Én még csak most kezdek ismerkedni a grafológiával, olyannyira, hogy még csak otthon olvasgatok. De sajnos még rendes átfogó könyvem sincs. Tudnátok néhány jó és érthető könyvet ajánlani?
Üdv! Engem nagyon érdekel ez a csodálatos tudomány. Könyveket már olvastam és szerettem volna tanfolyamra jelentkezni, de sajnos olyan sokba kerülnek, hogy nem tudom vállalni. Pedig szeretném megtanulni. Nem tud valaki valamilyen lehetőséget? Debreceni, gyesen lévő anyuka vagyok. Gabó
Mondanám, hogy szívesen megvizsgálnám a lányod kézírását, de mivel csak grafológiai szakasszisztens vagyok és a pályaválasztáshoz ajánlott egy átfogó elemzés ezért ajánlom a figyelmedbe a következő weboldalt ahol felveheted a kapcsolatot az ismerősömmel aki igazságügyi írásszakértő és grafológus. www.regiografo.hu
Hát ez egy marhaság, már elnézést. :))) Egy komoly grafológiai elemzés teljesen komplex, és olyan jegyeket is figyelembe vesz, amit te laikusként nem láthatsz. Az írásképet egészében kell kezelni, és több órát méricskézni a pontos eredményhez.
Szóval nehogy egy webes elemzésbôl indulj ki, és emiatt komplexusod legyen, butaság lenne.
Ez szörnyű, most töltöttem ki egy grafológiai tesztet egy weboldalon, és csak csupa rossz tulajdonságost sorolt fel az elemzés, amik többnyire igazak is. Akkor most nekem annyi, ha valahol megvizsgálják az írásom és más is ezt az eredményt kapja akkor nem is érdemes jelentkezni olyen munkára, ahol elemzést kérnek?
A bookline-on ( wwwpontbooklineponthu) gyakran megvásárolhatók ezek a könyvek. Ha regisztrálsz az oldalra, és kérsz kategória értesítőt, akkor küldenek emailt, ha megkapható épp a könyv. Akkor megrendelheted, és ha akarod házhoz viszik, ha akarod, akkor átveheted vagy a központi antikváriumban, vagy a Rákóczi úton egy könyvesboltban.
Van egy teljes ELO Grafológiai alapismeretek tananyagom (16 füzet), amire nincs szükségem. A füzetek tartalmazzák az OKJs- vizsga anyagának nagy részét. (A leckék már be vannak küldve, ez "csak" a tananyag!) Érdeklődni: warriorp@freestart.hu
Nagyon szépen köszönöm a személyiséglélektan tételsort, továbbküldtem mindenkinek, nagyon pozitivak a visszajelzések!!! :)))) Úgyhogy mindannyiunk nevében köszönöm!!
Én úgy néz ki, halasztást kérek a szigorlatra,..... lesz egy évem (s közben egy nyár), hogy szépen megtanuljak mindent, ahogy azt kell... különben nem látom értelmét az egésznek... Semmi esélyem a jelen tudásom alapján... :)))
Köszi, a tételsort kidolgozva megkaptam valakitôl, csak a személyiséglélektan nincs még kész, inkább azzal van gondom.... :))) De szerintem nem is lesz, majd fejbôl megy valahogy. Végül is az általános pszichológiát idézi sok helyen, Freud és Jung, meg az általánosságok, azt nagyjából megtanultam tavaly... :)))
De köszi, rendes vagy, hogy próbálsz segiteni!! :)))
Akit érdekel a grafológia és internet-közelben lesz dec. 15-én, csütörtökön, 16 és 18 óra között, az regisztráljon a www.cfol.hu-n és a CHAT-en kérdéseket tehet fel W. Barna Erika grafológusnak.
Nem nagyon szoktam évnyitóra menni, mert mindig közbejön valami, ráadásul nekem át kell utaznom az egész városon.
A könyvekhez: Ha tudod szerezd meg a Csötörtök Csaba Grafológia, és a Bíró József: A modern Grafológia című könyvét. Ezekben elég használható dolgok vannak.
Van még egy pár kiadvány, de azokat bizonyos mértékű fenntartással szoktam olvasgatni. Ja! Ha tudsz fizess elő a Nemzetközi Grafológiai Szemlére. Ezt a W. Barna Erikáék adják ki. Ez nagyon jó.
A harmadik félévet kezdem ôsszel... Szoktál évnyitóra menni? Azt már én is irtam, hogy volt egy könyv, amit nem ajánlottak, pedig jobbnak találtam a miénknél. Egy könyvben volt összeszedve minden, nagyon tetszett, de lebeszéltek róla :( Indoklást pedig nem kaptam (konkrétat.).
Ez semmi más mint rivalizálás az intézmények között. Persze, hogy évről-évre adnak ki újabb tankönyveket és akkor azokat favorizálják.
Írtam a barátocska40-nek is a régebbi hozzászólásomban, hogy amikor végeztem abban az időben jelent meg a "Grafológia kézikönyve" amit nagyon jó kiadványnak tartok mert nem csak tankönyvként nagyszerü, de rengeteget segít az elemzés elkészítésében is.
A Galambos Katalin, úgy hallottam a Szidnai felesége. Több tankönyvet írt, közép- és főiskolások számára.
Milyen érdekes, hogy a Mai magyar grafológiát már nem nagyon ajánlják, sőt a Graf. kézikönyvében is vannak dolgok, amik az aktualitásukat vesztették, és nem tartják jónak. És az is fura, hogy a másik iskolák által kiadott könyveket sem ajánlják, pedig van, ami elég használható belőle. Érdekes...