zicharonot Creative Commons License 2024.05.16 0 1 24433

Korán:

(8:60) És készítsetek föl ellenük ami [fegyveres] erőt és csatamént csak tudtok, hogy keltsetek rettegést általuk Allah és a ti ellenségeitekben és rajtuk kívül másokban, akiket ti nem ismertek, de Allah ismeri őket! Bármit adakoztok Allah útján, az visszafizettetik nektek, s nem lesztek kárvallottak.

 

(9:5) „Azután, amikor a szent hónapok letelnek, öljétek meg a bálványimádókat, ahol csak találjátok őket, és fogjátok meg, ostromoljátok őket, és készítsetek elő minden lesre. De ha bűnbánatot tartanak, imádkoznak és alamizsnát adnak, akkor hagyják szabadon útjukat. Valóban, Allah megbocsátó, irgalmas.” 

 

(47:4) Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket; és utána vagy [gyakoroljatok] nagylelkűséget, vagy [kérjetek] értük váltságdíjat - amíg a háborúság véget nem ér. Így [van ez]. Ha Allah úgy akarta volna, bosszút állt volna rajtuk, de azért [tesz így], hogy egyeseket közületek másokkal tegyen próbára. Akik Allah útján öletnek meg, azoknak ő nem hagyja, hogy tetteik célt ne érjenek.

 

(5:51) - "Ti, akik hisztek, ne legyen zsido vagy kereszteny baratotok. Aki barátkozik ilyenekkel, az egy kozuluk. Allah nem vezeti a gonosztevoket."

 

(4:56) „Akik nem hisznek a mi jeleinknek, azokat a [Pokol] tüzében fogjuk megperzselni. Valahányszor ropogósra sült a bőrük, egy másikkal cseréljük ki azt, hogy megízleljék a büntetést. Allah hatalmas és bölcs.”

 

(5:51)  Ti, akik hisztek, ne fogadjatok zsidót és keresztényt szövetségesetekül. Ők egymás szövetségesei. És aki közületek szövetkezik velük, egy lesz közülük.

Mohamed: Az Utolsó Óra csak akkor jön el, ha a muszlimok megharcolnak zsidókkal és megölik őket, és a zsidók fák és sziklák mögé bújnak, és a szikla és a fa azt mondja: Ó muszlim, Allah szolgája, Allah, egy zsidó rejtőzik mögöttem, gyere és öld meg!"

 

Mohamed így hencegett a követőinek: „A terror által győzedelmeskedem” (Bukhári hadíszgyűjtemény 4.52.220)

Előzmény: Vevegyő (24431)