Keresés

Részletes keresés

gyongyi621212 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 746

Tunèziábol kaptam segitsèget kèrek legfelsőt 4 valamit ès a legalső cummult nem tudom, köszike!

sarayponyva Creative Commons License 2015.10.21 0 0 744

Sziasztok! 

Segítséget szeretnék kérni a képeken látható növények meghatározásában. 

Olaszországi Toscanában szedtem. 

ponyva.saray@gmail.com  ide Kérem a választ.  Köszönöm. És 

sarayponyva Creative Commons License 2015.10.21 0 0 743

Sziasztok! 

Segítséget szeretnék kérni a képeken látható növények meghatározásában. 

Olaszországi Toscanában szedtem. 

ponyva.saray@gmail.com  ide Kérem a választ.  Köszönöm. 

Székes Creative Commons License 2013.04.24 0 0 742

Jó minőségű borókabogyó beszerzési hely: http://www.fuszeraruhaz.hu/index.php?oldal=termek&kategoria=fuszerek&o=borokabogyo

Szép napot!

Előzmény: gold71 (736)
Amazing Grace Creative Commons License 2013.03.02 0 0 741

Hát ez valami nagyon gusztán néz ki! Nyáron feltétlenül ki fogom próbálni:)

Előzmény: Zitka (731)
gold71 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 740

igen szeretnék

Előzmény: Törölt nick (737)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.02.27 0 0 739

Meg a (madaras) teszkó, spar, stb. is biztos lelőhely.

Előzmény: H_G (738)
H_G Creative Commons License 2013.02.27 0 0 738

Culnarisban tuti van, pár napja láttam. (Perc u.)

 

Előzmény: lllaa (734)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 737

Te akarsz szedni...?

 

 

Előzmény: gold71 (736)
gold71 Creative Commons License 2013.02.26 0 0 736

Sziasztok !

 

Borókabogyót sokfelé látni és én szeretem az ízét,ellenben azt hallottam nem csak fűszer hanem mérgező fajta is van belőle.kérdésem az lenne,magyarországon mi alapján tudok meggyőzödni erről azaz elkülöníteni nagy biztonsággal határozni ?

 

Előre is köszi !

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.25 0 0 735

Az Ázsia boltban nincs...?

 

Vagy esetleg  az OYIA boltokban? Pl. Erzsébet krt, de van még pár helyen...

http://www.diningguide.hu/bolt/etterem-informacio-3634

 

Sajnos a saját weboldaluk vmiért nem műxik.

 

 

 

 

Előzmény: lllaa (734)
lllaa Creative Commons License 2012.06.25 0 0 734

Sziasztok!

 

Valaki esetleg tudna beszerzési forrást köfte fűszerkeverék tekintetében?

 

Előre is köszi!

 

Székes Creative Commons License 2010.08.26 0 0 732
A paradicsomos ételekhez jól illik még a borsikafű, vagy erdélyi nevén csombor. Erről bővebb infót itt találsz: http://www.fuszeraruhaz.hu/index.php?oldal=oldal&o=csombor-borsikafu&v=1
Előzmény: Szedito (729)
Zitka Creative Commons License 2009.07.31 0 0 731

De pl. a menta nagyon is! :-)

 

Igazából akkor nem megy hozzá az oregano, ha a magyaros ízű TP-ra vágysz. Ha nyitott vagy új ízek felé, akár finom is lehet...

 

Szóval itt a gemiszta, a görög sült töltött paprika (és paradicsom), valami isteni! :-)

 

 

Előzmény: thebill (730)
thebill Creative Commons License 2009.07.31 0 0 730
így van, de vigyázz, hogy milyen jellegű az a paradicsomos étel, mert pl a töltött paprikához nem annyira megy az oregano
Előzmény: Szedito (729)
Szedito Creative Commons License 2009.07.31 0 0 729
én kezdő vagyok még nagyon a konyhában, de ezt a múltkori receptemnél megtanultam, hogy paradicsomos ételekhez illik az oregánó és a bazsalikom.
remélem segítettem vmit
Előzmény: Dertmara (728)
Dertmara Creative Commons License 2009.07.31 0 0 728
na, a fűszerezés az, amivel nagyon hadilábon állok, de tényleg, szóval most nekileselkedek és jó sokáig visszaolvasok, ellesek 1-2 praktikák!!
Zitka Creative Commons License 2009.07.29 0 0 727

olyat, amiben TÉNYLEG a zöldség sok..

 

 

Hány éves vagy királylány...? :-))))

Előzmény: furgeforumozo (726)
furgeforumozo Creative Commons License 2009.07.29 0 0 726
én is szoktam leveskockát használni hozzá, meg azt elég sok dologhoz, akkor is, ha telepakolom zöldséggel.. pl. rizst is így főzök, főzelékekbe is szoktam. csak nem a legolcsóbbat kell venni, mert abban sok a só, hanem olyat, amiben TÉNYLEG a zöldség sok..
Előzmény: annucska (725)
annucska Creative Commons License 2009.07.29 0 0 725
húslevest főzni tényleg nem egy nagy ördöngősseg. csomó zöldség meg egy kis husi.
de azért én a biztonság kedvéért szoktam beledobni egy leveskockát.
Előzmény: furgeforumozo (723)
Zitka Creative Commons License 2009.07.29 0 0 724

Hát ez az!

Alap dolog, hogy hideg vízben kell feltenni a húslevest. Pont azért, hogy minél több ízanyag "kioldódjon" belőle.

Előzmény: H_G (721)
furgeforumozo Creative Commons License 2009.07.29 0 0 723
nos. én réges régen még azt hittem, hogy a világon a legnehezebb dolog levest főzni.. ne kérdezzétek, hogy miért, de előbb tudtam megsütni a husikat, rántani, még süteményt is előbb készítettem, mint levest.. aztán egyszer nekiálltam, és hát :D ... szóval tévedtem.
szerintem pl. zacskós levest teljesen felesleges venni. veszel 30-50 dkg husit, egy csomó zöldséget, megfőzöd őket (mondjuk a sorrendre figyelni kell azért), fűszerezed, és kész. úgyis fincsi lesz, én legalábbis mindenféle levesre kapható vagyok..:)
én, ha néha veszek zacskós alapanyagokat, akkor általában valamilyen szósznak valót veszek, pl spagettialap, vagy a tepsis kajákhoz való alapok. azt is meg tudnám csinálni magamtól, de azért néha jól esik, szerintem finomak. csak azért nem eszem ezeket rendszeresen, mert 1. tudom, hogy nem túl egészséges, 2. szeretek főzni..:D
thebill Creative Commons License 2009.07.28 0 0 722
Ezzel egyet kell hogy értsek! Fontos hogy "kiázzon" a lébe a hús,az adja meg az ízét a levesnek!
Előzmény: H_G (721)
H_G Creative Commons License 2009.07.28 0 0 721
"és még a húsban lévő levek java is megmaradna még benne."

Pont emiatt ez ellentétes a levesnek a lényegével.

Előzmény: Törölt nick (718)
keeptherules Creative Commons License 2009.07.28 0 0 720
hát... ötletnek nem rossz, bár szerintem annyi időt nem lehet vele spórolni... inkább az ízek miatt jó az a zacskó, nem?...
Előzmény: Törölt nick (718)
thebill Creative Commons License 2009.07.28 0 0 719
Nem tudom, hogy a sütőzacsiban lehet-e dolgokat megfőzni, én még csak a sütőben próbáltam, de ötletnek jó lehet...
Előzmény: Törölt nick (718)
keeptherules Creative Commons License 2009.07.28 0 0 717
tudod mit? megígérem.. bár mire eljutok oda, hogy marhát készítsek... azt vagy 2-3 óráig kell főzni, nem? hát jaaj.... az sok idő.
egyelőre még a csirkét meg a pulykát szoktam megcsinálni, azokat eléggé egyszerű szerintem..
szerecsendió van otthon, de még nem használtam semmihez, megszagoltam egyszer, de nem kifejezetten tetszett vagy nem tetszett... viszont sáfrány nincs, azt fogok legközelebb venni.
egy lépéssel közelebb a mesterszakácssághoz...:D
Előzmény: H_G (716)
H_G Creative Commons License 2009.07.28 0 0 716
Viccen kívül, próbáld ki pl. a marhahúslevest porok helyett igazi bors, kömény, (no meg fokhagyma és petrezselyem) hozzáadásával főzni egyszer, és adj hozzá még egy pici -- vigyázat, könnyű túladagolni! -- szerecsendiót vagy sáfrányt. (Nem egyszerre a kettőt, vagy-vagy.) Meglátod magad is, nagyon sokat emel rajta.
Előzmény: keeptherules (709)
thebill Creative Commons License 2009.07.28 0 0 715
nem,én nem erre gondoltam. arra szerettem volna célozni, hogy pl én is édesanyám ételeit tartom a legjobbnak és legfinomabbnak, mert azon nőttem fel, azt ettem világ életemben, és persze, hogy ettem máshol is nagyon finomakat, de nekem az ő általa elkészített ételek a legízletesebbek.
valószínű ha a gyereked úgy nő fel, hogy nem savanyított ételeket tesznek elé, akkor száját húzva enné csak meg őket, ha egyáltalán megenné!
Előzmény: H_G (713)
keeptherules Creative Commons License 2009.07.28 0 0 714
amihez szerintem elengedhetetlen a citrom: halas pirítós...:)
meg a tárkonyos raguleves...
Előzmény: thebill (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!