kritikát kaptam, támadót és építőt is, remélhetőleg ennek egy kicsit pozitívabb lesz a fogadtatása.
Később szeretnék egy videót a felszerelésekről is és a további készletekről amik nem esnek az élelmiszer kategóriába.

https://www.youtube.com/watch?v=El3idNarICk

Camo_BDU Creative Commons License 2022.09.18 0 1 911

RTL klub beszél a prepper/felkészülés témáról, azt elemeztem ki néhány mondatban:

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=niRmmBxbox8

Lex Icon Creative Commons License 2022.03.11 0 0 910
Lex Icon Creative Commons License 2022.03.07 0 0 909

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!