Bocs
a Csak dalokat nem Presser írta, hanem Deés László.
Aki ugyancsak része a Presser-maffiának.
Tehetséges a pali
de egy visszataszító alak.
Még akkor is, ha sokszor öröm hallgatni, amit a zongorán művel.
Hát nemtom... Szerintem nem szabad összekeverni az embert és a művészetét. Pl. Rembrandt volt az akkori Hollandia amúgy is lécentrikus világának legnagyobb harácsolója, de ettől még kurvajó képeket festett.
Ennek ellenére nem tartom annyira jó zenésznek, mint mongya magáról. Azt terjeszti magáról, hogy azér nemment a konzira, mert már volt egy ügyeletes, vele egykorú és egyképességű zseni a pályán, Kocsis Zoltán, és neki jobban fekütt a bítzene. Ezt tedd össze.
Azt nem tudom, hogy Pici emberileg milyen, de nem is igazán érdekel,
mivel számomra csak a MŰVÉSZETE fontos.
Félreértés ne essék, nem vagyok LGT-s, meg Presser-buzi sem, de a mai magyar könnyűzenében ő az egyik legnagyobb zeneszerző!
Ti, akik ócsároljátok, először talán hallgassátok meg méhány szerzeményét!
Pl. a Padlás nem egy mai alkotása, de még most is megállja a helyét, mert zeneileg és szövegileg is nagyon jó.
De hogy egy újabbat említsek: Az első szóló albuma, a Csak dalok, nagyon
jól sikerült. Egyszerűen gyönyörű.
Az igaz, hogy énekelni nem igazán tud, azaz itt-ott nehezen érthető,
és a hangszíne sem az igazi, de nem énekel falsul.
Nyissátok csak ki a fületeket, mielőtt kritizáljátok!
Nnna, nem ömlengek tovább :-))
Csak még annyit, ha nektek nem tetszik, hallgassátok azt a szart, amit a mai magyar könnyűzenei IPAR kitermel magából (azaz a mostani igénytelen, primitív - mind zeneileg, mind szövegileg - house, hip-hop akármit (ebben lehet(ne) jót alkotni, de hát ugye...)
Islandnak igaza van, Zoránt hagyjuk ki a buliból. Valószínűleg ő sem egy szent, de - bár általában együtt dolgozik Picivel - ne vegyük egy kalap alá a Presser, Somló, Dés, Bródy, Geszti féle bandával. Ami a szponzorálást illeti: a multik + egyéb pénzeszsákok nyílván a nagyobb "művészekhez" adják a nevüket. Van azonban 1-2 olyan zenész, aki kevésbé gátlástalanul működik, nem elsősorban a pénzre megy, ezért kevésbé hajtja ő a szponzorokat, inkább a szponzorok őt (pl. Ákos).
a szakmaban mindesetre legendas gecikent konyvelik picit. a kavarogep.
nagy sztorik terjednek, egyet-kettot szemejesen is at birtam elni, hogy hogyan hasznalja a jo kis kapcsolatait a NG (nagy generacio - de ez egy kamu, tudjuk) mindenhol pozicioban levo tagjaihoz...
de egy nagy sztori: lemezbemutatot tartott a Vigszinhazban, munkahelyen, azert ott, mert neki, mint a hely zenei rendezojenek lofaszt sem kellett fizetni a berletert.
valamelyik nyvalygos programjat nyomta, egy oras - ora huszas volt az egesz, de odament a Vigszinhaz bufesehez, hogy ha meg tudnanak egyezni valami nagyobb osszegben, akkor o szivesen tartana szuntetet...
mind1
azt beszelik egyebkent, h ez a New York-Budapest gigahakni nagyreszt kamu: Princz fizette a repjegyeket, az utazasokat, a gigaszi gazsikat, de igazabol nem is jaccik annyi jazzkolosszus, mint amennyi ki van irva, sot. CD-s groovokat hasznaltak inkabb, meg jo kis olcsoi hazai sessionzeneszeket, igy tobb maradt a mesternek.
ht
Topicnyitónak igaza van. Aki meg azt hiszi, nem tudta honnan van a zseton, az fölöttébb naiv. Emléxem Presser videoklippjére, ahol az ótvar szar számához felvonultatott nemzetközi hírű stúdiózenészekkel fényképeztette magát, és előszeretettel nevezte őket a barátainak a nyilatkozataiban. Pedig Omar Hakim órabérét ti fizettétek, kedves adófizetők, ez az erkölcstelen gennyláda pedig nagyon jól tudta ezt, csak szeretné elhitetni mindenkivel, hogy ő is lehetne világsztár. Miközben egy hangot sem tud kiénekelni tisztán és megjelenése is igen riasztó. Az ilyeneket el kéne számoltatni, de lecsukni sem lenne rossz ötlet, legalább végre más is szerepelhetne a rádióban és a tévében.
Sziasztok!
Ambipotalamusznak igaza van, Presser telleg hiaba probalkozik nem megy neki semmi. Nade Zorannak mikoze ehhez. Tudtommal o meg eccerse bucsuzott el senkitol, raadasul regi formajat hozza.
Na álljon meg egy incifincit a fáklyás menet.
T. fel kell a sponzor. De kinek ? hát a kezdő, nem kapcsolat erős induló művésznek. E helyett kik zsebelik be a nagy suskákat ? Hát akiknek kapcsolatai vannak eddig se voltak szerények szegények meg pláne. Attól hogy PG tehetséges attól még nem kell elhinni, hogy egy szent. Eléggé ravasz, jó adag nagyképűséggel megáldott managger típusú faszi. nem kell őt félteni, mi ndig is tudnifogja hol keresse a pénzt. Szerintem a szponzori pénzek sose oda jutnak ahova kéne, de ez ellen sokat úgy se tehetünk.
A zúszóknak Mr. Zemplényi, a sakkozóknak meg Kunos volt az, aki biztosította a zanyagi háttértet. És miután acélkarkötőt kaptak, csak a legelvakultabb firkászok kezdtek szórakozni a sportolókkal.
Hameg Pici elkezdené köpködni a macit (akinek bizony sokat köszönhet), akkor lehet, hogy azután nem szeretném annyira.
Nekem mindenesetre úgy tűnik, hogy Presser Pici nélkül szegényebb lenne a magyar zenei élet. Princz Gábor nélkül viszont gazdagabb lenne a magyar gazdaság. De a kettőt ne keverjük.
Ez a topic, úgy tűnik, teljesen halott, kár, a címben szereplő egyedről is szíves-örömest folytatnék levelezést, de érdekelne a véleményetek abban a témában is, hogy hogyan lehet művészkedni szponzor (és pénz) nélkül és hogy érdemes-e?
én hát abban adtam neked igazat, hogy a politikát meg a zenét nem tanácsos összekeverni, nekem sincs gondom a Postabankos szponzorálással, az volt a dolga a Postabanknak, hogy szponzoráljon, (meg azért ezek a lóvék nem sokat számítanak abban, hogy ilyen negatív lett a PB gazdálkodásának mérlege).
én csak az szubjektum oldaláról mondtam el egyértelmű véleményemet a fent emlegetett szakállas repedtfazék effektusról és a cimborájáról. szerintem ócskavasak, te bírod őket, kár vitatkozni aestheticarol.
Kedves Ambipotalamusz!
Már csak azt nem értem, hogy mi az, amiben nekem igazat adsz.
Én ugyanis tisztelem, becsülöm és szeretem a Pressert a búcsúkoncertet megelőzően és azt követően is. A Zoránt meg egyenesen nagyon.
PostaMaci pediglen nem gond. Szerintem. (Meg valószínűleg a Pici szerint sem.)
A baj nem az a Picivel, hogy a mackós logó ott hesszöl a borítón, hanem az, hogy egyáltalán még mindig próbálkozik. Fel kellett volna már adnia, sohasem tudják a tetőn abbahagyni, brühehe. Nem figyelem a munkásságát az LGT első búcsúkoncertje óta, de a Csak Dalok vagy valami ilyesmi című opuszt most hallgattam, hát abban annyi zene van, mint egy mongol hegyipásztor bunkósbotjában. Unalmas, fárasztó palik, nem fogják fel, mennyire vattazenét gyártanak.
Vajon mire volna jó az a hamuszórás? Mit igazolnának vele?
Princ Gábor támogatta a kultúrát, ráadásul egészen jó ízléssel. Az már egy másik tészta, hogy miből támogatta. Én úgy gondolom, hogy Pressernek nem mutatott tételes kimutatásokat arról, hogy a neki szánt pénzt honnan szedte össze. Vagyis a Presser akkor nem tudta (egészen egyszerűen), hogy mi megy a bank kapuin bévül.
Persze, ezt most elmondhatná nyilvánosan a világba, csak minek?
Azt hiszem, Magyarországon a szponzoroktól szerzett pénzen való zenélés még mindig büdös. Mindegy, hogy ki a szponzor. Pedig másképpen nem megy.
Én úgy tudom, hogy a Pressernek erős kötődése volt a POSTABANK mackóihoz: a Főnökmacihoz és annak fémesebb, tömötthasú változataihoz.
Nem kellene-e a Postabank által megvásárolt művészeknek (Presser, Geszti, stb.) hamut szórniuk a fejükre és nyilvánosan "megbánni" bűneiket - lásd erkölcsi megtisztulás.
Vagy a "művészi nagyság" igazolja mindenféle hatalom kiszolgálását?