Keresés

Részletes keresés

exiefo Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13308
Ne légy elkeseredve , már csak azért se, mert valahol találkozott a gondolatunk.
A csámpásra forditott lábak , direkt voltak, mert én is kis gyereket képzeltem el.
Befejezni meg azért nem fejezem be , mert igy mindig eszembe juttok róla.
Tisztelem a kezetek munkáját, és köszönöm szépen.
Mindjárt felteszem.
Előzmény: A maranta (13307)
A maranta Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13307

Nálam van egy olyan, amikor még nincs rajta ruha.

Így kaptam meg Panti levelével (amit most nem találok sajnos, pedig biztos, hogy eltettem). Valami ilyesmi volt benne, hogy nagyon megszenvedett az arcával, mire sikerült megcsinálnia. A haját Néma készítette.

Nekem meg olyan képem nincs, amin fel van öltöztetve, mert a talira vinni akartam és elég későn készültem el vele. Akkor a gépem már elég nehezen varrt.

Amikor megkaptam, azt gondoltam, hogy tisztára mint egy kisovodás. El is készültem a ruhával és még elképzeltem, hogy kiscipő tarisznya, sapi a fejére vagy szalag a hajába, maci vagy baba a kezébe.

Kicsit félre értelmeztem a feladatot, mert én azt gondoltam, hogy a végső befejezés majd a szülőanyja feladata lesz. Ezért csak a ruhát csináltam meg és úgy adtam át Exinek.

Aztán láttam, hogy mindenki az utolsó fázisban teljesen kidolgozza, úgyhogy elkeseredtem kicsit, de már nem volt mit tenni.

Íme a ruházás előtti kép:

Exi gurilósa
Előzmény: exiefo (13306)
exiefo Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13306
Drágáim ! töredelmesen bevallom, hogy nincs kép.
Mindig akkor jutott az eszembe, mikor már feladtam.
Bocsánat érte.
Az enyémről is csak a végeredmény van meg.
Előzmény: Némakertész:) (13304)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13305
OFF
húúúú, de reggel van...bocsi csajok, igyekszem követni az eseményeket..... őrültségemet írjátok a stressz számáára, mert már csak 3 és fél nap!!!!!! jaj....
ON
Előzmény: Némakertész:) (13304)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13304
ajajjjj, akkor most a 3 gurulóst párhuzamosan mutatjuk be?

na jó..... vagyis nem, mert exi sajna még nem tette fel az övét....hogy is volt jaj?

Szóval amarantáénak én voltam az arca (asszem) és annyira rohantam vele, hogy nincs róla fotó :( (mert épp nem találtam sehol a gépet...)
de ha exi felteszi a hajas képet, akkor majd elmesélem, mi jutott róla eszembe :D
exiefo Creative Commons License 2008.05.12 0 0 13303
Azért lett ilyen széles a mosolya, mert a kék haj, és az erős rózsaszin test,
engem egy bohócra inspirált.
Az orron keresztül próbáltam is sugalni.
Előzmény: A maranta (13302)
A maranta Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13302

Ez pedig az én gurulósom teste. Nagyon büszke voltam ám rá, mikor elkészítettem, ez volt talán az ötödik-vagy hatodik babám és az első olyan, ami nagytestű. Olyat próbáltam keresni, amiből bármi lehet. A mai fejemmel másféle babát választanék (ezért remélem, hogy lesz még gurulós).

Először úgy gondoltam, hogy egy hosszú hajú, rózsaszín ruhás angyalkát csinálnék belőle...

Íme az alapbaba:

Gurulós
A maranta Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13301
A haját Panti csinálta és én az arcát. Megvárjuk, hátha felteszi, vagy folytassuk?
Előzmény: Némakertész:) (13296)
A maranta Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13300

Panti babájának a haját én csináltam. Elég sokat gondolkodtam rajta, mivel a baba élénkrózsaszín (ami a képen nem látszik). Először egy zseníliaszerű, mellírozott sárgás, rózsaszínes fonalat gondoltam, de azután mégis a halványkék mellett döntöttem, mert valahogy ezt éreztem közel hozzá. HA én folytatom tovább, akkor kislányos, fodros ruhát kapott volna, kék virágmintásat, fehér csipkeköténnyel és fehér hajpántot.

De ez a kék ruhás, széles mosolyú angyalka nagyon klassz lett.

Előzmény: panti1 (13294)
A maranta Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13299
Nagyon klassz lett a Piroskát! Gratula a csapatnak!
Előzmény: ildu (13291)
A maranta Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13298

Sziasztok!

IO még annyit, hogy sokat gondolkodtam az arcon amit csináltál és sok mindent is akartam mondani róla. De azt hiszem a le a kalappal hsz-m mindent elmond.

Szerintem lassacskán te is indulhatnál egy kiállításon, amilyen alapos vagy.

A tanfolyamban benne vagyok! Persze majd ha már a lányok engedik. Addig is talán lehetne egy ilyen közös varrás szerű, mondjuk úgy, hogy mindenki a gépek előtt ül és úgy varjuk. :-)

ahama Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13297

:DD Köszönöm!!

Érdekesen indul, jöhet a folytatás.

Előzmény: Némakertész:) (13296)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13296
örülök panti, hogy odaért! jobbulást a lányodanak!

Na jó, akkor en elkezdem az én körömmel, arra már úgyis régóta vártok.

Szóval varrtam egy ufót.... (ez egyébként ugyanaz a minta, amiből az eszkimó lett), nem gondoltam semmire, csak megtetszett a minta.
A helyzet az, hogy csak napokkal később vettem észre, hogy a szabásmintát nem ragasztottam össze, és így a karja fele lemaradt. így lett ilyen kis rövidkarú izé.... (ami persze akkor még nem nem tűnt fel..)

Előzmény: ahama (13295)
ahama Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13295

Jaj, Panti, együttérzek veled. Remélem hamarosan megoldódnak a gondjaid. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a kislányodnak! Ez a széles mosolyú baba biztosan segíteni fog benne :)).

Ildu, nagyon helyes lett Piroska, ötletesek a részletek.

Kedves két másik gurulós társulat! Nincs kedvetek mesélni a babáitok születéséről?(Látjátok, mi minden titkos gondolatunkat megosztjuk Veletek :D ).

Előzmény: panti1 (13294)
panti1 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13294
Sziasztok! elég rég nem jártam erre, sajnos nem jól alakultak mostanában a dolgaim. De most már nagyon bizom hogy minden rende jön. És több időm lesz varrni, csatlakozom Ilduhoz, már megsem próbálom magam utólérni a topicban. elnézést Néma, már a hét elején megjött a baba, csak hogy a lányom nem volt jól már rég óta, most meg a múlt hétfői  foghúzás után gennyes csonthártya gyulladást kapott, most a megyei kórház szájsebészetén van sajnos. Persze a dokik felellőtlensége végett, mert kétszer is voltunk vele, vissza, hogy valami nincs rendben. na ennyit a gondokról.  a megérkezett baba. fotója. mindenkinek további szép napot.
exiefo Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13293
most elküldtem ugyanazt !
Előzmény: Pamina (13292)
Pamina Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13292
Nem jött Tőled semmi, próbáld újra.
Előzmény: exiefo (13287)
ildu Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13291

Sziasztok!Millió éve jártam errefelé,meg sem kisérelem a visszaolvasást,a lehetetlenre ma nem vállalkozom :) Rengeteg a munkám az iskolában,a faluért,otthon,a kertben.A húsvét előtt kiszabott figurák ott vannak félkész-negyedkész állapotban a varrógép mellett...Hónap babái szabásminták kinyomtatva-ennél tovább nem jutottam.

IO,hogy viseli magát a kis pocaklakó?

Remélem bvedono babszija célbaért!Szegény babuci egy hónapig csücsült készen a varrógépen az én gurulósom társaságában,nem jutott energiám már a postázásra :( Remélem,Nimród hagy már pihenni!)

Itt a gurulósom,végre volt annyi szabad percem,hogy lekicsinyítsem a fotókat.Piroska viszi a pecsenyének valót a nagymamának :D

No,szaladok tovább,füvet kell nyírnom meg a palánták helyének ásását befejeznem,aztán kapálni az első vetést... Puszi mindenkinek!

ezkriszti2 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13290
Ez a baba állatjó lett! Punk énekesnő Anyák napján.

IO előtted meg leborulok. Az én szemöldökömet nem akarod megcsinálni? :D
Ez a gurulós nagy ötlet volt.
Előzmény: ahama (13284)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13289
hajrá exi!
Előzmény: exiefo (13287)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13288
Gratula a csapatnak!

Nagyon jó lett...hihi, manóból nőci :D
Na igen, ahányan, annyi félét!
Tetszik nagyon, jó merész, de klassz lett! (a lila haj biztosan sokkolt volna...)
exiefo Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13287
Nagyon jó a baba !

Most azon filózok, hogyan lehetne orrnyerges arc szabásmintát csinálni,
régóta foglalkoztat. Mire jutok, majd közreadom.
----------------------

Pamina megkaptada @ ?
Pamina Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13286
Na jó, én kész vagyok ettől a babától. Eszméletlen, mit tettetek bele!

Van egy elképzelésem a közös varrásról. Mi lenne, ha -soron kívül akár- nem szabásmintát varrnánk, hanem egy mesét? Mondjuk a Piroska és a farkast. Mindenki azt a figurát varrja meg belőle, amelyiket kívánja. Piroskát, farkast, nagymamát, vagy akár az erdőt az ugráló Piroskával faliképnek.

Hm?
ahama Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13285

Hát Lányok, ez megint klassz munka volt. Mondjuk azt is megtapasztaltam, hogy a különböző feladatok különböző súlyúak. Más dolog olyat kitalálni és megvalósítani, ami a folyamat köztes állomása, amit a Többiek még alakítanak és más, ha neked kell a végső karaktert kialakítanod.

IO, leborulok :DD. Az első képek ugyan egy plasztikai sebészeti köny illusztrációi is lehetnének :)P de a végeredmény fantasztikus. Kell tartanod a varrott arcból és főleg a szemből egy tanfolyamot. Majd...

Számomra azért volt evidens, mert sztem ezek a szinek és formák nagyon beleillettek abba a képi világba amit a rajzaidon láttam, hát, jól megleptél :)).

De tényleg az a legjobb, ha az első, második,..., beugró ötlet helyett keressük meg a legváratlanabbat ( hú, az a punkcsaj is nagyon jó lett volna:)  )

Köszönet Tallinának a jó kis babatestért, örülök, hogy tetszik a végeredmény, és Kustraerának a kiteljesítésért. Tök jók a tulipánok is!

Előzmény: ahama (13284)
ahama Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13284
... és hogy mit is gondolt minderről: ,,Amikor kibontottam a borítékot, az első gondolatom ez volt: Anyám,ezt az arcot!!!Gebedjek meg,ha ezt fel tudom öltöztetni(pedig amúgy nem vagyok ám kishitű:))!IO kibontakozott,én meg néztem napokig a pucér babát.Bocs,Nőt.Merthogy igazából felnőtt nő,és annak is igyekeztem öltöztetni.Olyan romantikus,mégis egy kicsit dögös nőnek.Nem sikerült olyannak,ahogyan elképzeltem,de nem jöttem rá,hogy miért.Ja,azt kihagytam,hogy ez volt a sokadik elgondolás.Ezt még megelőzte a balerina(egyszer úgyis varrok egy dagadt balerinát!),tütüben,szalagos cipőben,aztán volt Kisherceg is(férjem szerint olyan),de szerintem az nem sminkelte magát soha.Gondoltam esőkabátos-esernyős változatra is,de azt nem mertem ,kivitelezési kétségek miatt.Szóval,így maradt.Cserébe nemezeltem neki virágot.Remélem,anyucijának tetszeni fog :)) ,,
Előzmény: ahama (13283)
ahama Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13283

Jó reggelt :), szép Pünkösdvasárnapot Mindannyiótoknak!

Lássuk hát, hogy Kustraera hogyan fejezte be a babát ...

ki1csoda Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13282

Most nezem meg a babadat hajjal es rajottem mi a bajom, en mikor eloszor meglattam `tudtam` hogy ez egy mano/tunder es en ebbol nehezen mozdulnek tovabb. Amit ti csinaltok, az meg pont az ellenkezoje (ezert jo a csoportotok).

Egy Truffaut filmben mondja a pasi a nojenek, hogy ne a zenere tancolj, hanem ellene.

Van itt egy felkesz marciusi(?) babam, varrok neki zold hajat:-))))))

Előzmény: ahama (13254)
ki1csoda Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13281

Csak fenykepet `lattam`, es nagyon pozitivan lepodtem meg. Ez egy kockazatos dontes volt, es valahogy nagyon mas mint a babak, amiket eddig csinaltal. Nem mondom, hogy eddig minimalista stilusban mozogtal, de mindenkepp visszafogott, ez egy nagyon karakteres arc. Ezert gratulalok, meg akkor is ha nem sikerult volna!!! De nagyon jol sikerult, igy ketszeresen gratulalok.

Szerintem az egesz gurulos egy nagyon jo dolog volt. Nekem nehez elkepzelni, hogy valakinek a munkajaba belenyulok, es utana valaki az enyembe. Azt hiszem en ezt  kivulrol szeretem nezni:-)))))

Előzmény: Törölt nick (13276)
lean Creative Commons License 2008.05.11 0 0 13280
Micsoda szemek!!!! Elképesztő! Nagyon jó!!
Előzmény: Törölt nick (13272)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.05.10 0 0 13279

IO gratulálok!

Nagyon szép lett az arc!:)Én azt hittem a szemre (amig nem nagyitottam ki) ,hogy valami csillogó  irrizáló szemgolyó.Nagyon szépen megoldottad.Gratula!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!