Érdekes infó a HOME fórumon Alan I Want You Now 'remix'-éről a 94-es koncertverzió alapján:
"IIRC it was planned for the Remixes 81-11 project, but with Martin's studio vocals."
BRAT: "I did digitize the mix for Alan, from his DAT. The DAT was an instrumental, so an acapella from another source would need to be used to release the track, if ever."
Látta már valaki a Tron - Arest? Nekem ma sikerült.
Ha nem, akkor irány a mozi, ugyanis két hosszabb DM referencia is van benne - amellett, hogy a JCGE is bekerült a filmbe. :D
Az első referencia az autópályán vezetés közben hangzik el, az autórádióban a JCGE megy, és Ares ledarálja a statisztikát "Depeche Mode, JCGE, 1981-es sláger, nagyon menő".
A második referencia során Ares (Jared Leto) és Kevin Flynn (Jeff Bridges) beszélget, és Ares mondja, hogy "Szeretem Mozartot, de a DM-et meg imádom." Meg hogy "Egy nagyon jó szintipop zenekar." De aztán - AI lévén - mondat közben elakad, és nem tudja elmondani, hogy miért is szereti őket annyira.
Nem hiszem, hogy a filmzeneszerzőnek ekkora hatása lehetne a producerekre/forgatókönyvírókra, de jó lenne tudni, hogy Trent Reznor keze van-e a dologban (a NIN csinálta a film zenéjét).
TR volt az, aki a DM Hall of Fame beiktatásakor arról ömlengett, hogy látta őket a Black Celebration turnén, és az az este örökre emlékezetes maradt számára, és hogy nem sokkal ezután állt neki írni az első NIN-albumot, a Pretty Hate Machine-t.
OFF: Szerintetek honnan tudnám.beszerezni magyarul Steve Malins Black Celebration c. könyvét magyarul? Dicsértétek itt korábban, és kedvet kaptam hozzá.
A másik könyvét (Biography) is ismeritek esetleg? Az milyen? Van abból is fordítás?
Jó vikk a kaserolást leszámítva. Főleg a régi emlékek miatt (If You Want és a Carmina Burana, Blasphemous Rumours a Hansában, Death's Door Alan házistúdiójában).
I try to look at AI – in a musical context – as an incredibly powerful tool that may be used to one’s advantage if utilised by creative minds and sound musical notions. If you will, the role of a music producer is transitioning into that of an ‘instructor’ while the heavy lifting – more than ever – is undertaken by the technology.
Of course, AI has worrying connotations regarding implementation, safeguards for musicians and artists who may be exploited and abused, plagiarised, unfairly manipulated. And these controls as far as possible obviously need to be put in place. Copyright is complicated. Rock ’n’ Roll and popular music has always been about plagiarism, let’s be honest – and that is not ‘all’ bad – it is the nature of influence.
[...]
I don’t set any rules really – I would use AI technology as well as performance, electronics, sampling, digital processing, anything and everything if appropriate to the ideas/songs.
Ez azért nem kicsit volt meglepő, valamiért én Alan-től zenei értelemben konzervatívabb álláspontra számítottam, de nyilván ő is változik bizonyos értelemben. Szerintem igaza van.